Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

Μουσικό μήνυμα από τον Νεκτάριο Σαμαρτζή

«Μένουμε Δυνατοί» το μουσικό μήνυμα που στέλνει ο Νεκτάριος Σαμαρτζής μέσα από το portal 902.gr.

SARS-COV-2 ημέρα 28: Ζώντας το θέατρο του παραλόγουΚαι τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή…


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
 

Θα ξεκινήσω με μία αναδρομή στο παρελθόν.

Τα λόγια του πρωθυπουργού για τους ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες και τα χειροκροτήματα από τους θύτες της δημόσιας

«Έρχεται ΠΑΣΟΚαρα κυβέρνηση και αλλάζει η χώρα ΑΦΜ»

Χριστόφορος Ζαραλίκος: Είμαστε σε πόλεμο

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά με μία σειρά από video στο κανάλι του zaraleaksTV στο you tube.

Σατιρίζει την φαιδρή πλευρά της καθημερινότητας και ως γνήσιο πειραχτήρι δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο!

«Silver Alert» Ο υπουργός εχάθη


«Silver Alert» για τον υπουργό Εργασίας έβγαλε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου- Ανατολικής Αττικής (ΕΚΛ-ΑΑ).

Ο υπουργός εργασίας εξαφανίστηκε μετά και τις 400 απολύσεις στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τον ψάχνουν καιρό.

Το ΕΚΛ-ΑΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου γιατί με το ασφαλιστικό του δεν δικαιούται σύνταξη, ενώ θεωρείται μεγάλος για ΜΕΘ...

Ακούει κάνεις;


Διαμαρτυρία εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης

Εργαζόμενες και εργαζόμενοι  από το εργοτάξιο καθαριότητας Ευαγγελίστριας του δήμου Θεσ/νίκης, στέλνουν μήνυμα διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση Ζέρβα και την κυβέρνηση για την έλλειψη μέσων προστασίας από την επιδημία (σημείωση:και τα αδιάβροχα που φορούν οι

Λεφτά για την υγεία και όχι για πολέμους


Συγκροτήθηκε η στρατιωτική δύναμη για την κλιμάκωση της επέμβασης στο Σαχέλ

Η Γαλλία και 10 ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν απόψε την επίσημη συγκρότηση της ειδικής δύναμης «Τακούμπα» για την ιμπεριαλιστική επέμβαση σε ολόκληρο το Σαχέλ. Πρόσχημα της επιχείρησης η υποστήριξη των στρατιωτών του Μαλί και του Νίγηρα στη μάχη τους εναντίον των τζιχαντιστών.

Κλείνουν τα Περιφερειακά Ιατρείατην ώρα που είναι πιο αναγκαία από ποτέ!


Την ώρα που ήδη καταγράφονται θάνατοι νοσούντων από τον κορονοϊό που πέθαναν αβοήθητοι σπίτι τους, την ώρα που ο ΕΟΔΥ καλεί όσους έχουν ήπια συμπτώματα να παραμένουν σπίτι και να έχουν «καθημερινή επικοινωνία με τον προσωπικό θεράποντα ιατρό», ο οποίος όμως δεν υπάρχει για την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού, εξαιτίας της διαχρονικής εγκατάλειψης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η κυβέρνηση και οι διορισμένες από αυτήν διοικήσεις

"Παιδομάζωμα""Παιδομάζωμα" 

 Παιδοσώσιμο
 
Μια σειρά από 5 δημοσιεύσεις, 
3 βίντεο και φωτογραφίες, 
για το  "Παιδομάζωμα" και το παιδοσώσιμο, 
με πληροφορίες, κυρίως, από τον Ριζοσπάστη
 


Το τέλος των μύθων και των ψευδαισθήσεων


Για να αντιμετωπίσουμε το παρόν και να προετοιμάσουμε το αύριο

Βρισκόμαστε εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού που απειλεί τον λαό μας, τους λαούς όλου του κόσμου. Το Κόμμα μας αντιμετωπίζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αυτήν την πρωτόγνωρη για τον λαό περιπέτεια. Από την πρώτη στιγμή, αναβάλαμε όλες τις εκδηλώσεις, προσαρμόσαμε τη λειτουργία και δράση των Κομματικών Οργανώσεων στο πλαίσιο

Αγωνιστές - παιδαγωγοί κάτω από όλες τις συνθήκες


Παρ’ όλες τις πολύ δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, από την πρώτη στιγμή μεγάλο κομμάτι των συναδέλφων μπήκε στη μάχη, προκειμένου να σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας. Το μυαλό μας βρίσκεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές μας, συνολικά η λαϊκή οικογένεια. Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στους μαθητές μας της Γ΄ Λυκείου που με τις παλινωδίες της κυβέρνησης και τις

