Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Χώροι τιμής, μνήμης και γνώσης, «οδοδείκτες» για την επόμενη «έφοδο στον ουρανό»!

 


ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ

Με αφορμή την πολιτική εκδήλωση των ΟΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας και Δ. Μακεδονίας του ΚΚΕ στο Μουσείο στη Θεοτόκο Κόνιτσας, το Σάββατο 21 Αυγούστου

Στο «φουλ» οι μηχανές για την προετοιμασία του Φεστιβάλ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θα διεξαχθεί στις 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στην Πολίχνη

 «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό»: Με αυτό το σύνθημα - «απάντηση» σε κάθε νέο και νέα, που προβληματίζεται για το «τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα», μήνυμα - «οδηγός» για δράση, πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες, για το πραγματικά νέο και καινοτόμο, που βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι του το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σύσκεψη σωματείων και συναυλία για τους πυρόπληκτους


Σύσκεψη και τη συναυλία που διοργανώνουν την Πέμπτη 26 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη τα Σωματεία της ΘεσσαλονίκηςΤροφίμων, Ποτών Κ. ΜακεδονίαςΕργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών ΕπιχειρήσεωνΕργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και ΠληροφορικήςΟικοδόμων και Ένωση Εμποροϋπαλλήλων.

Μούγκα στη στρούγκα ...


Καμία εφημερίδα δεν ασχολήθηκε με το συλλαλητήριο των πυρόκλητων στην Στροφυλιά

Ανακοίνωση για την επιχείρηση καθιέρωσης «ευρωπαϊκής μέρας» αντικομμουνισμού στην ΕΕ


Με αφορμή την υπογραφή του Συμφώνου Ρίμπεντροπ - Μόλοτοφ στις 23 Αυγούστου 1939, ανάμεσα στην ΕΣΣΔ και τη Γερμανία, το περιεχόμενο του οποίου διαστρεβλώνει συστηματικά η ΕΕ για να ξαναγράψει την Ιστορία σε βάρος των λαών, γίνεται προσπάθεια και φέτος να κατοχυρωθεί αυτή η ημερομηνία ως «Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων», εξισώνοντας χυδαία τον κομμουνισμό με τον ναζισμό.

Δείτε σε βίντεο τις ομιλίες από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στη Στροφυλιά Εύβοιας


Δείτε σε βίντεο τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο των πυροπλήκτων της Βόρειας Εύβοιας στη Στροφυλιά οι οποίοι έστειλαν το μήνυμα «Όλοι στον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας».

«Εφυγε» από τη ζωή ο σ. Αντώνης Σκυλλάκος

Ανανέωση

«Εφυγε» από τη ζωή σήμερα το πρωί ο σ. Αντώνης Σκυλλάκος, σε ηλικία 72 ετών, ύστερα από έμφραγμα.

Ο σ. Αντώνης Σκυλλάκος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1949. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα στα χρόνια της δικτατορίας, συμμετέχοντας ενεργά στο αντιδικτατορικό κίνημα.

Η έναρξη της τελικής πράξης της διάλυσης της ΕΣΣΔ


30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Η συμπλήρωση 30 χρόνων από τα γεγονότα του Αυγούστου το 1991 και οι επόμενοι μήνες, έως τις 30 Δεκέμβρη, οπότε και τυπικά διαλύθηκε η ΕΣΣΔ και κατέβηκε η κόκκινη σημαία από το Κρεμλίνο, θα αξιοποιηθούν στην ιδεολογική διαπάλη από όσους σταθερά όλα αυτά τα χρόνια αμαυρώνουν τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και το πρώτο εργατικό κράτος, που γνώρισε η ανθρωπότητα, τη Σοβιετική Ενωση.

Εδωσαν «γην και ύδωρ» για το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στο Αφγανιστάν


ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ

Το ΚΚΕ καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και απαίτησε καμία εμπλοκή της Ελλάδας

Το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στο Αφγανιστάν υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, συμμετέχοντας εδώ και 20 χρόνια ενεργά στην επέμβαση, με στρατιωτικά μέσα και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το εμβόλιο δεν φτάνει, επιβεβαιώνουν όλα τα καινούργια στοιχεία


Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Νέα μελέτη για υψηλή μετάδοση της «Δέλτα» και από τους πλήρως εμβολιασμένους

Καλπάζει η εξάπλωση της πανδημίας και ιδιαίτερα της παραλλαγής «Δέλτα» σε όλο τον κόσμο, αυξάνονται επικίνδυνα οι νοσηλείες και οι θάνατοι ακόμη και σε κράτη με συγκριτικά υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμών, ενώ επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι ενισχυτικές δόσεις δεν αποτελούν «λύση», ακόμα κι ότι δεν είναι «απαραίτητες».

Τόσο κοντά και τόσο μακριά οι «τοπικοί» και «κεντρικοί» παράγοντες από τις ανάγκες των κατοίκων...


Όλοι "οι επιτόπου" παράγοντες παρελαύνουν παντού. Σε όλα τα μέρη που η πολιτική που στηρίζουν προκαλεί συμφορές (η αντιδασική και η έλλειψη πρόληψης στην τωρινή περίπτωση). Κάνουν "ευαίσθητες" δηλώσεις και υπόσχονται ό,τι να 'ναι, αγνοώντας τις δυσκολίες και τις ανάγκες των κατοίκων, αδιάφοροι για τα πραγματικά προβλήματά τους.

Ψήφισμα του μεγάλου συλλαλητηρίου των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας


 Όλοι εμείς, χιλιάδες κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας και εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων, φορέων που συγκεντρωθήκαμε απόψε στον κόμβο της Στροφυλιάς μετά το κάλεσμα του σωματείου Ρετσινάδων, του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου – Λίμνης - Αγ. Άννας και των επιτροπών πυρόπληκτων εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την για την εγκατάλειψη του λαού της Βόρειας Εύβοιας με αποτέλεσμα να καούμε απ’ άκρη σ’ άκρη.

Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό!


Το φετινό σύνθημα του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, "Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό!", γεννήθηκε μέσα στους αγώνες του λαού μας, που όλο το προηγούμενο διάστημα, με την πρωτοπόρα και καθοριστική στάση των κομμουνιστών, έσπασε στην πράξη ο φόβος και ο συμβιβασμός, ανέβηκε το μαχητικό, διεκδικητικό "φρόνημα" των εργαζομένων και της νεολαίας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


22/08/1862

Γεννιέται ο Γάλλος συνθέτης Κλοντ Ντεμπισί.

22/08/1864

Υπογράφεται από 12 κράτη η Συνθήκη της Γενεύης, με την οποία συγκροτούνταν ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός.