Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Βελόπουλος: Σε λίγο καβαλάει στον Βουκεφάλα και τραβάει για Αφγανιστάν…

Σε ένα νέο εθνικιστικό παραλήρημα, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του  Έλληνα αλεξιπτωτιστή που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια νυχτερινής ρίψης, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter χάρτη της Ελλάδας που περιλαμβάνει την Ανατολική Θράκη, την Κωνσταντινούπολη, τα παράλια της Μικράς Ασίας και την Κύπρο…

" Όλα υπό έλεγχο" η κυβέρνηση!


Να τι σημαίνει όταν λέει “όλα υπό έλεγχο” η κυβέρνηση, από τα 120 δείγματα για Covid-19 που έστειλε τελικά η διοίκηση σε ιδιωτικό εργαστήριο, απάντηση δόθηκε στο νοσοκομείο μόλις για 70 κι από αυτά τα 25 ήταν δείγματα άλλου νοσοκομείου!!!.

75 (από τις λήψεις της Πέμπτης 3/9) εκκρεμούν ακόμη, με αποτέλεσμα, δεκάδες προγραμματισμένα χειρουργεία να αναβάλλονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων και εκατοντάδες άλλοι συμπολίτες μας μαζί και υγειονομικοί να κάθονται σε …αναμμένα κάρβουνα ή και πολλοί από αυτούς να βρίσκονται στα πόστα τους!.

ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ παραλιακό οικόπεδο-φιλέτο σε ιδιώτες!




Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πως ο ιδιωτικός τομέας υγείας λειτουργεί σε βάρος της δημόσιας Υγείας

Την ώρα που η κυβέρνηση άφησε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) χωρίς επαρκή αντιδραστήρια για τα τεστ, με αποτέλεσμα τη διακοπή των μοριακών ελέγχων για τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, σπεύδει να παραδώσει πελατεία "με το αζημίωτο" σε ιδιωτικούς διαγνωστικούς ομίλους, αποστέλλοντας σχετικό έγγραφο στα νοσοκομεία της Αττικής μέσω του διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Πιάστηκαν με τη «γίδα στην πλάτη»



Πιάστηκαν με τη «γίδα στην πλάτη» και ζητούσαν και τα ρέστα.

Ολοκληρώθηκαν στα «μουλωχτά» οι αρχαιρεσίες του διασπαστικού-εργοδοτικού σωματείου με την επωνυμία «Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Περιφερειακής ενότητας Χίου».

Η δήλωση της οικογένειας Φύσσα

Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε.

7 Οκτώβρη 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της

Μέσα από τα έργα του Γιώργη Φαρσακίδη

Μια μικρή αναφορά στη Μακρόνησο, με τα έργα και τα λόγια του Γιώργη Φαρσακίδη, όπως καταγράφονται στο ομώνυμο λεύκωμα του κομμουνιστή εικαστικού και λογοτέχνη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή». Ο Γ. Φαρασκίδης πέρασε όρθιος 16,5 χρόνια της ζωής του σε φυλακές και εξορίες: Αϊ - Στράτης, Μακρόνησος, ξανά Αϊ - Στράτης και αργότερα, στα χρόνια της χούντας, Γυάρος και Λέρος. Σε αυτούς τους τόπους έκανε τα τσακισμένα χέρια του «όπλα» του απροσκύνητου και αλύγιστου αγώνα.

Σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης που δεν κατοχυρώνει την ασφαλή λειτουργία τους


Στοιχεία από άλλες χώρες δείχνουν ότι παντού 
ο καπιταλισμός «τζογάρει» την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών.