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» στις 28 -29 Μάρτη:

·         Άρθρο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα: Το τέλος των μύθων και των ψευδαισθήσεων. Για τα «συστήματα Υγείας» στο έδαφος της πανδημίας του κορονοϊού. Για τον καπιταλισμό και την οικονομική του «ανάπτυξη».  Μένουμε δυνατοί, παλεύουμε για μέτρα προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προβάλλουμε τη μόνη προοπτική για την εργατική τάξη, την πλειοψηφία του λαού μας, τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό. 

Φώτης Αγγουλές


Πεθαίνει, 28/3/1964, ο κομμουνιστής ποιητής Φώτης Αγγουλές

Γεννημένος στη Χίο ο Φ. Αγγουλές έρχεται σε επαφή με το κομμουνιστικό κίνημα από τις αρχές της δεκαετίας του 1930. Με την Κατοχή καταφεύγει στη Μέση Ανατολή, όπου τον Απρίλη του 1944 συλλαμβάνεται για την ΕΑΜική του δράση από τους Άγγλους και μαζί με άλλους κομμουνιστές κλείνεται σε φυλακή της Παλαιστίνης. 

Κομμούνα του Παρισιού


Η Κομμούνα του Παρισιού, 28/3/1871. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας η κρατική εξουσία πέρασε, αν και για σύντομο χρονικό διάστημα, στα χέρια του προλεταριάτου, της πιο πρωτοπόρας, της μοναδικής μέχρι το τέλος επαναστατικής τάξης της καπιταλιστικής κοινωνίας.

Η Παρισινή Κομμούνα

«Το Παρίσι των εργατών με την Κομμούνα του θα γιορτάζεται πάντα σαν δοξασμένος προάγγελος μιας νέας κοινωνίας. Τους μάρτυρές της τους έχει κλείσει μέσα στη μεγάλη της καρδιά η εργατική τάξη.

Μαξίμ Γκόρκι


Γεννιέται, 28/3/1868, ο Μαξίμ Γκόρκι (πραγματικό όνομα Αλεξέι Μαξίμοβιτς Πεσκόφ). Ο Γκόρκι, προλετάριος κι ο ίδιος, πάλεψε για την επιβίωσή του και μετέτρεψε αυτή τη μάχη του σε πραγματικό «σχολείο» που τον δίδαξε: «Την "ηθική των αφεντικών" την αντιπάθησα όσο και την "ηθική των δούλων". Μια τρίτη ηθική έβλεπα να διαμορφώνεται μέσα μου: Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται».

Η αντίληψη που διαμόρφωσε στο «πεζοδρόμιο» του βίου τον οδήγησε στο μαρξισμό, τον οποίο υπηρέτησε ως το θάνατό του τόσο μέσα από το έργο του όσο και μέσα από την ίδια του τη ζωή.

Μένουμε δυνατοί. Δεν μένουμε σιωπηλοί!Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή 

Τη δυναμώνουμε για την προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Μάχιμοι στην υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων!

Κανένας μόνος! Νικάμε τον φόβο!

Μένουμε δυνατοί. Δεν μένουμε σιωπηλοί!

Μαζί θα τα καταφέρουμε

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020

«Η Μπαλάντα της Φυλακής»


Το αγαπημένο συγκρότημα «KollektivA» ανέβασε στο internet ολόκληρη την παράσταση «Η Μπαλάντα της Φυλακής».

Θέμα του έργου είναι το δίπολο «εγκλεισμός - απελευθέρωση» και είναι εμπνευσμένο από το ποίημα του Oscar Wilde, «Η μπαλάντα της Φυλακής του Ρέντινγκ» (The Ballad Of Reading Gaol - 1897), το οποίο ο μεγάλος Ιρλανδός δημιουργός έγραψε λίγο μετά την αποφυλάκισή του.

Καθημερινές μορφές ατομικού και συλλογικού εγκλεισμού. Ο σύγχρονος κόσμος ως φυλακή. Η πρωταρχική ανάγκη για ελευθερία.

Κορονοϊός τραγούδι | Σε γνώρισα στο ΙΚΑ


"Κορονοϊός τραγούδι

Σε γνώρισα στο ΙΚΑ"

Coronavirus Parody

  Όταν κλείνεσαι στο σπίτι λόγω πανδημίας γίνεσαι πιο δημιουργικός.
 
