Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Ανοικτή επιστολή της ΕΔΥΕΘ



Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί,

Εγκληματική η συνέχιση εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και του «Δουβλίνου»


Από τα Γιάννενα όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη σήμερα και αύριο, ο  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ερώτηση δημοσιογράφου -αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - για τα μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση για το Προσφυγικό απάντησε:

«Έχουμε καθαρή θέση από την αρχή ως ΚΚΕ. Είναι εγκληματική η πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, την οποία συνεχίζει και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη όσον αφορά το Προσφυγικό.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση πρωτότυπου αρχειακού υλικού


Μια συγκλονιστική έκθεση πρωτότυπου αρχειακού υλικού του Κόμματος φιλοξενείται από σήμερα στην έδρα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στην Αθήνα.
Δεκάδες βιβλία, που αποτελούν εκδόσεις από όλη την ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ, από τη στιγμή της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα, αντικατοπτρίζοντας την ηρωική του διαδρομή και στο πεδίο της πάλης των ιδεών εκτίθενται σε ειδικές προθήκες.

Σύντομο ιστορικό του αγώνα των Εργαζομένων στα S/M "Καρυπίδης"


 Αγώνα που έδωσαν μέσα από το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ» - "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ"

Τελειωμό δεν έχει ο εμπαιγμός των εργαζόμενων στην επιχείρηση "S/M ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ" (πρώην "S/M Αρβανιτίδης"), οι οποίοι παλεύουν για τα δικαιώματά τους ήδη από το 2016.

 Παρά το γεγονός της πρόσφατης δικαστικής δικαίωσής τους βρίσκονται για ακόμα μια φορά μπροστά στην πιθανότητα να χρειάζεται να εμπλακούν σε νέους μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες.

Συμμετέχουμε αγωνιστικά στο συλλαλητήριο 30 Νοέμβρη 11 το πρωί



ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Σε λειτουργία τα νέα διόδια στην περιφερειακή οδό στο ύψος Ωραιοκάστρου


Νέο «χαράτσι» περιμένει τους οδηγούς στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης στο ύψος του Ωραιοκάστρου, καθώς από σήμερα τέθηκε σε λειτουργία ο νέος σταθμός διοδίων και για τη διέλευση τους τα Ι.Χ. αυτοκίνητα θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 0,50 ευρώ.

Νάσος Κεδράκας


Ο Νάσος Κεδράκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 21 Νοεμβρίου του 1915. Πέθανε, στις 25/8/1981.

Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Στην περίοδο της Κατοχής πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και αγωνίστηκε μέσα από τις οργανώσεις του ΕΑΜ ενώ στη συνέχεια είχε ενεργό δράση ενάντια στην ένοπλη επέμβαση των Άγγλων.

Να καταργηθούν τα άρθρα 27 και 28 του Συντάγματος


Η αναθεώρηση του Συντάγματος γίνεται «προς αντιδραστικότερη κατεύθυνση», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συνεχίζεται η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Με αφορμή τις κορόνες των βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων για την ισχύ του Συντάγματος, περί πατριωτισμού κ.λπ. επισήμανε ότι το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση για την κατάργηση του άρθρου 27 του Συντάγματος, αλλά βρήκε απέναντί του τα άλλα κόμματα.

Γιώργης Σιάντος


Συλλαμβάνεται, 21/11/1939, ο Γιώργης Σιάντος, Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με το χτύπημα αυτό, η δικτατορία Μεταξά πετυχαίνει να ολοκληρώσει τη σύλληψη όλων σχεδόν των μελών της ΚΕ του ΚΚΕ, που είχαν εκλεγεί στο 6ο Συνέδριο.

Επί Μεταξά ο Σιάντος υπήρξε εξόριστος στην Ανάφη, κατορθώνοντας να δραπετεύσει το 1937, ενώ συμμετείχε στη συγκρότηση της λεγόμενης Παλιάς Κεντρικής Επιτροπής μαζί με το Νίκο Πλουμπίδη.