Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Το ΠΑΜΕ άνοιξε τον αστυνομικό κλοιό μπροστά από την έκθεση


Κάτω από τη μαζική, αποφασιστική και δυναμική παρέμβαση της μεγάλης πορείας του ΠΑΜΕ άνοιξε ο αστυνομικός κλοιός μπροστά από την έκθεση και οι διαδηλωτές να συνεχίζουν δυναμικά την πορεία τους μπροστά από αυτήν.

Παράλληλα οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα πρωτοφανή μέτρα της αστυνομίας, η οποία έχει μετατρέψει όλο το κέντρο της πόλης σε φρούριο.

* Το βίντεο από το Thestival Gr


Με μαχητικά συνθήματα ξεκίνησε η πορεία


Με συνθήματα όπως «Η ανάπτυξη τους είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να’ ρθουν τα πάνω κάτω» ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

Μαζική συγκέντρωση στην πλ. Αριστοτέλους


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ 84η ΔΕΘ


Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλ. Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι,
νέοι, συνταξιούχοι και γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές

Φώτο απο την συγκέντρωση στην πλ. Αριστοτέλους

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 84η ΔΕΘ παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η δήλωση



«ΓΣΕΕ: Το προεκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας»


Οι παρακάτω φωτογραφίες δεν είναι από το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μέσα από τα γραφεία της ΓΣΕΕ οπού κατά την προεκλογική περίοδο οι εργατοπατέρες Παναγόπουλος - Κιουτσούκης - Βασιλόπουλος τη μετέτρεψαν σε ένα απέραντο προεκλογικό περίπτερο της κυβέρνησης, καθώς πέρασαν από το κτίριο, υπουργοί, υποψήφιοι βουλευτές και ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΑΜΕ Πλατεία!!!


Μπροστά στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας για νέες αντιδραστικές αλλαγές, δίνουμε την δική μας απάντηση.  


Αγώνας για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για ζωή με δικαιώματα

Σάββατο, 7 Σεπτέμβρη 2019, ώρα 6 το απόγευμα.

Πλατεία Αριστοτέλους, με το ΠΑΜΕ!

Η ελληνική οικονομία στη σκιά της διεθνούς επιβράδυνσης


Οι προβλέψεις για την επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας και τον κίνδυνο εκδήλωσης νέας διεθνούς κρίσης την επόμενη τριετία αποτελούν πλέον κοινό τόπο στις αναλύσεις των διεθνών οργανισμών, παρά τις επιμέρους διαφορές τους.

Αδιάψευστος μάρτυρας της μεγάλης ανησυχίας στα ιμπεριαλιστικά κέντρα είναι τα νέα μέτρα που λαμβάνουν ή ετοιμάζονται να πάρουν οι κυβερνήσεις το επόμενο διάστημα.

Κώστας Κολιγιάννης


Μεταφέρεται, 7/9/1979, στην Ελλάδα από τη Βουδαπέστη, με σκοπό να ταφεί, η σορός του πρώην γραμματέα του ΚΚΕ Κώστα Κολιγιάννη.

Ο Κώστας Κολιγιάννης γεννήθηκε στο χωριό Ελλοπία, Καραντάς Θηβών, όπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του, στις 26 Ιούλη 1909. Ηταν το τέταρτο από τα 7 παιδιά της 9μελούς οικογένειας των Κολιγιανναίων.

Παιδί με ιδιαίτερη έφεση στο διάβασμα, ήταν το μόνο από τα αδέρφια που έφυγε από το χωριό για να σπουδάσει, χωρίς ωστόσο στο τέλος να καταφέρει να υλοποιήσει το στόχο του.

Με «διαβατήριο» την επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΓΑΛΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Την ευρωπαϊκή του περιοδεία ολοκλήρωσε τη βδομάδα που πέρασε ο Κυρ. Μητσοτάκης, με τελευταίο σταθμό τη Χάγη της Ολλανδίας, μετά από τις επίσημες επισκέψεις σε Παρίσι και Βερολίνο.

Στις συναντήσεις με τους ομολόγους του παρουσίασε τη «στοχοπροσήλωση» της

Κηρύσσεται και επίσημα πια, ο διωγμό των Εβραίων στην Ελλάδα


Ο Γερμανός στρατιωτικός διοικητής Στρόοπ, κηρύσσει, 7/9/1943, με διαταγή του –και επίσημα πια- το διωγμό των Εβραίων στην Ελλάδα.

Το ΕΑΜ κινητοποιεί τις οργανώσεις του και φυγαδεύει πολλούς Εβραίους στις ελεύθερες περιοχές.

Μόλις έμαθε το ΕΑΜ Αθήνας το πογκρόμ κατά των Εβραίων στην Βόρεια Ελλάδα,