Το αποτέλεσμα φαίνεται σε αυτό το τραγούδι που είναι μια διασκευή του Ευλαμπία από Γιοκαρίνη.

Στίχοι

Πέρα από την ατομική ευθύνη υπάρχει και η κρατική, η οποία ήταν ανύπαρκτη επί πολλά έτη

Το κύριο, με αφορμή και τον κορονοϊό, είναι ότι πέρα από την ατομική ευθύνη, υπάρχει και η κρατική ευθύνη, η οποία ήταν ανύπαρκτη επί πολλά έτη, και τώρα φαίνονται όλες οι τραγικές ελλείψεις του συστήματος από την υποστελέχωση, από τα λίγα κρεβάτια ΜΕΘ, από τον μειωμένο εξοπλισμό, από τα Μέσα Προστασίας κλπ., σημείωσε ο Ηλίας Σιώρας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, μιλώντας σε εκπομπή του web radio του ΠΑΜΕ.

Απαράδεκτες οι απολύσεις εργολαβικών εργαζομένων στο Ευρωκοινοβούλιο


 Επιστολή των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ,  προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου


Προς: κ. Νταβίντ Μαρία Σασόλι, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ερώτηση σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ. 2 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις απαράδεκτες απολύσεις στο

Ημερολόγια καραντίνας Ηνωμένο Βασίλειο Ημέρα 4


Ημερολόγια καραντίνας Ηνωμένο Βασίλειο,
Παρασκευή 27 Μαρτίου Ημέρα 4

Έχει φανταστικό καιρό αυτές τις μέρες στην Αγγλία. Χαμηλές θερμοκρασίες αλλά καταγάλανος ουρανός και ήλιο όλη μέρα. Οι Άγγλοι αφρίζουν γιατί τέτοιο ήλιο δεν έχουν ούτε το καλοκαίρι και τώρα είναι κλεισμένοι μέσα.

Στη δουλειά μου έχουν κολλήσει παντού αφίσες, μεγάλες κόκκινες. Συνήθως οι μεγάλες κόκκινες αφίσες μου αρέσουν. Όχι αυτές. Αυτές μας θυμίζουν αυστηρά: Τηρείτε τον κανόνα των 2 μέτρων! 

Ψήφισμα Συνδικάτων


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Δυναμώνουμε Τη Φωνή Μας Για Μέτρα Προστασίας Της Υγείας

Όλων Των Εργαζομένων, Όλου Του Ελληνικού Λαού

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.

Σχόλιο για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ


Η περιβόητη αλληλεγγύη των κρατών – μελών της ΕΕ αποτελεί πλέον το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Όποια έκβαση και αν υπάρξει στις διαπραγματεύσεις των αστικών κυβερνήσεων, το σίγουρο είναι ότι οι λαοί θα κληθούν να πληρώσουν ξανά τη νέα κρίση.

Απεργία εργαζομένων Ιταλίας: Όχι άλλοι νεκροί για τα κέρδη των βιομηχάνων


Βίντεο για την απεργία των εργαζομένων στην Ιταλία: Όχι άλλοι νεκροί για τα κέρδη των βιομηχάνων

Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου Του ΠΑΜΕ


Οι νέες συνθήκες επιβάλουν να ακολουθούμε κατά γράμμα τα μέτρα προστασίας που αναφέρουν οι επιστήμονες, όχι όμως να μείνουμε άφωνοι και να μας στερήσει η μάσκα τη φωνή της διεκδίκησης και κυρίως αυτές τις μέρες τη φωνή της προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων απέναντι σε κυβερνητικά μέτρα που φουντώνουν την εργοδοτική αυθαιρεσία εν μέσω πανδημίας.

Όλες αυτές τις μέρες έχουμε χορτάσει από ατομική ευθύνη!

"Παιδομάζωμα" 5οΗ αλήθεια για τα εκπατρισμένα Ελληνόπουλα 
στη Λαϊκή Δημοκρατία της ΒουλγαρίαςΤο πρόβλημα των παιδιών, τα οποία στη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου κατέφυγαν στις Λαϊκές Δημοκρατίες, πάντα ήταν στην ατζέντα των ελληνικών κυβερνήσεων και με κάθε ευκαιρία το χρησιμοποίησαν και το χρησιμοποιούν στην αντικομμουνιστική τους προπαγάνδα. Πρώτο, τα τελευταία χρόνια, όμως, είμαστε και πάλι μάρτυρες μιας άφθονης βιβλιογραφίας, εκπομπών στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα, όπως επίσης αρθρογραφίας και δηλώσεων στον έντυπο

Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα


Συνέντευξη παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» και τον Νίκο Χατζηνικολάου, το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Μάρτη.

