Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Ενωμένοι στις 17/12 να παλέψουμε για τις διεκδικήσεις των Ρομά και των εργατικών σωματείων


Η στοχοποίηση, η περιθωριοποίηση και η διαρκής υποβάθμιση που βιώνει η κοινότητα Ρομά -με τεράστιες κρατικές ευθύνες- πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Και για αυτό η "ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ" βρίσκεται σήμερα εδώ. Γιατί τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η σύνδεση του αγώνα και των διεκδικήσεων της κοινότητας, των συλλόγων, σωματείων και ομοσπονδιών των Ρομά με αυτές των εργατικών σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων.

Μήτρα σκανδάλων η Ευρωπαϊκή Ενωση

Η είδηση για το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στο οποίο εμπλέκεται η Εύα Καϊλή, δεν πρέπει να κάνει κανέναν να «πέφτει από τα σύννεφα» (κατά το δημοσιογραφικό κλισέ). Η ΕΕ από τη φύση της έχει δεσμούς αίματος με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και αυτό είναι το φυτώριο για τα κάθε λογής σκάνδαλα.

Δεν θα περάσει καμιά προσπάθεια συγκάλυψης της αστυνομικής βίας


Ο θάνατος του 16χρονου Ρομά, που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από αστυνομικό επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ σε βενζινάδικο, προκαλεί δίκαιη οργή και αγανάκτηση.

Εδώ και μία εβδομάδα, αντί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και το αρμόδιο υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι και οι εντολείς τους, να πουν έστω την αλήθεια για το περιστατικό, το μόνο που έχουμε είναι ανακοινώσεις οι οποίες διαψεύδονται από τα γεγονότα και μια άθλια προπαγάνδα που αναπαράγει τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Η επαίσχυντη συμφωνία Άγγλων-Γερμανών για τη Θεσσαλονίκη

Οι πρώτοι Βρετανοί στρατιώτες και μάλιστα Ινδοί, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη στις 11 Νοεμβρίου 1944.

 Πως οι Άγγλοι (ΔΕΝ) απελευθέρωσαν την πρωτεύουσα της ελληνικής Μακεδονίας 

Η παραπληροφόρηση, τα fake news, δεν είναι μόνο σημερινό φαινόμενο, αλλά ακολουθούνταν πάντα από τις δυνάμεις εκείνες που ήθελαν να συσκοτίσουν, να διαστρεβλώσουν, να σερβίρουν ψέματα και ανακρίβειες στον ελληνικό λαό. Με πρώτους διδάξαντες, τους μεγάλους «φίλους» και «προστάτες» της χώρας μας, όπως έγινε και στην περίπτωση της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί, στις 30 Οκτωβρίου 1944. Οι οποίοι μάλιστα φίλοι, «είδαν» τους … Άγγλους να απελευθερώνουν τη Θεσσαλονίκη την άγια εκείνη ημέρα.

Φάρμακο - εμπόρευμα


Πολύτιμα φάρμακα, ακόμα και τα πιο στοιχειώδη, όπως αντιπυρετικά και αντιβιώσεις, μέχρι τα πιο εξειδικευμένα, έχουν εξαφανιστεί από τα συρτάρια των φαρμακείων. Οικογένειες με μικρά παιδιά, με τις ιώσεις να θερίζουν, ηλικιωμένοι και άλλοι ασθενείς που έχουν ανάγκη το φάρμακό τους, «οργώνουν» τα φαρμακεία μπας και βρουν ένα κουτάκι που να 'χει ξεμείνει σε κάποιο απ' αυτά.

Άλλα δύο δισ. ευρώ όπλα στην Ουκρανία - Παζάρια για νέο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία


Το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ενέκρινε την αύξηση κατά 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2023, του ανώτατου ορίου χρηματοδότησης του «Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη» (European Peace Facility-EPF), του ταμείου που πληρώνει για τις προμήθειες όπλων στο Κίεβο, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε το Συμβούλιο της ΕΕ τη Δευτέρα.

Ο αγώνας δυναμώνει για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς


Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων για τα συλλαλητήρια του Σαββάτου 17 Δεκέμβρη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις,
δίνοντας έτσι συνέχεια στην οργάνωση και την αγωνιστική διεκδίκηση, ενάντια στην ακρίβεια, στην ενεργειακή φτώχεια, στους πλειστηριασμούς, στις περικοπές σε Υγεία και Παιδεία.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 13/12/1466

Πεθαίνει ο Φλωρεντίνος γλύπτης της Αναγέννησης Ντονάτο ντι Νικολό ντι Μπέτο Μπάρντι (Ντονατέλο).