Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Ο «καλός μας άνθρωπος»


 Ο Θανάσης Βέγγος μεταφέροντας στο κάρο δολοφονημένο παιδί της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ..Μουσική υπόκρουση "Σου είπαν ψέματα" του Μίκη Θεοδωράκη.

Ασαφής παραμένει ο τρόπος πληρωμής για το ρωσικό φυσικό αέριο

*
 
Χωρίς σαφή απάντηση στο πως θα πληρώνουν τα κράτη μέλη της ΕΕ το ρωσικό φυσικό αέριο έληξε η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό πως στην κοινή ανακοίνωση δεν γίνεται καν αναφορά στο θέμα της πληρωμής σε ευρώ ή ρούβλια, πιθανά λόγω των αντιθέσεων που προκαλεί στο εσωτερικό της ΕΕ. Αντιθέσεις προκαλεί και το ενδεχόμενο εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο.

Bίντεο με τις μαζικές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα


Βίντεο από τις φετινές μαζικές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Συνεχείς πρόβες πολέμου και επιπλέον οπλικά συστήματα


Συνεχίζει η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, όπως περνά μέσα κι από τη συγκέντρωση στην Ελλάδα μιας σειράς ΝΑΤΟικών δυνάμεων, με πρόσχημα ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις, ενώ κλιμακώνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία με ορατό τον ενδεχόμενο γενίκευσής του.

Στο «κέντρο»...


«Στο κέντρο της Ιστορίας όσον αφορά τη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής και διατλαντικής απάντησης»
. Εκεί βρίσκεται η Ελλάδα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, κατά τον απερχόμενο πρέσβη και σε λίγο υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Πάιατ, ο οποίος με συνεντεύξεις του τις τελευταίες μέρες φροντίζει να αποτυπώνει το «απύθμενο» βάθος της εμπλοκής, όπως και τον ρόλο που επιφυλάσσουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Ας αλλάξουν πλευρό

*
 
 Ας αλλάξουν...

Τον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ επέλεξε η «Εφημερίδα των Συντακτών» ως βασικό αρθρογράφο της ανήμερα της Πρωτομαγιάς! Ασχολίαστο... Οχι όμως και αυτά που γράφει ο πρόεδρος της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ με αφορμή την κορυφαία μέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης.

Να καταργηθεί το μέτρο της αναστολής εργασίας στους υγειονομικούς

 
Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον υπουργό Υγείας

Θέμα: Να επανέλθουν στην εργασία τους άμεσα όλοι οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Η τραγωδία στη Βαλτική θάλασσα


Ήταν 3 Μάη 1945, 2:30 μ.μ., την στιγμή που υπογραφόταν  η παράδοση της ναυτικής βάσης, οκτώ μαχητικά βομβαρδιστικά Hawker Typhoon της ΡΑΦ, εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στα πλοία.

Για τα απογευματινά - επί πληρωμή - χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία


Στο πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που αποτελεί τμήμα του κυβερνητικού σχεδίου για το «νέο ΕΣΥ», θεσπίζεται η λειτουργία απογευματινών - επί πληρωμή - χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία (άρθρο 44).

Η Ντροπή ντροπή δεν έχει και ο ξεπεσμός πάτο δεν βρίσκει


Η Ντροπή ντροπή δεν έχει και ο ξεπεσμός πάτο δεν βρίσκει για τα "εργατικά στελέχη" του σωματείου της εργοδοσίας.

Συνάδελφοι,

Μήνυμα διεκδίκησης και ελπίδας με την ενίσχυση της «Πανσπουδαστικής ΚΣ»

 
Στις 18 Μάη οι φοιτητές έχουν μια μεγάλη ευκαιρία! Να στείλουν μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση και ενίσχυσης του αγώνα για τα δικαιώματά τους που πριονίζουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Να αξιοποιήσουν τη μεγαλύτερη κάλπη της νεολαίας για να εκφράσουν την οργή τους που ξεχειλίζει για όσα έζησαν την περίοδο της πανδημίας μέχρι σήμερα. Να ακουστούν καθαρά η φωνή και η αγωνία τους για τις σπουδές και το μέλλον!

Έκρυψαν το μαυσωλείο του Λένιν

ΕΣΣΔ, Μόσχα. 1 Μαΐου 1961 Μαυσωλείο Λένιν και Στάλιν.

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονική επίθεση του τάγματος εφόδου στη «Φαβέλα»


ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ - ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχίζεται σήμερα και αύριο η δίκη των δύο πρώην στελεχών της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Σωτ. Δεβελέκου -άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου και συνομιλητής του Λαγού στη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ- και Άκη Θεοδώρου, στελέχους της ΤΟ Πειραιά της ΧΑ που κατηγορούνται για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή (απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας και εμπρησμό), για την επίθεση στο Στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά. Τάγμα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης υπό την καθοδήγησή τους επιτέθηκε στο χώρο, τον Φλεβάρη του 2018. Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν λοστάρια, σιδερογροθιές και αλλά φονικά εξαρτήματα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 03/05/1803

Οι ΗΠΑ αγοράζουν την περιοχή της Λουιζιάνα από τη Γαλλία (15 εκ δολάρια –σημερινά 230 εκ- για μια έκταση 2,14 εκ. τετρ. χλμ.). Η έκταση αυτή αποτελεί 15 σημερινές πολιτείες των ΗΠΑ.