Σάββατο, 6 Απριλίου 2019

Η γερμανική εισβολή στην Ελλάδα στις 6 Απρίλη 1941

«Συνιστώ εις τον Αθηναϊκόν λαόν ζωηρώς πειθαρχίανεις τας διαταγάς των αρχών, ιδιαιτέρως δε επιμένω,όπως κατανοηθή καλώς υπό πάντων, ότι, μέχρι της 6ηςαπογευματινής της σήμερον πρέπει να παραδοθούν ειςτα οικεία αστυνομικά τμήματα τα υπό των ιδιωτώνκατεχόμενα όπλα (κυνηγετικά, στρατιωτικά πιστόλιακαι μαχαίρια) πλην των παλαιών οικογενειακών κειμηλίων.Οπου υψούται ελληνική σημαία πρέπει δεξιά της να υψούταικαι η Γερμανική»
Αμβρ. Πλυτάς1
(δήμαρχος Αθηναίων)

«Η νέα λαϊκή καντάτα που εξυμνεί τους αγώνες του λαού μας στην Κατοχή…»

Σαν σήμερα, στις 6 του Απρίλη 1964, κυκλοφόρησε ο κύκλος τραγουδιών «Καταχνιά (κατοχή – αντίσταση – απελευθέρωση)».

Προσέξτε πόσοι σπουδαίοι δημιουργοί ένωσαν τις δυνάμεις τους για να γεννηθεί ένας από τους σημαντικότερους δίσκους στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού: ο μεγάλος μας συνθέτης Χρήστος Λεοντής (είναι μόλις 24 ετών) έγραψε τη μουσική και ο μέγιστος λαϊκός στιχουργός Κώστας Βίρβος τους στίχους.

Τα 20 χρόνια αγωνιστικής δράσης, παρακαταθήκη για πιο μαχητική συνέχεια

  (Β' μέρος)
Αναδρομή σε σημαντικούς σταθμούς της δράσης του ΠΑΜΕ, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα

 Με μια μεγάλη εκδήλωση στην Καισαριανή την περασμένη Τετάρτη, όπου πήραν μέρος εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από σωματεία της Αττικής, αλλά και συνδικαλιστές από όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν στην Ελλάδα για τη συνεδρίαση του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ, το ΠΑΜΕ γιόρτασε τα 20 χρόνια μαχητικής ζωής και δράσης.

Να φτάσει παντού το κάλεσμα αυτής της ελπιδοφόρας μάχης

Η μάχη που δόθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Ρόδο, απέναντι στη συνδικαλιστική μαφία της έκπτωτης πλέον ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, σε συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας που έχουν αναλάβει όλο το προηγούμενο διάστημα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, είναι μια μάχη ελπίδας, μια μάχη προοπτικής. Είναι μια μάχη που αφορά κάθε εργαζόμενο και γι' αυτό πρέπει να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς.

Oικονομική ενίσχυση του Κόμματος μπροστά στις εκλογές

Απευθυνόμαστε σε όλο το λαό και τη νεολαία, που γνωρίζουν ότι οι εκλογές που θα γίνουν στις 26 Μαΐου (κοινοτικές - δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές) επιβαρύνουν σημαντικά τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, που πληρώνουν υψηλά ποσά για να ασκήσουν τα δικαιώματά τους, τόσο ως εκλογείς όσο και ως υποψήφιοι.

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Βαφτίσια μόνο για στρέιτ

Πιστοποιητικά ετεροφυλοφιλίας ζητά εκκλησία στο Μαρούσι από τους νονούς

Θέλετε να γίνεται νονοί σε βαφτίσια; Αν είστε τίποτε μιαροί ντιντήδες καλύτερα καλύτερα να το ξεχάσετε, το ίδιο φυσικά αν συμβιώνετε πορνικώς έξω από τα ιερά δεσμά του εκκλησιαστικού γάμου. Τουλάχιστον αυτό ισχύει αν οι γονείς του υποψήφιου βαφτιστηριού σας έχουν επιλέξει τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Αμαρουσίου.

