Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Διακοπές στην ΕΣΣΔ το 1931


 Από τα απομνημονεύματα ενός ταξιδιού στη Μόσχα το 1931 από τον δημοσιογράφο και βραβευμένο με Πούλιτζερ H. R. Knickerborger: «Χιλιάδες άντρες και γυναίκες, κορίτσια και αγόρια, παιδιά στην αγκαλιά τους, παππούδες και γιαγιάδες παίζουν παιχνίδια, τρώνε ποτάμι ή απλώς κάνουν αερόλουτρα, λιάζονται στο ήλιος... 

Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ

31η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ

Ο χώρος έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί.

Καθαρίστηκε, επιδιορθώθηκαν χαλασμένες υποδομές, τοποθετήθηκαν οι σκιάσεις στους χώρους των κατασκηνωτών, στήθηκαν και οι σκηνές όπου θα μείνουν οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου».

Ποιος ήταν ο Οργουελ;


Ο Τζορτζ Οργουελ παρείσφρησε στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να τον επικαλείται ως πολέμιο του «αριστερόστροφου ολοκληρωτισμού» και τον Τσίπρα να του απαντάει ότι «παραβιάζει ανοιχτές πόρτες», επειδή η ανανεωτική αριστερά ήταν πάντα κριτική απέναντι στον υπαρκτό σοσιαλισμό. 

Τι διαγράφεται στους μαύρους του «ορίζοντες» για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και τις Τέχνες


ΝΟΜΟΣ - ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ
 
Οι επιχειρηματικοί όροι διαμόρφωσης της εκπαιδευτικής και ερευνητικής πολιτικής για την Ανώτατη Εκπαίδευση που διαγράφονται στον νόμο - πλαίσιο, με τίτλο «Νέοι Ορίζοντες για τα ΑΕΙ», αφήνουν ελάχιστα περιθώρια για την ανάπτυξη και την ίδια την ύπαρξη γνωστικών αντικειμένων που δεν συμβάλλουν άμεσα στους σύγχρονους ορίζοντες της κερδοφορίας.

Ντίνα Κώνστα: Νόμος φλωράνς είναι το δίκιο του εργάτη


Πέθανε 3 Ιούλη 2022, σε ηλικία 83 ετών η δημοφιλής ηθοποιός Ντίνα Κώνστα.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, όπου σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965.

Φουντώνει το τρομοκρατικό όργιο της αστικής τάξης

 
Φουντώνει το τρομοκρατικό όργιο της αστικής τάξης στην Αθήνα. Παρακρατικοί κτυπούν τη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο Παναθηναϊκό Στάδιο για την ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, επίθεση δέχονται το θέατρο των «Ενωμένων Καλλιτεχνών», τα γραφεία του ΕΑΜ και του Ριζοσπάστη.

Τουρισμός, οι δύο όψεις


Μπορεί η ακρίβεια να κατατρώει το λαϊκό εισόδημα,
η πανδημία να αναζωπυρώνεται και τα μαντάτα από την εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας να προειδοποιούν για μεγάλους κινδύνους, ο τουρισμός όμως στη χώρα μας γνωρίζει μεγάλες δόξες!

Επιδότηση για τα κέρδη των ομίλων της Ενέργειας και φτώχεια για τα νοικοκυριά

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος θα δουν και τον Ιούλη τα λαϊκά νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της πολιτικής «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας και της «πράσινης μετάβασης», με την κυβέρνηση να προσπαθεί με τις εξαγγελίες της να πείσει ότι ενισχύει το λαϊκό εισόδημα.

Προβληματική και επικίνδυνη η κατάσταση στην πυροπροστασία της Θεσσαλονίκης


Ερώτηση

προς τους υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Οικονομικών

Απαγορεύτηκε δια νόμου η δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος — Δεσμεύτηκε η περιουσία του

Ουκρανία

Άλλο ενα επεισόδιο στο σήριαλ αντικομμουνιστικών διώξεων που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία ήρθε να προστεθεί χθες. Πιο συγκεκριμένα, με σχετική του απόφαση, το Όγδοο Διοικητικό Εφετείο του Κιέβου επικύρωσε την προειλημμένη απόφαση πλήρους απαγόρευσης της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.

Τα καλύτερα «πλυντήρια» της αντεργατικής πολιτικής της ΝΔ

 
Ο κύριος Ρώρος και ο ΣΥΡΙΖΑ, συναγωνίζονται πια επάξια σε αντικομμουνισμό και σε συκοφάντηση της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, το ''γνωστό και μη εξαιρετέο'' Νικολόπουλο, ο οποίος κοντεύει να ξεμείνει από αντικείμενο, καθώς του πήραν το ρόλο του ''λαγού''.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
07/07/1770

Ο Οθωμανικός στόλος καταστρέφεται στη Σμύρνη από τον Ρωσικό (Ναυμαχία του Τσεσμέ). Ακολουθούν αντίποινα και σφαγές εναντίον του ελληνικού πληθυσμού της πόλης.