Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Μεγάλη αντιΝΑΤΟική διαδήλωση στην Ουάσιγκτον

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) «γιορτάζει» τα 70χρονα της λυκοσυμμαχίας οργανώνοντας στην Ουάσιγκτον αντι-ΝΑΤΟικές εκδηλώσεις. Χτες πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στο Πάρκο Λαφαγιέτ, απέναντι από το Λευκό Οίκο.

Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ / ΜΑΗΣ 2019
ΔΥΝΑΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ

Εργάτες, εργάτριες, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,
Στις επερχόμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ σάς καλεί να αποφασίσετε με βάση τις δικές σας ανάγκες και την πείρα που έχετε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Το κίνημα της Μέσης Ανατολής

Προάγγελος της βρετανικής επέμβασης στην Ελλάδα

Στις 31 Μάρτη του 1944 μια επιτροπή 13 αξιωματικών απ' όλα τα Οπλα, πλην του Ναυτικού, μπήκε στην έπαυλη Ζάμαλεκ του Καΐρου, που στεγαζόταν η ελληνική κυβέρνηση, και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Εμμ. Τσουδερό. Ως εκπρόσωπος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Μέσης Ανατολής η επιτροπή παρέδωσε στον πρωθυπουργό ψήφισμα, το οποίο κατέληγε ως εξής:

Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας ( ΔΣΕ )

Κορυφαία εκδήλωση του επαναστατικού κινήματος στη χώρα μας

Ο Αύγουστος του 1949 έχει καταγραφεί στην Ιστορία του λαϊκοδημοκρατικού κινήματος στη χώρα μας σαν ο μήνας που έγινε η τελική αναμέτρηση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) και του στρατού του καθεστώτος της πλουτοκρατίας, του στηριγμένου στον αγγλικό και, στη συνέχεια, στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Μια αναμέτρηση που έληξε με τη στρατιωτική ήττα του ΔΣΕ και τη συντεταγμένη υποχώρηση των δυνάμεών του. Η τελική σύγκρουση ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 30 του ίδιου μήνα.