Δεν θέλουμε τη Θεσσαλονίκη θύλακα του ΝΑΤΟ όπως την έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη γέφυρα της φιλίας και της αλληλεγγύης των λαών και όχι θύλακα και βάση του ΝΑΤΟ όπως την έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος υποψήφιος δήμαρχος της πόλης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Μιλώντας στο «anagnostis.gr» και στον Άκη Γκάτζιο τόνισε ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες θα δώσει φτερά στο λαό. Υπογράμμισε ότι «οι κομμουνιστές δήμαρχοι κυριολεκτικά έδωσαν ανάσες στις πόλεις τους, στους πολίτες της πόλης τους, πήγαν κόντρα στους νόμους».

Να σταματήσει η καταστολή εναντίον προσφύγων και να μεταφερθούν στις χώρες προορισμού τους

Οι συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες των προσφύγων σε Σταθμό Λαρίσης και Διαβατά, με σκοπό να περάσουν τα σύνορα και να φτάσουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους είναι το αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής εγκλωβισμού, που επέβαλαν ΕΕ και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την ουσιαστική συμφωνία και των άλλων κομμάτων.

«Δεν ξέρω, δεν είδα» είναι η γραμμή των χρυσαυγιτών

Στην... ίδια γραμμή τείνουν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης για τη ναζιστική - εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, σε ό,τι αφορά τη δομή, την ιεραρχία. Ενώ επαναλαμβάνεται μονότονα ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει σχέση με τον εθνικοσοσιαλισμό. Πάνε και έρχονται τα «δεν ήξερα, δεν άκουσα» για τις εσωτερικές διαδικασίες, ακόμα και «διά στόματος» ναζιστών βουλευτών, που βρίσκονται στην ανώτερη βαθμίδα της οργάνωσης.

Στις 13 Απρίλη η Πορεία Ειρήνης

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τους φορείς του ταξικού εργατικού κινήματος, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους νέους και τις οργανώσεις τους, όλο το λαό της πόλης μας σε μαζική συμμετοχή στην Πορεία Ειρήνης, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας

Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, που οργανώνει σε όλη τη χώρα η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Προσεχώς με τη ΓΣΕΕ συνέδρια και στο εξωτερικό…

Αυτό δεν είναι Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας! Αυτό είναι τουριστικό γραφείο που διοργανώνει ταξίδια σε τουριστικά θέρετρα με πανάκριβα πακέτα διακοπών! Αεροπορικά εισιτήρια, πεντάστερα ξενοδοχεία, πλήρη ακριβά γεύματα, όλα πληρωμένα από τη ΓΣΕΕ. Η ΓΣΕΕ δεν κάνει συνέδριο!
Διακοπές στα ακριβότερα Ελληνικά ξενοδοχεία κάνει. Με τέτοιες βόλτες και τέτοια χλιδή στο επόμενο συνέδριο της η ΓΣΕΕ σίγουρα θα βρει κι άλλους μαϊμού αντιπροσώπους από σωματεία μικρών επαρχιακών πόλεων που αριθμούν 3.500 χιλιάδες μέλη!

Να χαίρονται τα αναβαπτισμένα στελέχη τους

Η Νέα Δημοκρατία που με απόφασή της πριν 7 χρόνια διέγραφε τον τότε "συνδικαλιστή" της και μέλος της σημερινής συνδικαλιστικής μαφίας Κιουτσούκη για "προπηλακισμούς" βουλευτών της, τον αναβαθμίζει προκειμένου να επιτεθεί στις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ.

Τέτοιου είδους πρακτικές είχαμε να δούμε από την εποχή της χούντας

«Οι φασίστες δολοφόνοι και μαχαιροβγάλτες του Παύλου Φύσσα, μεταναστών κ.ά.,  με τους φασιστικούς χαιρετισμούς του Χίτλερ, αυτοί που όλα τα χρόνια υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου για να τσακίσει τους εργαζόμενους, αυτοί ήρθαν σήμερα να υπερασπιστούν την εργοδοσία και τη συνδικαλιστική μαφία που έχει καθίσει στο σβέρκο των εργαζομένων και πρέπει να πάνε φυλακή». Αυτό επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ

Φτάνει πια!

