Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Το Σάββατο κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή»


Το Σάββατο 27 Φλεβάρη
κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή», που θα βρίσκεται σε κυκλοφορία για ολόκληρο τον Μάρτη.

Ο «Οδηγητής» φιλοξενεί συνέντευξη με τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για το 21ο Συνέδριο του Κόμματος. Επίσης για το ίδιο θέμα φιλοξενείται άρθρο που απευθύνεται σε μαθητές και άρθρο με αφορμή την άμιλλα στρατολογίας που προκήρυξε το ΚΣ της ΚΝΕ εν όψει του Συνεδρίου. 

Καμιά παράταση του lockdown από μόνη της δεν μπορεί να «γεννήσει» μέτρα προστασίας


Εδώ και ένα χρόνο αποδεικνύεται πως η πραγματική και σοβαρή διασπορά γίνεται στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, στις ιδιωτικές δομές υγείας και πρόνοιας, χώροι, οι οποίοι με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. 

Πρωτοβουλίες ενάντια στην μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο πολέμου


Στη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κατέληξε η διαδικτυακή σύσκεψη που οργάνωσε η απόψε η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης με θέμα «ΝΑΤΟική άσκηση "Defender 2021". Πρόβα πολέμου με επίκεντρο την περιοχή μας - Η απάντηση του λαϊκού κινήματος».

Συνέντευξη Τύπου ΠΑΜΕ


Η Eκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ παρουσίασε σήμερα Συνέντευξη Τύπου με θέμα:

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα - Γεμάτες οι κλινικές covid και οι ΜΕΘ


Να επιταχθεί τώρα ο ιδιωτικός τομέας υγείας τόνισε ο Γιώργος Σιδέρης γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν» και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 26 Φλεβάρη στο Mega.

Να λυθούν άμεσα τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων στα αστικά ΚΤΕΛ Αττικής


Κύριε Υπουργέ

Με την επιστολή μας αυτή ζητάμε από εσάς και την κυβέρνηση να πάρετε άμεσα μέτρα για την επίλυση σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στα αστικά ΚΤΕΛ Αττικής, ιδιαίτερα όσους απασχολούνται στις διαδρομές που πραγματοποιούσε η ΟΣΥ.

Η κατάστασή τους είναι τραγική.

Ναντέζντα Κονσταντίνοβα Κρούπσκαγια

 
Γεννήθηκε στις 26/2/1869, στην Αγία Πετρούπολη.

Πέθανε στις 27/2/1939, στην Μόσχα.

Η Κρούπσκαγια ήταν σύζυγος του Λένιν, στέλεχος του μπολσεβίκικου κόμματος με μεγάλη συμβολή στην παιδαγωγική θεωρία και στην πρακτική.

Ενα χρόνο μετά


Ενας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί πάνω από 185.000 κρούσματα και σχεδόν 6.500 θύματα. Οι δώδεκα αυτοί μήνες προσφέρονται για συμπεράσματα από το λαό, που καθημερινά δίνει μάχη για την υγεία και τη ζωή του, μετράει όμως τις συνέπειες της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας, που έχει ως βασικό κριτήριο τη θωράκιση του «ορατού εχθρού», δηλαδή της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Ένας χρόνος πανδημία: Έρευνα του 902.gr για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού


Το portal 902.gr ανοίγει τον φάκελο «Ένας χρόνος πανδημία», με μία έρευνα για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Στο κάδρο μπαίνουν κρίσιμα ερωτήματα: 

Ο πρώτος πόλεμος του «δημοκράτη» Μπάϊντεν


Αεροπορική επιδρομή
στην ανατολική Συρία, εξαπέλυσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (ώρα Ελλάδας), η αμερικανική πολεμική αεροπορία, «με στόχους εγκαταστάσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων υποστηριζόμενων από το Ιράν», όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, σηματοδοτώντας την όξυνση της επέμβασης της κυβέρνησης Μπάιντεν στην Συρία και γενικότερα στην Μέσα Ανατολή.

Συνεχίζουν τον αγώνα με πολύτιμη παρακαταθήκη την τριήμερη απεργιακή μάχη

 

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

Μαχητική απεργιακή συγκέντρωση χτες στο λιμάνι του Πειραιά

Η αγωνιστική και μαχητική στάση των ναυτεργατών, που πήραν στα χέρια τους την υπόθεση της τριήμερης απεργίας του κλάδου, έστειλε σε κυβέρνηση και εφοπλιστές σαφές μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης, αξιοποίησης κάθε μορφής αγώνα, ενάντια στην πολιτική που χτυπά τα συγκροτημένα δικαιώματά τους: Τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τα ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Νέα κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Τις τελευταίες μέρες εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους του ΟΑΣΘ.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο σταθμό μετεπιβίβασης ΙΚΕΑ επιβεβαιώθηκαν θετικοί 6 συνάδελφοι.

Να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα «Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα» στα σχολεία


Ερώτηση

Θέμα: Να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα «Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα»

Το πρόγραμμα "Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα" είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και το γερμανικό ίδρυμα "Μνήμη, Ευθύνη και Μέλλον", σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


26/02/1802

Γεννιέται ο Γάλλος συγγραφέας Βίκτωρ Ουγκώ

26/02/1869

Γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, η Ναντέζντα Κονσταντίνοβα Κρούπσκαγια

Πέθανε στις 27/2/1939, στην Μόσχα.

Η Κρούπσκαγια ήταν σύζυγος του Λένιν, στέλεχος του μπολσεβίκικου κόμματος με μεγάλη συμβολή στην παιδαγωγική θεωρία και στην πρακτική.

Κρούπσκαγια θυμάται

26/02/1896

Γεννιέται ο επαναστάτης μπολσεβίκος Αντρέι Ζντάνοφ. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Β’ Γραμματέας του Κόμματος των Μπολσεβίκων-ΚΚΣΕ (1941 - 1948) και Πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης (1946 - 1947).

Αντρέι Ζντάνοφ