Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Oι 12οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Μόσχας

 

 Στις 19 Ιούλη 1980, άρχισαν στη Μόσχα οι 12οι Ολυμπιακοί Αγώνες. 

Στο κατάμεστο από κόσμο στάδιο «Λένιν» γίνεται, κατά γενική ομολογία, η πιο εντυπωσιακή τελετή έναρξης

Εκφράζει την αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας


Την αλληλεγγύη του στο λαό της Κούβας εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «η Κούβα σήμερα δίνει τη μάχη της ζωής και τη μάχη του αύριο κόντρα στην επέμβαση, κόντρα στις συνέπειες ενός δολοφονικού εμπάργκο εξήντα (60) χρόνων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, που ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας σήμερα εμποδίζει την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης.

Το «θαύμα»


Μέσα σε μόλις ένα μήνα, τα απανωτά παραδείγματα από εργαζόμενους στον Τουρισμό που μένουν ξεκρέμαστοι επειδή η εργοδοσία αποφάσισε να μη λειτουργήσει τις επιχειρήσεις της για φέτος είναι αρκετά αποκαλυπτικά: 3.000 εργαζόμενοι στον όμιλο «Μουζενίδη» στη Βόρεια Ελλάδα, άλλοι 700 στον «Κυπριώτη» στην Κω, 60 σε ξενοδοχείο στη Λήμνο και πάει λέγοντας. 

Βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση, αν νομίζει ότι φέρνοντας το νομοσχέδιο «νύχτα» οι εργαζόμενοι δε θα αντιδράσουν


Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση της ΝΔ, αν νομίζει ότι, φέρνοντας το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση «νύχτα», για να συζητηθεί μέσα στο «κατακαλόκαιρο», οι εργαζόμενοι δε θα ενημερωθούν και δε θα αντιδράσουν ενάντια σε ένα ακόμη αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έρχεται να κλιμακώσει την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, να ιδιωτικοποιήσει την επικουρική ασφάλιση και να μετατρέψει την ασφάλιση σε «τζόγο» και σε ατομική υπόθεση για τους νέους εργαζόμενους.

Απόσυρση τώρα του αντιδραστικού νομοσχεδίου!


«Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα θα μείνουν στα χαρτιά! Απόσυρση τώρα του αντιδραστικού νομοσχεδίου!», αναφέρουν Συνδικάτα της Αττικής, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση, την ημέρα ψήφισης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου, την Τετάρτη 28 Ιούλη, στο Σύνταγμα.

Οδός Μπιζανίου αριθμός 10


Τιμή στους 10 ήρωες ΕΠΟΝίτες

Οταν στις 23 Ιούλη του 1944 τα μηχανοκίνητα του ταγματασφαλίτη Μπουραντά με ισχυρές δυνάμεις Γερμανών και διοίκηση χιτλερικών αξ/κών, κύκλωσαν την Καλλιθέα, με σκοπό να διαλύσουν τα ένοπλα τμήματα του ΕΛΑΣ που δρούσαν στην περιοχή και να μαζέψουν εργάτες για τα εργοστάσια της χιτλερικής Γερμανίας, αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από τμήματα του 1ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, που ύστερα από πολύωρη μάχη τούς ανάγκασαν να φύγουν με σοβαρές απώλειες.

Επιχειρεί να φορτώσει στο λαό τις εγκληματικές της ευθύνες για το νέο κύμα και για τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού


 Την «ατομική ευθύνη» και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κάνει «σημαία» της η κυβέρνηση, προκειμένου να συγκαλύψει τις τις δικές της εγκληματικές ευθύνες, τόσο για τα χάλια του δημόσιου συστήματος Υγείας που παραμένουν ενάμιση χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας, όσο και για την άθλια κατάσταση στον τουρισμού και στον επισιτισμό που άνοιξαν με τα πρωτόκολλα του κεφαλαίου, δηλαδή με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας.

Κυκλοφορεί το 4ο τεύχος για το 2021

 


Κυκλοφορεί το νέο τεύχος της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης», το 4ο για το 2021. 

Όταν το Διάστημα γίνεται αρένα για την “κούρσα των δισεκατομμυριούχων”…


Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες οι οθόνες μας γέμισαν με δημοσιεύσεις και ρεπορτάζ για μια «διαστημική» πτήση που πραγματοποιήθηκε από ιδιωτική εταιρεία, ενώ μετέφερε και «ιδιώτες», δηλαδή άτομα που δεν έχουν λάβει επαγγελματική εκπαίδευση αστροναύτη ή πιλότου.

Για τα 47 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου


Η
κατάρρευση της επταετούς στρατιωτικής δικτατορίας πριν 47 χρόνια όπως και η επιβολή της πριν από 54 χρόνια αποδεικνύουν ότι η αστική τάξη εναλλάσσει τις μορφές διαχείρισης της εξουσίας της ανάλογα με τις εσωτερικές και διεθνείς προτεραιότητες και ανάγκες της.

Διαβαστε στο ριζοσπαστη του σαββατοκυριακου


Διαβάστε στον Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου 24-25 Ιούλη:

ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αντιδραστικό χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα του λαού και των παιδιών του

Μια μέρα σαν τη σημερινή


24/07/1783

Γεννιέται ο Βενεζουελάνος στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης Σιμόν Ντε Μπολιβάρ, που έγινε σύμβολο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Λατινικής Αμερικής κατά των Ισπανών.

24/07/1879

Πεθαίνει ο ποιητής και πολιτικός Αριστοτέλης Βαλαωρίτης.