Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Πανεπιστημιακή κηδεία !!!


Από την αθλητική “κηδεία” της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ, μέχρι την κηδεία της Ελισάβετ, που είναι κρίμα που δεν την περιγράφει ο Χατζηγεωργίου, να μας λέει για το “γκρανκινιολικό φινάλε της βασίλισσας στα 96 της” και για το πώς “μπαίνει από τις 45 μοίρες το φέρετρο”.

Η ιστορία του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ξεκίνησε το 1975, άντεξε στο χρόνο, ωρίμασε και συνεχίζει την πορεία του.

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή είναι το µεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός της χώρας!

Το αποκρουστικό έγκλημα είναι η κορυφή του παγόβουνου των κραυγαλέων κοινωνικών διακρίσεων σε βάρος των γυναικών


 Καταγγέλλουμε το καθεστώς του Ιράν για την άγρια δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί από τη θρησκευτική αστυνομία στο όνομα της "απρεπούς ενδυμασίας", όπως επίσης και την καταστολή εναντίον των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Η κρίση στην Ταϊβάν Β' Μέρος


 Η στρατιωτική διάσταση

Το αμυντικό σχέδιο της Ταϊβάν και οι ΗΠΑ

Δεν γνωρίζουμε αν η Κίνα θα περιοριστεί μόνο στη διεξαγωγή των πρόσφατων στρατιωτικών ασκήσεων γύρω από τα ύδατα της Ταϊβάν και κάθε πότε θα τις επαναλαμβάνει. Μεταξύ των επιλογών του Πεκίνου, που θα κλιμακώσουν την ένταση, υπάρχει πάντα και ο πιθανός οικονομικός αποκλεισμός της Ταϊπέι, παρεμπόδιση άφιξης και αποστολής εμπορευμάτων από τα κύρια λιμάνια του νησιού, ακόμη και η αιφνιδιαστική εισβολή.

Η μάχη στο Δυρράχι


 Στο χωριό Δυρράχι, η περιοχή του οποίου έχει μεγάλη στρατηγική σημασία για τη ΝΑ Πελοπόννησο ( βρίσκεται στο σημείο που «ενώνονται» οι Νομοί Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας ), είχαν την έδρα τους ένα απόσπασμα χωροφυλακής (50 περίπου χωροφύλακες) και ένας λόχος ΜΑΥδων [1] που στη διάρκεια του «Μονόπλευρου Εμφύλιου» ελέγχανε ολόκληρη την περιοχή του δυτικού Ταΰγετου, το χώρο δηλαδή που περικλείεται από τα χωριά Δυρράχι, Νιοχώρι, Λιοντάρι, Καμάρες, Χειράδες, Μπάλα, Αρφαρά, Γαρδίκι.

Γιάννης Νεγρεπόντης


Ο Γιάν­νης Νεγρε­πό­ντης, από τους πρω­το­πό­ρους της «πολι­τι­στι­κής επα­νά­στα­σης» της δεκα­ε­τί­ας του ‘60, έγι­νε ευρύ­τε­ρα γνω­στός και αγα­πη­τός με τα τρα­γού­δια του «Το ακορ­ντε­όν» (που τελειώ­νει με το σύν­θη­μα «δεν θα περά­σει ο φασι­σμός») και «Τρί­τος παγκό­σμιος» που μελο­ποί­η­σε ο Μάνος Λοΐ­ζος.

Μηχανισμός φτώχειας


Την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά παθαίνουν ηλεκτροσόκ ανοίγοντας τους λογαριασμούς του ρεύματος, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες ένα ακόμα «πακέτο μέτρων» που δεν μπορεί να προσφέρει καμιά ουσιαστική ανακούφιση, αφού οι αιτίες για την ακρίβεια στην Ενέργεια παραμένουν και ενισχύονται.

Μερική επιστράτευση στην Ρωσία


300.000 άτομα θα επιστρατευτούν από τις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις από σήμερα, ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκεί Σοιγκού, σε δηλώσεις του μετά το διάγγελμα του Βλ. Πούτιν.

Εμπάργκο


Η άρση του εμπάργκο για την πώληση αμερικανικών όπλων στην Κύπρο, για την οποία περίσσεψαν οι πανηγυρισμοί και στη χώρα μας, δεν αφορά την άμυνα και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου. Είναι επικίνδυνη εξέλιξη, γιατί οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 22/09/1791

Γεννιέται ο Βρετανός χημικός και φυσικός Μάικλ Φαραντέι, του οποίου το όνομα δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της χωρητικότητας πυκνωτή.