Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Χιλιάδες κόσμου στη συναυλία αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο


Μικρό αποδείχθηκε ακόμη και το γήπεδο ποδοσφαίρου της Αταλάντης για να φιλοξενήσει τους χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας, που έσπευσαν να απολαύσουν τη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον αξέχαστο ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνο, που διοργανώνει η ΚΟ Αταλάντης του ΚΚΕ, σήμερα Παρασκευή 11 Αυγούστου.

ΕΣΣΔ: Η καλύτερη χώρα...


 Ο John Adams, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ζήτησε από το ChatGPT να συγκεντρώσει μια βαθμολογία με τις καλύτερες πολιτείες στην ιστορία της ανθρωπότητας. 

 Η καλύτερη χώρα των τελευταίων πέντε χιλιάδων ετών, η τεχνητή νοημοσύνη θεωρείται η Σοβιετική Ένωση. «Για μένα, ως τεχνητή νοημοσύνη, η σταθερότητα είναι το πιο σημαντικό. Από όλα τα κράτη που είναι γνωστά σε εμένα, στη Σοβιετική Ένωση όλοι οι πολίτες είχαν εμπιστοσύνη στο μέλλον», έγραψε ο Άνταμς στο Twitter.  

«Συγκρούσεις»...και ισοδύναμα


Ως ...«μετωπική σύγκρουση» με τις εταιρείες - αναδόχους των αυτοκινητοδρόμων παρουσιάζει η κυβέρνηση τη στάση της απέναντι στην πρόθεση των τελευταίων να αυξήσουν κατά 12% τα διόδια από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Θυμίζουμε ότι τέτοιες «συγκρούσεις» διαφημίζονταν με δελτία Τύπου και πριν μερικούς μήνες, με τον τότε υπουργό Υποδομών να ανακοινώνει ότι οι αυξήσεις που προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης αναστέλλονται, χωρίς να αποκαλύπτει τα ανταλλάγματα που δόθηκαν στους παραχωρησιούχους.

«Βιομηχανία» μωρών: Ο πάτος στην εμπορευματοποίηση της αναπαραγωγής

«Βιομηχανοποίηση γεννήσεων»: Μ' αυτόν τον τρόπο περιγράφεται η δράση του κυκλώματος που με έδρα «κέντρο γονιμότητας» στα Χανιά εκμεταλλευόταν γυναίκες ως δότριες ωαρίων και παρένθετες μητέρες, εξαπατούσε ασθενείς μέσω εικονικών εμβρυομεταφορών, μεσολαβούσε σε παράνομες υιοθεσίες.

Νέα μεγάλα πακέτα στρατιωτικής στήριξης του Κιέβου δρομολογούν οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους


 Στο προσκήνιο τα «στρατηγικά διακυβεύματα» της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία και τα «μηνύματα» στην Κίνα

 Νέα μεγάλα πακέτα στρατιωτικής στήριξης του Κιέβου δρομολογούν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, ενώ εν μέσω προβληματισμών για τα πενιχρά αποτελέσματα της ουκρανικής αντεπίθεσης που στήριξαν με κάθε τρόπο - με σύγχρονους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, εκπαίδευση δεκάδων χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών, στρατιωτικές πληροφορίες κ.ά. - αυξάνονται οι τοποθετήσεις αξιωματούχων του ευρωατλαντικού μπλοκ για τα στρατηγικά διακυβεύματα και τις προεκτάσεις της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία και συνολικότερα στην Ανατολική Ευρώπη.

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός», το μήνυμα της πρωτοφανούς συγκέντρωσης


 Παρακαταθήκη για την παραπέρα οργάνωση του αγώνα και της αλληλεγγύης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από την επίθεση των funds, των τραπεζών και των επιχειρηματικών ομίλων αποτελεί η συγκλονιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε προχτές στη Θήβα, μπροστά από το σπίτι οικογένειας εργατών που κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο.

Ρόμπιν Γουίλιαμς


Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς γεννήθηκε στις 21 του Ιούλη 1951 στo Σικάγο.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως κωμικός σε stand up commedy, ενώ το αμερικανικό κοινό τον πρωτογνώρισε ως εξωγήινο Μορκ το 1974 σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Happy Days» - ρόλο που μετά μετέφερε σε δικό του σίριαλ, το «Mork and Mindy» (1978-1982).

Χωρίς κανέναν προσεισμικό έλεγχο περισσότερα από 9.000 σχολεία!


ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ..
.

Ο τελευταίος είχε γίνει μετά τον σεισμό του 1999, μόλις στα μισά σχολεία της χώρας | Ακόμα δεν ξεκίνησε το πρόγραμμα υποχρεωτικού ελέγχου που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση τον περασμένο Φλεβάρη, μετά τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία

Δηλώνει έτοιμη για «κοινά σημεία συνεννόησης»

Το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ» ετοιμάζεται για νέα επιχείρηση στη Μεσόγειο

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Επιδιώκουμε την ανάμειξή μας σε πολλά κρίσιμα θέματα», δήλωσε ο Ερντογάν, εκφράζοντας πάλι ετοιμότητα για νέα παζάρια

Νέο σήμα για περαιτέρω όξυνση του παζαριού στέλνει η τουρκική κυβέρνηση, καθώς η πρόσφατη Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία επιβεβαίωσε ότι οι εξελίξεις σε Αιγαίο - Κυπριακό - Ανατολική Μεσόγειο θα βρεθούν στο επίκεντρο ευρύτερων παζαριών για τη «συνοχή» της λυκοσυμμαχίας και την αναβάθμισή της έναντι Ρωσίας και Κίνας.

Ενα ταξίδι που δεν τέλειωσε ποτέ (για τον Μιχάλη)


Ενας νεκρός και οκτώ τραυματίες
είναι το τραγικό αποτέλεσμα των σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ φασίστες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, συνεπικουρούμενοι από Ελληνες ομοϊδεάτες τους. Και πάλι αυτό το βαθύ κράτος υπόλογο; Ξεμπερδεύουμε με το ξήλωμα κάποιων αξιωματούχων; Δεν πρέπει να το φάμε και πάλι το παραμύθι. Να μας παραμυθιάσουν και να ξεφύγουν. Με κάποιο αόριστο «η ζωή συνεχίζεται» ή «το μαχαίρι θα φτάσει μέχρι το κόκαλο», να ξεχάσουμε και τον Μιχάλη.

Στο «μη παρέκει»


Τα απανωτά περιστατικά με την πτώση σοβάδων, ακόμα και οροφών σε σχολεία, που καταγράφηκαν την περασμένη χρονιά κι από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα, επιβεβαιώνουν την επικίνδυνη κατάσταση με την υλικοτεχνική υποδομή των σχολικών κτιρίων, με διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών.

Μαχητική κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα για το 16ωρο


Μαχητική κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα που προανήγγειλε η κυβέρνηση, με το οποίο προωθούνται η δουλειά 16 ώρες την ημέρα, οι συμβάσεις μηδενικού χρόνου και η ζωή λάστιχο, η νομιμοποίηση της απεργοσπασίας και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης ακόμα και με φυλάκιση, πραγματοποίησαν το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
11/08/1716

Γεννιέται ο κληρικός Ευγένιος Βούλγαρης, από τους κύριους εκπροσώπους του νεοελληνικού Διαφωτισμού.