Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Στο ΚΚΕ το κομματικό βιβλιάριο και η ταυτότητα ΠΕΑΕΑ της Έλλης Αλεξίου

    Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε στη λήξη των εργασιών της πρώτης μέρας του 5ου Επιστημονικού Συνεδρίου της ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα «Η συνάντηση της νεοελληνικής λογοτεχνίας με το εργατικό κίνημα και την κομμουνιστική ιδεολογία από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και το Μεσοπόλεμο», που εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.
    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παρέλαβε εκ μέρους του ΚΚΕ από την ανιψιά της Γαλάτειας Καζαντζάκη και της Έλλης Αλεξίου, Μελίνα Σιδηροπούλου, το κομματικό βιβλιάριο

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

    Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη, το ΚΚΕ καλεί τους Έλληνες μετανάστες και τις Ελληνίδες μετανάστριες που εργάζονται στο εξωτερικό, τους μετανάστες εργάτες και εργάτριες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας να οργανωθούν και να παλέψουν μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος, να συμπορευθούν με το ΚΚΕ όχι μόνο για την επίλυση μιας σειράς ειδικών διακρίσεων και προβλημάτων, αλλά για τη ζωή που αξίζει στους εργαζόμενους, με γνώμονα τις δικές τους ανάγκες.

Ανοιχτή επιστολή προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση του προεδρείου της ΓΣΕΕ
 να πετάξει εκτός ΔΣ του ΟΑΕΔ το στέλεχος της ΔΑΣ

    Το προεδρείο της ΓΣΕΕ, με πρωτοφανή απόφαση χωρίς να έχει συγκληθεί κανένα συνδικαλιστικό όργανο, επιδιώκει να πετάξει εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ

«ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Έκθεση Ι. Τσουδερού: Ενα αποκαλυπτικό ντοκουμέντο

 Πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα ο «Φάκελος της Κύπρου». Αν και πλήθος στοιχείων παραμένουν απόρρητα, ορισμένα από αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας συμβάλλουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων τόσο για τα γεγονότα πριν από το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967 στην Ελλάδα, όσο και για μετά από αυτό.

Ευχετήριες κάρτες από τους τόπους εξορίας και τις φυλακές


Χειροποίητες  κάρτες, από τους τόπους εξορίας  και τις φυλακές
     Οι μέρες που διανύουμε τώρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μέρες χαράς, οικογενειακής συγκέντρωσης, ενώ για χιλιάδες αγωνιστές τότε ήταν μέρες δύσκολες, μακριά από τις οικογένειές τους, γεμάτες κακουχίες.
   Εκατοντάδες ήταν οι γυναίκες στις Φυλακές Αβέρωφ που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να γιορτάσουν αγωνιστικά τις δικές τους στιγμές.
 «Γιορτάζουμε στη φυλακή με έναν πόθο μιαν ευχή, χαρά παντού να ανθίσει της ειρήνης ο ήλιος ν' αντηχήσει. Ευχόμαστε στην κάθε μια μες στην καινούρια την χρονιά, στο σπίτι να γυρίσει και χαρά ζωής να αρχίσει...».

Θεατρικό έργο "Άρης"

Το πρόγραμμα της παραστάσεις
"Το τερπνόν μετά του ωφελίμου" 
Ο Γκαγκάριν προτείνει το θεατρικό έργο "Άρης"

ΑΦΗΓΗΣΗ
Πριν κάμποσο καιρό... ρώτησα ένα παιδί ως 8 χρονών:
- τον ξέρεις τον Άρη;
   - Ναι, μου λέει. Τον ξέρω.
- Τον είδες ποτέ σου;
  - Όχι Μα τόνε ξέρω.
- πώς είναι;
  - Τρεις βολές πιο αψηλός απ τον πατέρα μου. Κι έχει ένα μεγάλο-μεγάλο κόκκινο άλογο. Και πίσω τον ακολουθάει πάντοτες ένας τρανός αητός με μια σημαία.