Με σημαντική παρακαταθήκη και τη χτεσινή πετυχημένη κινητοποίηση εκλεγμένων αντιπροσώπων και συνδικαλιστών στη Ρόδο, η οποία απέτρεψε την προσπάθεια της έκπτωτης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να στήσει «συνέδριο» - παρωδία, με μπράβους, νόθους και εργοδότες, αυτό που προέχει τώρα είναι το «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» να ακούγεται όλο και πιο δυνατά από τους ίδιους τους εργαζόμενους σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Ζυγισμένοι - στοιχισμένοι προσφέρουν κάλυψη στη συνδικαλιστική μαφία

Μιχαλολιάκος και Τζήμερος στο πλευρό της συνδικαλιστικής μαφίας
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
 
 Χρυσαυγίτικες βρωμιές από τον Κιουτσούκη της ΔΑΚΕ και την ηγεσία της ΓΣΕΕ, κάλυψη και ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία από τον ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα άλλα αστικά κόμματα
 
 

Η μάχη που δώσαμε είναι μια μάχη ελπίδας, αφορά τις ανάγκες της τάξης μας και θα τη συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί

Νομίζουμε ότι αυτές τις μέρες δώσαμε μια μάχη δύσκολη, απέναντι στο συνασπισμένο αντίπαλο των παρατάξεων της εργοδοσίας, των κυβερνήσεών της και των μηχανισμών τους. Αυτή όμως, η μάχη που δώσαμε όλοι, είναι μια μάχη ελπίδας, είναι μια μάχη προοπτικής.

Για μας, η μάχη αυτή ήταν μια μάχη που αφορούσε και αφορά τις ανάγκες της τάξης μας, μια μάχη που θα τη συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Κάποιοι θα περίμεναν να λυγίσουμε, βγήκαν όμως γελασμένοι.

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019

Ούτε ΠΑΜΕ, ούτε ΓΣΕΕ…

Το υγιές κομμάτι της εργατικής τάξης το εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ…

Ενώ η ΝΔ στοιχήθηκε μαζί με το υπόλοιπο φασιστικό τόξο, καταδικάζοντας τους “τραμπουκισμούς” του ΠΑΜΕ και ζητώντας να εγγυηθεί η κυβέρνηση και το κράτος την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, όλοι περίμεναν να δουν τι στάση θα τηρούσε το

Ελπιδοφόρα διαδικασία η αντίδραση συνδικάτων και συνδικαλιστών στην ηγεσία της ΓΣΕΕ

Η διαμάχη που υπάρχει στη ΓΣΕΕ, είναι μια πολύ ελπιδοφόρα διαδικασία, γιατί υποδηλώνει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα κάνουν τεράστια προσπάθεια να πετάξουν από τις γραμμές του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος την εργοδοσία, σημείωσε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης στο ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7».

«Ελλάς-Ελλήνων-ΝΑΤΟτσολιάδων»…

Σήμερα έχουμε… «γιορτή». Είναι η επέτειος των 70 χρόνων του ΝΑΤΟ. Το έναυσμα για το… «γλέντι» το έδωσε πριν από λίγες μέρες, από την φιλόξενη σε αυτές τις περιπτώσεις «Καθημερινή», ο Τζέφρι (ένας είναι ο Τζέφρι).

    Ο κύριος πρέσβης (ένας είναι ο πρέσβης), αυτός που πριν μας έρθει εδώ είχε δώσει τα δημοκρατικά του διαπιστευτήρια στην Ουκρανία ως προς τις μεθόδους που μπορούν να

ΓΣΕΕ, εργοδότες, νεοναζί… όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί!

Στο άθλιο προπαγανδιστικό σόου ενάντια στο ΠΑΜΕ που έχει στήσει από το πρωί η ηγεσία της ΓΣΕΕ και τα παρατρεχάμενα της ΜΜΕ, ήρθε να συνδράμει η σαπίλα του ντουνιά, οι ναζί της εγκληματικής Χρυσής Αυγής και το ανυπόλυπτο φασιστοειδές που ακούει στο όνομα Τζήμερος.

