Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Δομή και ... Αποδόμηση...


Εχω δει οχταμηνίτικο μωρό σε νοσοκομείο της Βαγδάτης να πεθαίνει μπροστά στα μάτια των γονιών του και τα δικά μου, μετά από απέλπιδες προσπάθειες γιατρών να του περάσουν μια πεταλούδα στη φλεβίτσα, που προοριζόταν όμως για ενήλικα. Δεν χρειάζεται να πω πώς ακούγεται ο σπαραγμός και η θλίψη κι η επιστημονική απογοήτευση, σ' έναν θάλαμο με οχτώ άδεια κρεβάτια και σ' ένα απ' αυτά να κείται ένα πτώμα βρέφους.

Χαροπαλεύει ο 16χρονος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό για τη βενζίνη


Χαροπαλεύει στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου ο 16χρονος που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι σε καταδίωξη από την Αστυνομία επειδή δεν πλήρωσε τη βενζίνη που έβαλε σε πρατήριο στη Θεσσαλονίκη.

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει ο εν ψυχρώ πυροβολισμός του ανήλικου. Στο νοσοκομείο εξοργισμένοι βρίσκονται συγγενείς και φίλοι της οικογένειας του 16χρονου που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι πυροβολήθηκε στο κεφάλι για 20 ευρώ!

Ούτε ακούνητη, ούτε αγέλαστη...


Δεν τους ενοχλεί ούτε το ντύσιμο της Μποφίλιου, ούτε η φωτογράφηση στο Λονδίνο.

Τους ενοχλεί ότι η Νατάσσα Μποφίλιου, όπως και άλλοι καλλιτέχνες, αθλητές σπάνε το «μοτίβο» του «ακούνητου και αγέλαστου», που στο ερώτημα «μέρα ή νύχτα», παρά το πυκνό σκοτάδι της νύχτας, απαντάνε «μέρα» και το φωνάζουνε στο πλευρό όσων το παλεύουν κάθε μέρα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα Πανεπιστήμια και στα σχολεία.

Το κυβερνητικό «πραξικόπημα» στη ΓΣΕΕ το 1985

 
5 Δεκέμβρη 1985, το Πρωτοδικείο της Αθήνας, με πρόεδρο τον Θέμελη, καθαίρεσε τη νόμιμη και αιρετή διοίκηση της ΓΣΕΕ και διόρισε νέα, στην οποία η κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑΣΚΕ διέθετε πλειοψηφία με αυτοδυναμία: Σε σύνολο 45 τακτικών μελών, είχε 25!

Διεκδικούν την επιβίωσή τους με τα τρακτέρ στους δρόμους


 Την απόφαση να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών σήμερα Κυριακή 4 Δεκέμβρη, με προοπτική το στήσιμο μπλόκου την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη στον αυτοκινητόδρομο Ε 65, πήραν οι αγρότες που συμμετείχαν στη σύσκεψη που οργάνωσε πριν από λίγες ημέρες η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, στον Παλαμά.

Σε ισχύ το εμπάργκο και το πλαφόν 60 δολαρίων στο ρωσικό πετρέλαιο


Σε ισχύ από τις 5 Δεκεμβρίου το εμπάργκο στις αποστολές πετρελαίου από τη Ρωσία στην ΕΕ. Τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν επίσης την Παρασκευή να ορίσουν ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο που προμηθεύεται δια θαλάσσης στα 60 δολάρια το βαρέλι. Ανάλογη απόφαση ανακοίνωσαν η Ομάδα των Επτά χωρών και η Αυστραλία.

Για την άμιλλα μεταξύ των ΚΟ για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2022


Από την 1η Νοέμβρη, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διεξάγουν με επιτυχία την Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ για το δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2022.

Με τη συμπλήρωση ενός μήνα από το ξεκίνημα της Οικονομικής Εξόρμησης, η πανελλαδική κάλυψη του πλάνου βρίσκεται ήδη στο 52,62%, αποτυπώνοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε και αυτή η μάχη να στεφθεί με επιτυχία για το Κόμμα μας.

Κοροϊδία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

*

Με «ανέκδοτα» για «να αναλάβουν οι τράπεζες τις ευθύνες που τους αναλογούν», προχωρώντας σε μερικές δόσεις παραπάνω και «ευκολίες πληρωμών» για τα χρέη τα οποία θα συνεχίζουν να φουσκώνουν, κοροϊδεύει ο πρωθυπουργός τα λαϊκά νοικοκυριά που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους από τα ληστρικά επιτόκια δανεισμού, τις νέες αυξήσεις τους και το άθλιο νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να σφίξουν τη θηλιά των δανειοληπτών, αφού πρώτα δόθηκαν δεκάδες δισεκατομμύρια για τη διάσωση των τραπεζών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 05/12/1791

Πεθαίνει ο Αυστριακός συνθέτης της κλασσικής μουσικής Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