Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Ο «Μεγάλος Τρόμος» είναι ένα παραμύθι της«περεστρόικα»


ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ «ΤΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ»;

Ο «Μεγάλος Τρόμος» είναι ένα παραμύθι της«περεστρόικα», όταν η νεογέννητη αστική τάξη έπρεπε να παρουσιάσει τον κομμουνισμό εγκληματικό και να τον εξισώσει με τον φασισμό, έτσι ώστε, κάτω από τις βουβές κραυγές του Σολζενίτσεν,για περίπου 100 εκατομμύρια βασανισθέντων υπό τον Στάλιν, να υφαρπάξουν την δημόσια περιουσία ( ευθέως με τον τρόπο του Σαρίκοφ: πάρτε την μακριά από το λαό,μοιράστε την σε μια χούφτα μελλοντικών ολιγαρχών) και διαλύστε τη Σοβιετική Ένωση.

Συνεχίστε, λεβέντες μου, να σπέρνετε εφιάλτες στα φασιστόμουτρα


Το 2020, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε δεχθεί επιθέσεις από διάφορα φασιστόμουτρα, επειδή τάχα μου προσβλήθηκαν όταν τον είδαν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία. Δύο χρόνια μετά, ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, φαίνεται πως συνεχίζει να σπέρνει εφιάλτες στα φασιστόμουτρα.

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις


 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι τη νίκη, είναι οι εργαζόμενοι της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ», στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, που καθημερινά νιώθουν τη δύναμη της αλληλεγγύης των εργαζομένων όλων των κλάδων, καθώς παίρνουν τη θέση τους δίπλα τους, στην περιφρούρηση των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για τρίτη εβδομάδα.

10/8/2002 Οργή για την επέλαση ακρίβειας σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων


Την οργή των λαϊκών νοικοκυριών, για τις ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις και το κύμα ακρίβειας που απροκάλυπτα ληστεύει το εργατικό εισόδημα, μετέφεραν χτες στην κυβέρνηση στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Με το διάβημά τους στο υπουργείο Εμπορίου, συνδικαλιστές από το Συντονιστικό Σωματείων της Αθήνας έκαναν καθαρό ότι δεν θα ανεχτούν αυτήν την κατάσταση, προειδοποίησαν για την οργάνωση μαζικών μαχητικών αντιδράσεων και κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


Αλλάζει ο προσδιορισμός των θανάτων από COVID για να «μαγειρεύονται» τα στατιστικά

  Ο τριπλασιασμός των νεκρών από την πανδημία σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, οι 8.000 εισαγωγές στα νοσοκομεία του τελευταίου μήνα και τα καλέσματα της κυβέρνησης στο λαό "να μάθει να συμβιώνει με τον κορονοϊό" αποδεικνύουν με τον πιο τραγικό τρόπο τις συνέπειες της εξαφανισμένης επιδημιολογικής επιτήρησης και τα ανύπαρκτα πρωτόκολλα των εταιρειών του τουρισμού και των μεταφορών.

Οι ναζί καίνε το Καρπενήσι


Οι ναζί καίνε το Καρπενήσι, 10 Αυγούστου 1944. Βάρβαρες γερμανικές ναζιστικές ορδές και οι δωσίλογοι χαφιέδες τους έκαιγαν για δεύτερη φορά το ηρωικό Καρπενήσι.

Η μάχη του Βουρλιά Λακωνίας


Τμήματα του ΕΛΑΣ Πελοποννήσου δίνουν σκληρή μάχη με τους Γερμανούς στο Βουρλιά Λακωνίας.

«Ζεστό» χρήμα στους προμηθευτές για να θωρακιστούν από τα χρέη των νοικοκυριών


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Να ρέει γρήγορα το «ζεστό» χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό - δηλαδή τα έσοδα από τη φοροληστεία του λαού - στα ταμεία των εταιρειών προμηθευτών Ενέργειας, ζήτησε με επιστολή της προς το υπουργείο Περιβάλλοντος η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

«Διορθώσεις» στα κριτήρια προσδιορισμού των θανάτων


ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΕΚΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υιοθετήσει νέο «μοντέλο καταγραφής», σπέρνοντας εφησυχασμό για την πορεία και την επικινδυνότητα της πανδημίας

Λογική Χότζα


Από την αρχή της βδομάδας υποτίθεται ότι θα έπεφταν «αισθητά» οι τιμές των καυσίμων. Αυτό τουλάχιστον διατυμπάνιζαν τα ΜΜΕ, μεταδίδοντας με στόμφο ότι «το Brent έχει υποχωρήσει στα 94 δολάρια το βαρέλι» και «το αμερικανικό αργό κάτω από τα 88».

Ζωή - κόλαση στη μεγαλύτερη «ανοιχτή φυλακή» του κόσμου


Ολοι αυτοί που με κάθε αφορμή διαφημίζουν τις «ευαισθησίες» τους
για το «Διεθνές Δίκαιο» και την παραβίασή του, παρακολουθούν από την περασμένη Παρασκευή το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ να εξαπολύει άλλη μια στρατιωτική επίθεση σε βάρος αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, τη μεγαλύτερη «ανοιχτή φυλακή» του κόσμου εξαιτίας της περικύκλωσης από τον ισραηλινό στρατό.

Μαζική πορεία για τα 77 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών


Τα θύματα του ιμπεριαλισμού στις δύο μαρτυρικές ιαπωνικές πόλεις, τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι τίμησε ο εργαζόμενος λαός της πόλης με τη συμμετοχή του στην αποψινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Πύργο μετά από κάλεσμα της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ). Παράλληλα έστειλε μήνυμα έντασης του αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και καταδίκασε το νέο έγκλημα του δολοφονικού καθεστώτος του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 10/08/1809

Ο Ισημερινός (Εκουαδόρ) κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.