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων από το Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Ανακοίνωση για την προσπάθεια από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ να αποκλείσει δημοσιογράφους και Μέσα Ενημέρωσης από το συνέδριο της Συνομοσπονδίας εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ ζητώντας «να μην μπαίνουν εμπόδια στην κάλυψη του συνεδρίου της ΓΣΕΕ».
Αναφέρει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει την απόφαση του προεδρείου της ΓΣΕΕ να εμποδίσει την απρόσκοπτη κάλυψη των εργασιών του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας

Οι εργατοπατέρες γκεμπελίζουν και εξισώνουν το ΠΑΜΕ με τη χρυσή αυγή…

Την αρχή την είχε κάνει ο Παναγόπουλους, ύστερα από την αποτυχημένη απόπειρα για νόθο συνέδριο στην Καλαμάτα, ζητώντας την υψηλή προστασία της αστυνομίας, με το αήττητο επιχείρημα: αν μας την έπεφταν χρυσαυγίτες, δε θα έπρεπε να κάνουμε κάτι για να προφυλαχθεί το συνέδριο;

Ο πρώτος σπόρος έπεσε κι ύστερα το πήραν οι εργατοπατέρες της πρώτης γραμμής και το έκαναν σημαία.

Το ΝΑΤΟ πρέπει να γκρεμιστεί!

Μόνο αυτό πρέπει να ειπωθεί στα 70 χρόνια του: Το ΝΑΤΟ πρέπει να γκρεμιστεί!
Το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε πριν 70 χρόνια, το 1949, για να εμποδίσει την ιδεολογική και πολιτική επιρροή του σοσιαλισμού και της Σοβιετικής Ενωσης, η οποία έχει αυξηθεί πολύ μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μαζί με τη στρατιωτική της δύναμη! Με την ίδρυσή του, το ΝΑΤΟ έγινε ένα από τα βασικά κέντρα του αντικομμουνισμού και μια ιμπεριαλιστική συμμαχία που στόχευε στην παρεμπόδιση της ανόδου της εργατικής τάξης. Το Σύμφωνο Φιλίας, Συνεργασίας και Αλληλοβοήθειας, που υπογράφηκε το 1955 στη Βαρσοβία από τις χώρες που οικοδομούσαν το σοσιαλισμό, ήταν απάντηση στην

20 χρόνια ΠΑΜΕ! Προχωράμε μπροστά

20 χρόνια ΠΑΜΕ! Για να έρθει στο προσκήνιο η εργατική τάξη!
20 χρόνια ΠΑΜΕ! Προχωράμε μπροστά για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος!».

Με συγκέντρωση - εκδήλωση στο κλειστό γήπεδο της Νήαρ Ηστ, στην Καισαριανή, σηματοδότησε χτες το απόγευμα το ΠΑΜΕ τη συμπλήρωση 20 χρόνων μαχητικής, ζωντανής δράσης.
Η συγκέντρωση έφερε τη σφραγίδα του αγώνα που δίνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. «20 χρόνια ΠΑΜΕ!

Για τα σημερινά γεγονότα στη Ρόδο

Με μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας έκαναν φύλλο και φτερό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, να ελέγχουν τις πόρτες και να απειλούν τους εργαζόμενους. 

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019

Ιδού η Ρόδος...

Οι εργατικές κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο στη Ρόδο, εκεί όπου η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιχειρεί ξανά να στήσει ένα συνέδριο με νόθους και εργοδότες, αποτελούν κλιμάκωση της μάχης που δίνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα, για να μη νομιμοποιηθούν οι άθλιες μεθοδεύσεις εργοδοσίας και εργατοπατέρων. Αντικειμενικά, αναπόσπαστο μέρος αυτής της μάχης αποτελεί και η σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του.

“Αν το χρήμα έχει την εξουσία, οι εργαζόμενοι έχουν το Κομμουνιστικό τους Κόμμα”

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των προχθεσινών εκλογών στην Τουρκία, το οποίο έφερε ένα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτέλεσμα για τους Τούρκους κομμουνιστές, μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Υπενθυμίζουμε πως στις περασμένες γενικές εκλογές, το κόμμα δε συμμετείχε παρά μόνο

Iron Maiden vs ΓΣΕΕ – Τρία τραγούδια-απάντηση

Η ΓΣΕΕ διάλεξε να ντύσει τα “Μόνο πρωταπριλιάτικες αλήθειες” βίντεό της, με το No More Lies των Maiden. Θα μπορούσε να πει κανείς μέτριο χιούμορ, με ένα μέτριο -για Maiden- τραγούδι…
Η Κεντρική Επιτροπή των Iron Maiden συνεδρίασε εκτάκτως, μόλις πληροφορήθηκε τα γεγονότα, καταλήγοντας σε μια ανακοίνωση-κόλαφο που απαντά στους Murders in the Rue Morgue στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, με τα εξής σημεία.

Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

ΝΑΤΟική υποχρέωση η επιτήρηση από την Ελλάδα του εναέριου χώρου της Β. Μακεδονίας

Η επίσκεψη Τσίπρα, μαζί με επιχειρηματίες, στη Βόρεια Μακεδονία αποδεικνύει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός από τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, υπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικούν μερίδια από τις αγορές των Βαλκανίων και θα κερδίσουν από τις μπίζνες στη γειτονική χώρα.

Βίντεο αφιερωμένο στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ

Δείτε βίντεο του ΠΑΜΕ με απόσπασμα από την ταινία «Θανάση, σφίξε και άλλο το ζωνάρι» με τον Ηλία Λογοθέτη.
Το βίντεο αφιερώνεται στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που επιχειρεί να κάνει Συνέδριο παρωδία και στη Ρόδο.

(My) Market(ing) συλλογής οδηγιών

«Όμως, πέραν των νεοφιλελεύθερων ονειρώξεων του “μητσοτακισμού”, τα όσα εξιστορούμε αποτελούν μια πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που θέλει τις μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ να επιβάλλουν με φωτιά και σίδηρο τους ρυθμούς τους στους προμηθευτές τους, οι οποίοι με τη σειρά τους- άλλο που δεν ήθελαν- προχωρούν σε κατάφωρες μορφές εκμετάλλευσης του εργατικού δυναμικού τους’»

Ξετσίπωτο «ξέπλυμα»

Την επέτειο των 70 χρόνων του ΝΑΤΟ διάλεξαν η κυβέρνηση και ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας για να διακινήσουν ξανά στο λαό το προκλητικό παραμύθι ότι η κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά (και) την «άμυνα», δηλαδή η βαθύτερη εμπλοκή στα βρώμικα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, είναι τάχα «στην υπηρεσία της κοινωνίας και των αναγκών της»! Αρθρογραφώντας στην «Αυγή», ο υπουργός επιχειρεί έως και αυτήν τη βρώμικη εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, όπου η κυβέρνηση διεκδικεί ρόλους πρωταγωνιστή και «γεωπολιτικού μεντεσέ» σε ολόκληρη την περιοχή, να τη φέρει στα μέτρα του κάλπικου διλήμματος «πρόοδος - συντήρηση»!

«Ευρωσκεπτικιστές» και «ευρωλάγνοι» είναι οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος

«Αυτοί που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό μας είναι μάχιμοι άνθρωποι από το εργατικό - λαϊκό κίνημα, από τους αγρότες, από τους επαγγελματίες, από τους ανθρώπους των γραμμάτων, του πολιτισμού, από τις ένοπλες δυνάμεις», τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο του Κόμματος.

«Να μάθει κι ο δικός μας κόσμος, και η αντίδραση, πως το Κόμμα δεν πέθανε»

– Αν εμείς εδώ σηκώσουμε τα χέρια και το Κόμμα όξω πάψει να παλαίβει, τότε στον αιώνα τον άπαντα Επανάσταση δε γίνεται. Κίνημα χωρίς αισιοδοξία δε μπορεί να υπάρχει, αλλά και να πιστεύουμε πως ο Μεταξάς θα πέσει σε λίγες μέρες, μήνες το πολύ!…Αν προσέξατε, το μεγαλύτερο ποσοστό των δηλώσεων ανθρώπων αναλογεί στους υπεραισιόδοξους…

Σαν σήμερα, στις 2 του Απρίλη 1994, σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του κομμουνιστή δάσκαλου, λογοτέχνη, μαχητή – Πολιτικού Επίτροπου του ΔΣΕ, Κώστα Πουρναρά (Μπόση).