 Η ανακοίνωση από την κυβέρνηση, την περασμένη βδομάδα, της ημερομηνίας που θα αρχίσει η λειτουργία των σχολείων (14 Σεπτέμβρη) συνοδεύτηκε για άλλη μια φορά με την επίκληση της «ατομικής ευθύνης» μαθητών, γονιών κι εκπαιδευτικών και την υποχρεωτική

Αφού άφησαν χωρίς αντιδραστήρια το ΕΚΕΑ... «μπουκώνουν» ιδιωτικό διαγνωστικό όμιλο

Με νέες αποκαλύψεις ξετυλίγεται το αντιλαϊκό κουβάρι της εμπορευματοποίησης της Υγείας και στο ζήτημα των μοριακών διαγνωστικών ελέγχων για τον κορονοϊό, με τις μπίζνες σε βάρος της υγείας του λαού να ενισχύονται μέσα στην πανδημία.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση άφησε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) χωρίς επαρκή αντιδραστήρια για τα τεστ, με αποτέλεσμα τη διακοπή των μοριακών ελέγχων για τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, σπεύδει να παραδώσει πελατεία «με το αζημίωτο» σε ιδιωτικούς διαγνωστικούς ομίλους, αποστέλλοντας σχετικό «φιρμάνι» στα νοσοκομεία της Αττικής μέσω του διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

«Λόγια, λόγια, λόγια, λόγια… ψεύτικα…»

«Λόγια, λόγια, λόγια, λόγια… ψεύτικα…» 
 (Χ. & Π. Κατσιμίχας)
 
… Για τα σχολεία που ανοίγουν

Γράφει ο Δημήτρης Φεργάδης *

Ανοιχτή επιστολή προς: Υπουργείο Παιδείας

- Πρόεδρο ΚΕΔΕ

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 5 - 6 Σεπτέμβρη 2020:
  • Ελληνοτουρκικά - Αν. Μεσόγειος: Το ΝΑΤΟ σπρώχνει επικίνδυνες εξελίξεις!
  • Εντατικές προετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη για τη συγκέντρωση των συνδικάτων.
  • Εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ«Γιατρειά» θα βρει ο λαός στην πάλη για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

Η Δολοφονία του Γιάννη Χαλκίδη.

Στις 5 Σεπτέμβρη 1967, όργανα της χουντικής Εθνικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δολοφονούν άνανδρα, τον Γιάννη Χαλκίδη.

Ο Γιάννης Χαλκίδης γεννήθηκε το 1940 στη Σφενδάμη Πιερίας, από γονείς αγρότες που είχαν έρθει από τον Πόντο και είχαν γλιτώσει από τη Γενοκτονία.
Η οικογένειά του μόχθησε για να επιβιώσει από αυτήν τη μετακίνηση, αλλά και στη συνέχεια, όταν ήρθε η κατοχή από τους Γερμανούς.
Μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ δώσανε τη μάχη για να απελευθερωθεί η Ελλάδα από τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους.

Εκτελείται η Ηρώ Κωνσταντοπούλου

Η 17χρονη μαθήτρια ΕΠΟΝίτισσα Ηρώ Κωνσταντοπούλου εκτελείται, 5/9/1944, από τις δυνάμεις κατοχής μαζί με άλλους 49 αγωνιστές στην Καισαριανή. Δύο φορές είχε συλληφθεί, ξυλοκοπηθεί, βασανιστεί. 

Την τρίτη φορά, τον Ιούλη του 1944, οι χιτλερικοί, με τα ελληνόφωνα όργανά τους, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της, στην οδό Βεΐκου 57 και την οδήγησαν στο άντρο των βασανιστηρίων της οδού Μέρλιν.

Η Ηρώ φτύνει κατάμουτρα και μπατσίζει τον Έλληνα μεταφραστή. Δε μίλησε. Την έστειλαν στο Χαϊδάρι, στην απομόνωση και σε συνέχεια στο θάλαμο των μελλοθανάτων.

Στρατόπεδο Χαϊδαρίου


Δημιουργείται, 5/9/1943, το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου. Ανάμεσα στους πρώτους κρατούμενους που μεταφέρθηκαν εκεί από το στρατόπεδο της Λάρισας ήταν και οι κομμουνιστές Ακροναυπλιώτες που είχαν απομείνει μετά τις εκτελέσεις του Κουρνόβου.