Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Φιλελεύθερος δάσκαλος, μαθητής Σταλινικός

 


«Να κλέψεις ξέρεις; Να κρυφτείς ξέρεις; Ε, τότε τι κλέβεις»


Αγαπητοί σύντροφοι

Ένα πουλάκι με ενημέρωσε, ότι κάπου, ένα τσούρμο περιπλανώμενοι και φευγάτοι, πήραν τις κόκκινες σημαίες στην πλάτη και τις σεργιανούν, στις συνάξεις τους, και στα ΜΜΕ τους ως τεκμήριο των περγαμηνών τους, για μαλάγρα και ψάρεμα ανυποψίαστων φίλων και αναγνωστών του «Ρ» και του 902.gr, στα πεδία των ταξικών αγώνων, σπέρνοντας συγχύσεις για τις αδιάρρηκτες συντροφικές και διαχρονικές σχέσεις του ΑΕΡΟΠΕΖΟΝΑΥΤΗ με το ΚΚΕ.

ΑΠΘ: Οι πυροβολισμοί χτίζουν βιβλιοθήκη;


Τους τελευταίους μήνες η ΕΛ.ΑΣ.βρίσκεται μόνιμα εντός και περιμετρικά του campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με διμοιρίες και κλούβες να έχουν πιάσει στασίδι δήθεν για την πάταξη της εγκληματικότητας στους χώρους του πανεπιστημίου.

Αλλού τα κακαρίσματα... κι αλλού γεννάν οι κότες


Αλλού τα κακαρίσματα... 

Τρεις μέρες τώρα σύσσωμα τα ραδιόφωνα, οι τηλεοράσεις, οι εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά Μέσα αναπαράγουν τις ίδιες σαχλαμάρες - βασικά ξεπατικωτούρα από ένα πρώτο «ρεπορτάζ» - για τα πόσα αυγά έφαγαν οι Αμερικανοί πεζοναύτες του «Arlington» που έκαναν «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη, και άλλα τέτοια.

13/7/1980 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Απαγορεύονται τα πάντα!

 
ΜΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ από 20 εσωτερικούς κανονισμούς εργασίας, κυρίως μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων, πείθει για το πέρα για πέρα ανελεύθερο, καταπιεστικό και παράνομο «εσωτερικό καθεστώς» που επικρατεί στα περισσότερα εργοστάσια.

Η Συνθήκη του Βερολίνου διαμελίζει την Οθωμανική Αυτοκρατορία


H Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου (Μάρτης 1878) ήταν το αποτέλεσμα της στρατιωτικής νίκης της Ρωσίας επί της Τουρκίας και οδηγούσε στη δημιουργία της «Μεγάλης Βουλγαρίας». Οπως ήταν επόμενο, η Αγγλία και η Αυστρία δυσαρεστήθηκαν, αφού έβλεπαν τη ρωσική επέκταση και την ταυτόχρονη συρρίκνωση των δικών τους συμφερόντων.

Βαθαίνει η εμπλοκή - Γιγαντώνεται η Σούδα


Προχωρούν τα σχέδια των Αμερικανών για επέκταση των εγκαταστάσεων και δυνατοτήτων της βάσης τους στη Σούδα, συνέπεια και των δύο «επικαιροποιήσεων» της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, όπως δρομολογήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιήθηκαν επί ΝΔ. Επεκτάσεις που οπωσδήποτε στοχοποιούν την περιοχή και τη χώρα γενικότερα, βάζοντάς την στο «μάτι» αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων όσο οι ανταγωνισμοί τους κλιμακώνονται για τον έλεγχο ζωνών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Ασπίδα και ελπίδα


Μια εικόνα από το «σοκ και δέος» που ετοιμάζουν για όλους τους λαούς της ΕΕ έδωσαν οι αποφάσεις του Γιούρογκρουπ της Δευτέρας, με φόντο τα «μαύρα σύννεφα» που πληθαίνουν για τη διεθνή οικονομία και την πιθανότητα μιας νέας διεθνούς οικονομικής κρίσης, αλλά και γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Ψήφισαν από κοινού τη μονιμοποίηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην Ενέργεια!


ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

 Συνένοχοι στο έγκλημα της ενεργειακής φτώχειας, για την οποία «τσακώνονται» ποιος θα την... πρωτοαντιμετωπίσει

Κοινή Δήλωση των Γενικών Γραμματέων των 4 Κομμάτων

 
Την Παρασκευή 8 Ιούλη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, τετραμερής συνάντηση των ΚΚ Ελλάδας, ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, ΚΚ Μεξικού, ΚΚ Τουρκίας (στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» δημοσιεύτηκαν η εισαγωγική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, και αποσπάσματα από τις εισαγωγικές τοποθετήσεις των ΓΓ των άλλων τριών Κομμουνιστικών Κομμάτων).

Καλώς ήρθε το δολάριο No5


Μετά την πρόσφατη απόβαση των Αμερικανών πεζοναυτών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τα αστικά ΜΜΕ επιδόθηκαν σε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων για τα... 7.000 (κατ' άλλους 25.000) αυγά που έφαγαν οι Αμερικάνοι πεζοναύτες στην Αλεξανδρούπολη...

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 13/07/1793

Δολοφονείται η ηγετική μορφή της Γαλλικής αστικής Επανάστασης Ζαν Πολ Μαρά. 

«Ο θάνατος του Μαρά»