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

    Αυτή την ώρα παρουσιάζονται οι υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ. Άνθρωποι με τη δική τους διαδρομή, από διάφορους κλάδους της επαγγελματικής και της δημόσιας ζωής, κάποιοι επίσης προερχόμενοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, όπως το ΠΑΣΟΚ, το ΔΗΚΚΙ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Έντονη είναι η ηλικιακή ανανέωση του ψηφοδελτίου, ενώ ισχυρή είναι η έμφαση στο εργατικό στοιχείο, στην περίπτωση μάλιστα του Άχμετ Μουσταφά με μεταναστευτικό υπόβαθρο.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των μονοπωλίων

Αποτύπωση ΑΟΖ, με βάση τη «μέση γραμμή».
Με διακεκομμένη, τα όρια της ελληνικής
 χωρίς την επίδραση του Καστελόριζου
Του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή το κοίτασμα υδρογονανθράκων «Γλαύκος» στο «οικόπεδο» 10 της κυπριακής ΑΟΖ έχει φουντώσει η συζήτηση για την κατάσταση στην περιοχή. Στις σχετικές αναλύσεις μπλέκονται μύθοι και επιθυμίες. Αποσιωπούνται πραγματικά γεγονότα και γίνεται προσπάθεια να παραμεριστούν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το ρόλο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τις επιδιώξεις των μονοπωλίων.

Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ

Αυτό το συνέδριο δεν έχει καμιά σχέση με συνέδριο εργατικής οργάνωσης», τόνισε ο Γ. Πέρρος και δημοσιοποίησε ορισμένα στοιχεία που καταδεικνύουν τη νοθεία της συνδικαλιστικής μαφίας.
Ο Γ. Πέρρος κατήγγειλε την πρακτική και κατεύθυνση που ακολουθούν οι δυνάμεις που βρίσκονται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Ομάδα Βασιλόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ), «που συκοφαντεί, το σημαντικό ζήτημα της

H ΓΣΕΕ ανακοίνωσε αλλαγή χώρου διεξαγωγής του 37ου Συνεδρίου

Έκτακτη ανακοίνωση:

 H ΓΣΕΕ ανακοίνωσε  αλλαγή  χώρου διεξαγωγής του 37ου Συνεδρίου


                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                           30/5/19
                                              Αλλαγή  χώρου διεξαγωγής του 37ου Συνεδρίου

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019

Μεγάλη αντιΝΑΤΟική διαδήλωση στην Ουάσιγκτον

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) «γιορτάζει» τα 70χρονα της λυκοσυμμαχίας οργανώνοντας στην Ουάσιγκτον αντι-ΝΑΤΟικές εκδηλώσεις. Χτες πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στο Πάρκο Λαφαγιέτ, απέναντι από το Λευκό Οίκο.

Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ / ΜΑΗΣ 2019
ΔΥΝΑΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ

Εργάτες, εργάτριες, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,
Στις επερχόμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ σάς καλεί να αποφασίσετε με βάση τις δικές σας ανάγκες και την πείρα που έχετε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Το κίνημα της Μέσης Ανατολής

Προάγγελος της βρετανικής επέμβασης στην Ελλάδα

Στις 31 Μάρτη του 1944 μια επιτροπή 13 αξιωματικών απ' όλα τα Οπλα, πλην του Ναυτικού, μπήκε στην έπαυλη Ζάμαλεκ του Καΐρου, που στεγαζόταν η ελληνική κυβέρνηση, και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Εμμ. Τσουδερό. Ως εκπρόσωπος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Μέσης Ανατολής η επιτροπή παρέδωσε στον πρωθυπουργό ψήφισμα, το οποίο κατέληγε ως εξής:

Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας ( ΔΣΕ )

Κορυφαία εκδήλωση του επαναστατικού κινήματος στη χώρα μας

Ο Αύγουστος του 1949 έχει καταγραφεί στην Ιστορία του λαϊκοδημοκρατικού κινήματος στη χώρα μας σαν ο μήνας που έγινε η τελική αναμέτρηση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) και του στρατού του καθεστώτος της πλουτοκρατίας, του στηριγμένου στον αγγλικό και, στη συνέχεια, στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Μια αναμέτρηση που έληξε με τη στρατιωτική ήττα του ΔΣΕ και τη συντεταγμένη υποχώρηση των δυνάμεών του. Η τελική σύγκρουση ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 30 του ίδιου μήνα.