Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Αγκόλα: Νεκρός συνδικαλιστής από πυρά της αστυνομίας

Δύο άνθρωποι, ένας εξ αυτών ο εθνικός γραμματέας του Συνδικάτου των Εκπαιδευτικών και των Εργαζομένων στην Παιδεία (SINPTENU), σκοτώθηκαν από σφαίρες αστυνομικών στη Λουάντα, κατήγγειλε ο πρόεδρος της SINPTENU, γεγονός που αύξησε σε πέντε τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν πέσει νεκροί από σφαίρες αστυνομικών, αφότου τέθηκαν σε εφαρμογή περιορισμοί για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, στα τέλη Μάρτη.

Ψήφισμα από τους εργαζόμενους στο υπουργείο πολιτισμού


ΨΗΦΙΣΜΑ
του Δ.Σ. του

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Συνάδελφοι,

Όπως όλες οι κυβερνήσεις έτσι και η σημερινή μέσω του Υπουργείου Τουρισμού, πιστές στην εκτέλεση της βούλησης του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου κινούνται στη ρότα της

Επιβεβαιώνεται η προβληματική κατάσταση των σχολείων του Δήμου


 
Με πρόσφατη επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών αναδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης και των σχολικών υποδομών του Δήμου και πώς αυτά οξύνονται στη σημερινή κατάσταση με τα δεδομένα της πανδημίας.

Και με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται – δραματικά δυστυχώς – η ανακοίνωση-καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νεάπολης-Συκεών προς την διοίκηση του Δήμου (16/5/20) που καταδικάζει τις προσπάθειές της να “κρύψει κάτω από το χαλί” τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία του Δήμου.

Τσεκούρι στους μισθούς και αποθέωση της «ευελιξίας» για τα κέρδη μεγαλοξενοδόχων και ομίλων

«Συνδυαστικά οι μεγαλοεπιχειρηματίες στον Τουρισμό θα εφαρμόζουν και τη "Συν-Εργασία" και την αναστολή των συμβάσεων και τις απολύσεις και τις 16 μορφές απασχόλησης που ισχύουν μέχρι τώρα (...) Οι μεγαλοξενοδόχοι έχουν χρήμα να ζήσουν 10 έως 100 ζωές, ενώ οι εργαζόμενοι του κλάδου ούτε μία ακόμη μέρα».

Με τις φράσεις αυτές, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό, μιλώντας χτες στη διαδικασία της ακρόασης φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής,

Ανησυχητικές οι εξελίξεις στον Εβρο και τα ελληνοτουρκικά

Σε δήλωσή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος, Θ. Παφίλης και Ν. Παπαναστάσης μετά το τέλος της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, αναφέρουν:

«Οι εξελίξεις στο Έβρο, γενικότερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην ευρύτερη περιοχή, είναι ανησυχητικές και περικλείουν σοβαρούς κινδύνους.

Εκεί που μας χρωστούσαν...

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε σε εφημερίδα, ο ιδιοκτήτης μίας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας σχολίαζε ως εξής τη μεγάλη αύξηση των κερδών του κλάδου στις μέρες της πανδημίας: «Παρατηρήθηκε άνοδος στις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ, κάτι που ήταν αναμενόμενο, έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση. Αυτό είναι, όμως, το προφανές. Κάτι που δεν είναι προφανές, είναι η παράλληλη μεγάλη αύξηση των εξόδων»!

Το Ζάππειο των «λυτρωτών»

Κάθε υποψήφιος «λυτρωτής του λαού» που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να περάσει κάποια στιγμή από το Ζάππειο, για να πλασάρει κοστολογημένες «μοναδικές λύσεις» και «τελευταίες ευκαιρίες».

Το έπραξε η ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά και τις περιβόητες ομιλίες «Ζάππειο 1 και 2» για να μας λυτρώσει από το «μνημόνιο 1» και ως

Με παλιά υλικά

«Πριν αλέκτορα φωνήσαι», η κυβέρνηση διά στόματος του πρωθυπουργού διαμηνύει την απόφασή της να «τρέξει» από κει που άφησε το νήμα των αναδιαρθρώσεων στην Υγεία, κλιμακώνοντας την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης.

Το «Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το ΝΕΣΥ», το οποίο εξαγγέλλει, θα είναι φτιαγμένο με παλιά υλικά, πάνω στην ίδια χρεοκοπημένη πολιτική που δοκίμασε ο λαός πριν και στη διάρκεια της πανδημίας.

Τροπολογία του ΚΚΕ για τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους


Η Αιτιολογική Εκθεση

Η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική επιχείρηση στην ΕΕ που παράγει σιδηρονικέλιο μέσα από την επεξεργασία δικών της εγχώριων μεταλλευμάτων.
Η χώρα μας έχει στο υπέδαφός της το 90% των καταγεγραμμένων κοιτασμάτων νικελίου σε όλη την ΕΕ. Τα μεταλλεύματα αυτά είναι κοβαλτιούχα, γεγονός που τα καθιστά ως δυσεύρετα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

Tη θέση του ΚΚΕ για την κατάργηση όλων των αντεργατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκαν την περίοδο της πανδημίας εξέφρασε ο ειδικός αγορητής του Κόμματος, Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στη Βουλή.

Η κυβέρνηση έφερε για επικύρωση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τις ΠΝΠ που εκδόθηκαν στις 14 Απρίλη και την 1η Μάη, οι οποίες περιέχουν ένα ακόμη αντεργατικό πακέτο

Κώστας Θέος


Πεθαίνει, 27/5/1958, ο Κώστας Θέος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1896 στο Κατηχώρι Μαγνησίας .

Ο Κ. Θέος ήταν καπνεργάτης από το Βόλο, σταμάτησε να εργάζεται σε καπνομάγαζα λόγω του ότι ασθένησ από φυματίωση, χωρίς όμως να διακόψει τη συνδικαλιστική του δράση, που τον έφερε επικεφαλής του Καπνεργατικού Σωματείου της πόλης και της Καπνεργατικής Ομοσπονδίας.

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει γράμμα προς όλες τις Κομματικές Οργανώσεις

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει γράμμα, 27/5/1948, προς όλες τις Κομματικές Οργανώσεις στις πόλεις και όλα τα μέλη του Κόμματος, με το οποίο καθορίζει πως δουλειά του κάθε κομμουνιστή στις πόλεις είναι να εξυπηρετεί απόλυτα το Δημοκρατικό Στρατό και το Γενικό Αρχηγείο του ΔΣΕ.

Το ανέβασμα στο βουνό