Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Κλεισμένος στο σπίτι συντροφιά με ένα βιβλίο


«Ένα βιβλίο δεν είναι σίγουρα το παν, είναι όμως στ' αλήθεια πολλά πράγματα. Ένα βιβλίο σε βοηθάει να μεγαλώνεις, να πετάς, αλλά και να πατάς σταθερά. Να κοιτάς μακριά, αλλά και να βουτάς βαθιά, να ταξιδεύεις σ' άλλες χώρες μακρινές, απάτητες φανταστικές, αλλά κι αν το παρακάνεις και ναυαγήσεις, να μπορέσεις να γυρίσεις. Ένα βιβλίο δεν είναι σίγουρα το παν, είναι όμως σίγουρα ένας ολόκληρος κόσμος»...

Ξανά ευχολόγια


Ένα ακόμη Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ολοκληρώθηκε σήμερα χωρίς κανένα συγκεκριμένο μέτρο κατά της προκλητικότητας της τουρκικής κυβέρνησης, που συνεχίζει ασταμάτητα να διεκδικεί καλύτερη θέση για την αστική τάξη της χώρας στα παζάρια για την ανατολική Μεσόγειο σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου. 

Νικητής ο σοσιαλδημοκρατικός συνασπισμός του Μαδούρο, αλλά με μεγάλη αποχή


Ο συνασπισμός «Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος» (Gran Polo Patriótico Simón Bolívar - GPPSB), που στηρίζει τον πρόεδρο Μαδούρο, αναδείχθηκε νικητής στις κοινοβουλευτικές εκλογές που έγιναν χθες στη Βενεζουέλα και οι οποίες ήταν αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης ανάμεσα στη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Μαδούρο και τμήμα της αντιπολίτευσης.

Με παρεμβάσεις σε κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς ανέδειξαν την έλλειψη μέτρων προστασίας σε χώρους εργασίας από την πανδημία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 7/12, παρεμβάσεις αντιπροσωπείας των σωματείων Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων, και των εργαζόμενων στις τηλεπικοινωνίες με αφορμή καταγγελίες που έχουν γίνει σε δεκάδες χώρους δουλειάς όσο αφορά τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζόμενων. Οι παρεμβάσεις έγιναν στον Αντιπεριφεριάρχη Υγείας, Χ. Μήτα, καθώς και στην Κεντρική Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασίας Κ. Μακεδονίας.

Κυβερνοπόλεμος (Cyber Warfare)


Στις αρχές της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα, ως συνέπεια κυρίως των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων στις επικοινωνίες αλλά και στην ανάπτυξη του διαδικτύου, άρχισαν να διαμορφώνονται οι συνθήκες εμφάνισης νέων μορφών πολέμου, άγνωστων μέχρι εκείνη την περίοδο. Η σημαντικότερη κατηγορία απ' αυτές τις μορφές ταυτοποιήθηκε με τον όρο «κυβερνοεπιθέσεις» (cyberattack) ή με τον γενικότερο «κυβερνοπόλεμοι» (cyber warfare).

Το «χρονικό» της μάχης του Δεκέμβρη


Αποσπάσματα από το Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ 1918 - 1949

Στα τέλη Νοέμβρη 1944 η πολιτική κρίση στους κόλπους της κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας» έφτασε στο αποκορύφωμά της με αιχμή τον αφοπλισμό του λαϊκού κινήματος, του ΕΛΑΣ.

Το βράδυ της 30ής του μήνα ο Γ. Παπανδρέου, παρακάμπτοντας τους υπουργούς του ΕΑΜ και τις ξεκάθαρα διατυπωμένες ενστάσεις τους, έδωσε στον Τύπο απόφαση, με την οποία όριζε για κάποιες περιοχές την 1η Δεκέμβρη ως μέρα παράδοσης του οπλισμού της Εθνικής Πολιτοφυλακής και ανάληψης της «τήρησης της τάξης» από τα υπό σύσταση Τάγματα Εθνοφυλακής. Οσοι δεν συμμορφώνονταν απειλούνταν με ποινικές διώξεις.

Εντείνονται οι ανταγωνισμοί στα τελευταία μέτρα της κούρσας


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ SARS-COV-2

Η ανακοίνωση της Βρετανίας ότι ξεκινάει άμεσα εμβολιασμούς ρίχνει «λάδι στη φωτιά»

Η ανακοίνωση της Μεγάλης Βρετανίας, την Τετάρτη, ότι εγκρίνει πρώτη - πριν από τις ΗΠΑ και την ΕΕ - το εμβόλιο των «Pfizer» / «BioΝΤech» και πως αρχίζει εμβολιασμούς την ερχόμενη βδομάδα, έριξε «λάδι στη φωτιά» του οξυμένου οικονομικού και γεωπολιτικού ανταγωνισμού γύρω από το εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2.

Καταδικάζει την αντεπαναστατική επιχείρηση του «Κινήματος του Σαν Ισίδορο»


Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει και καταδικάζει την πρόσφατη αντεπαναστατική επιχείρηση που έστησαν στην Αβάνα ομάδα ατόμων υποστηριζόμενων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ομάδα αντεπαναστατών, γνωστή με το όνομα «Κίνημα του Σαν Ισίδορο», που διατηρεί στενές σχέσεις με αντικουβανικούς κύκλους στις ΗΠΑ, επιχείρησε τις τελευταίες ημέρες να στήσει ένα σόου ψεύτικης απεργίας πείνας στο κέντρο της Αβάνας, με σκοπό να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας και να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση της χώρας.

Οι Έλληνες κομμουνιστές στη μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην καταστολή στο Παρίσι


 Με τα συνθήματα «Lοckdown στην πολιτική τους» και «Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους» βρέθηκαν οι οργανώσεις Γαλλίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη συγκέντρωση στο Παρίσι ενάντια στην καταστολή, στο Porte De Lilas, το απόγευμα του Σαββάτου.

Το Κράτος τιμά τον Κορκονέα

 

Μόνιμες προσλήψεις γιατρών και υγειονομικών στο Νοσοκομείο της Δράμας


ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Δράμας

Το νοσοκομείο της Δράμας τα τελευταία δέκα χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.

Φονικός σεισμός στην Αρμενία


Στις 7 Δεκέμβρη 1988, 11:41 πμ (7:41 UTC / GMT) τοπική ώρα, σεισμός στην Αρμενία προκαλεί τον θάνατο σε πάνω από 25.000 άτομα, περίπου 130.000 τραυματίστηκαν και 500.000 έμειναν χωρίς σπίτι.

Εκτελείται ο Αρίστος Βασιλειάδης


Εκτελείται, 07/12/1948, μαζί με άλλα 14 μέλη και στελέχη της ΚΟΘ του ΚΚΕ, ο Αρίστος Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

 «Δεν αναγνωρίζω κανένα νόμο σας. Ούτε το κράτος σας...», ήταν τα θαρραλέα, επαναστατικά λόγια του Αρίστου Βασιλειάδη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, με τα οποία απευθύνθηκε στους στρατοδίκες το 1949.

Οι Βρετανοί καταλαμβάνουν την Ακρόπολη

 


Οι Βρετανοί καταλαμβάνουν την Ακρόπολη, 7/12/1944, (παρά τη συμφωνία με τον ΕΛΑΣ να μείνει έξω από τη σύγκρουση) και εγκαθιστούν σε αυτή βαριά όπλα με τα οποία βάλλουν κατά θέσεων του ΕΛΑΣ.