Αναφέρθηκε στην πανδημία του κορονοϊού και τον καταλυτικό της ρόλο στην ύφεση που θα παρουσιάσουν η ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία.

Ακόμα επισήμανε τις σοβαρές επιπτώσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων, τονίζοντας ότι ο λαός δεν πρέπει να πληρώσει και αυτή την κρίση.

Ατομική ευθύνη - κρατική καπιταλιστική αναλγησία


Οσο εξαπλώνεται η επιδημία, οι αστικές κυβερνήσεις σε όλες τις χώρες κλίνουν σε όλες τις πτώσεις την «ατομική ευθύνη». 
Προωθούν μάλιστα μια σειρά μέτρα για την - όπως λένε - μείωση του κοινωνικού συνωστισμού και θέτουν επί ποδός στρατό και αστυνομία για να τα επιβάλουν. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η σημαντική ατομική ευθύνη που όλοι καλούμαστε να αναλάβουμε για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, ούτε καλλιεργείται ούτε συμπληρώνεται από την κύρια κρατική ευθύνη, που τώρα γίνεται πιο καθοριστική από ποτέ για τη στήριξη των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Για την κατάσταση στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στη Θεσσαλονίκη


Στους εκατοντάδες απολυμένους εργαζόμενους του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος έρχονται να προστεθούν και οι δεκάδες απολυμένοι του αεροδρομίου «Μακεδονία». 

Η «Skyserv», εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης, ανακοίνωσε σήμερα στους 16 εργαζομένους της ότι χάνουν τη δουλειά τους.

Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου


Την Παρασκευή 27 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ με θέμα  

«Tα κυβερνητικά μέτρα εν μέσω πανδημίας που τσακίζουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Οι πρώτες καταγγελίες που υπάρχουν από κλάδους και χώρους δουλειάς».

Παλιά και νέα προβλήματα εκθέτουν σε κινδύνους υγειονομικούς και ασθενείς


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Κείμενο καταγγελίας της πολιτικής που οδήγησε το δημόσιο σύστημα Υγείας στη σημερινή κατάσταση και αιτημάτων για την ουσιαστική προστασία των υγειονομικών και του λαού

Σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις στις νοσοκομειακές μονάδες της Θεσσαλονίκης, που επιτείνονται απέναντι στην επιδημία του κορονοϊού, καταγγέλλουν

Συμβολική διαμαρτυρία έξω από τα Επείγοντα πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»


Συμβολική διαμαρτυρία - βήμα διεκδίκησης


Συγκεντρώθηκαν έξω από τα Επείγοντα και απαίτησαν προσλήψεις και μέσα προστασίας, ζητώντας τη συμπαράσταση του λαού

Συμβολική διαμαρτυρία έξω από τα Επείγοντα πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», για να καταγγείλουν τις σημαντικές ελλείψεις στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και συνολικά στο

Πεθαίνει ο Γιούρι Γκαγκάριν.


Πεθαίνει, 27/3/1968, ο σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν.

Ο σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν, ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα, επισκέπτεται την Αθήνα, 12/2/1962.

O Γ. Γκαγκάριν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πραγματοποίησε πτήση στο Διάστημα, τον Απρίλη του 1961.

Ο Γκαγκάριν ήταν αεροπόρος κοσμοναύτης της Ενωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ), σμήναρχος ήρωας της Σοβιετικής

Δημοσθένης Βουτυράς


Πεθαίνει, 27/3/1958, ο πεζογράφος Δημοσθένης Βουτυράς

Ο Βουτυράς ήταν ένας από τους πρώτους Έλληνες λογοτέχνες των αρχών του 20ου αιώνα που καταπιάστηκε με το κοινωνικό διήγημα. Στα διηγήματά του αναδεικνύονται η εκμετάλλευση των εργαζομένων, οι νέες κοινωνικές συνθήκες που δημιουργούνταν στην Ελλάδα στις αρχές του 20ου αιώνα, η απανθρωπιά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, κλπ.

Κτυπώντας το άδικο και παράλογο, ξεσκεπάζοντας τις πληγές της κοινωνίας που στηρίζονταν στην εκμετάλλευση ο Βουτυράς, πότε έμμεσα και πότε άμεσα, πρόβαλε την ανάγκη της αλλαγής και μάλιστα της επαναστατικής κοινωνικής αλλαγής.

Επιχείρηση «Ιέραξ»


Μετά την τελευταία αποτυχία στη Μουργκάνα ο κυβερνητικός στρατός επιχειρεί και πάλι κατά του ΔΣΕ, 27/3/1948, (επιχείρηση «Ιέραξ»).

Στη μάχη ρίχνεται σύσσωμη η VIII Μεραρχία (που πρόσφατα είχε επιθεωρηθεί από τον ίδιο τον Αμερικανό στρατηγό Βαν Φλητ), ενισχυμένη με επιπλέον μονάδες ΛΟΚ, πυροβολικού, καθώς και μια ίλη τεθωρακισμένων. Παρόλα αυτά, οι όποιες αρχικές μικρές πρόοδοι των αστικών

3ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ


Μέσα σε συνθήκες άγριας καταστολής του εργατικού κινήματος (δικτατορία Θεόδωρου Πάγκαλου) συνέρχεται, 27/3/1926, το 3ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Παρά την τρομοκρατία και την εξαγορά συνειδήσεων και παρά την απουσία των πιο δραστήριων και συνεπών εκπροσώπων της εργατικής τάξης (στην πλειοψηφία τους

Μένουμε δυνατοί. Δεν μένουμε σιωπηλοί!

Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή 

Τη δυναμώνουμε για την προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Μάχιμοι στην υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων!

Κανένας μόνος! Νικάμε τον φόβο!

Μένουμε δυνατοί. Δεν μένουμε σιωπηλοί!

Μαζί θα τα καταφέρουμε

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020

Μουσικό μήνυμα του Παρασκευά Θεοδωράκη


Μηνύματα συμπαράστασης, αλληλεγγύης, στήριξης και αισιοδοξίας έρχονται από τους ανθρώπους της Τέχνης.

 Ο καθένας με τον δικό του τρόπο, τη δική του ματιά, τον δικό του τόνο απευθύνεται μέσω του portal 902.gr σε όλους εμάς... Μένουμε Δυνατοί!

Μένουμε Δυνατοί, το μήνυμα του Παρασκευά Θεοδωράκη, πλαισιωμένο από μελοποιημένο Βάρναλη.

Ντοκιμαντέρ «Παρτιζάνοι των Αθηνών»

Η «Ομάδα Συλλογική Μνήμη» αποφάσισε να διαθέσει ελεύθερα στο διαδίκτυο το ντοκιμαντέρ «Παρτιζάνοι των Αθηνών» σε σκηνοθεσία Ξενοφώντα Βαρδαρού και Γιάννη Ξυδά.

Ένα ντοκιμαντέρ για τη συλλογική μνήμη, για την Αντίσταση στην Αθήνα την περίοδο της Κατοχής μέσα από το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, την ΟΠΛΑ, απέναντι στους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Με αφετηρία αυτές τις μαρτυρίες ανθρώπων που έλαβαν μέρος

Δυναμώνουμε τη φωνή μας


Άδειοι οι δρόμοι

Ο  επικίνδυνος κορονοϊός σίγουρα  απαιτεί σχολαστικά μέτρα προφύλαξης από όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, παίρνοντας, όμως, το μεράδι τους σε αυτή την περιβόητη ατομική ευθύνη.

Οι μόνοι που κυκλοφορούν, για να πάνε στην δουλειά τους, είναι οι εργαζόμενοι.

Αντί για την αναγκαία επίταξη, δίνει «δωράκια» δεκάδων εκατομμυρίων στους κλινικάρχες


Κριτική για... τη «μοιρασιά» από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Την ώρα που άνθρωποι ξεψυχούν μόνοι και αβοήθητοι στα σπίτια τους, την ώρα που οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ρίχνονται με αυταπάρνηση στη μάχη για να σώσουν το λαό αντιμετωπίζοντας τεράστιες ελλείψεις, η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη των ιδιωτικών μονάδων

Μόνιμη θηλιά στους εργαζόμενους «για να ζήσουν οι επιχειρήσεις»


ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ


 «Πολυεργαλείο» οι ΠΝΠ της κυβέρνησης για νέες σαρωτικές ανατροπές στα Εργασιακά, που επεκτείνονται και μετά το τέλος της επιδημίας του κορονοϊού

Κάθε μέρα που περνά, με κάθε νέα νομοθετική παρέμβαση και κάθε νέα «διευκρίνιση» της κυβέρνησης, επιβεβαιώνεται όλο και πιο καθαρά ότι το περιβόητο «δίχτυ προστασίας για

Με κοινή ανακοίνωση απαιτούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των λαών


Κοινή Ανακοίνωσή  58 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα


Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των λαών

Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα