Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Άδυσος: " Η ψυχή που κατοικώ "


Η ψυχή που κατοικώ – L’âme où j’habite*

Η ψυχή που κατοικώ – L’âme où j’habite*
Στίχοι -Ερμηνεία: Άδυσος
Μουσική: Dead Phairy
Σκηνοθεσία: Στέργιος Φουρκιώτης
Θεσσαλονίκη Δεκέμβρης 2020
* avec merci à N.G. pour traduire les paroles en français

«Θέλω να αγωνιστώ περισσότερο...»

 


«Θέλω να αγωνιστώ περισσότερο...», δηλώνει ο ηθοποιός Ορέστης Τζιόβας, μιλώντας στο «902.gr». 

Για την πανδημία σημειώνει πως σε Ελλάδα και άλλες χώρες, την εκμεταλλεύονται για περάσουν μέτρα «που δεν είναι υπέρ των συμφερόντων μας» και μέσω της απαγόρευσης των διαδηλώσεων. 

Ενθαρρύνει τον εμβολιασμό και συνεχίζει να αγωνίζεται για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας

 

Στις 4 Γενάρη ξεκινάει ο εμβολιασμός για τον SARS-COV-2 και στο νοσοκομείο μας. Το Σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ ενθαρρύνει τον εμβολιασμό, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητά του. Προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για τα οφέλη, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολιασμού, οργανώσαμε -σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου- διαδικτυακή εκδήλωση για το θέμα αυτό στις 29 Δεκέμβρη.

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να περάσει τις πιο άγριες μεταρρυθμίσεις σε βάρος της εργατικής τάξης


Οι αλλαγές υπουργών που έγιναν στην κυβέρνηση δείχνουν την αποφασιστικότητά της να περάσει τις πιο άγριες μεταρρυθμίσεις και ανατροπές που έχει στα συρτάρια της σε βάρος της εργατικής τάξης. Τη 10ωρη δουλειά, την απλήρωτη εργασία, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, ξεκινώντας από την επικουρική, το παραπέρα χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και του απεργιακού δικαιώματος.   

Ευχαριστήριο της Βουλής Κούβας στο ΚΚΕ


Με επιστολή της η αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας της Κούβας, Ανα Μαρί Ματσάδο προς τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα εκφράζει τις ευχαριστίες του σώματος για την στήριξη του ΚΚΕ στην υποψηφιότητα των διεθνιστών γιατρών της Κούβας για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2021.

Σηματοδοτεί την επιτάχυνση της πολιτικής που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες για να υπηρετήσει τις στοχεύσεις του κεφαλαίου


Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός σηματοδοτεί δύο πράγματα: Αφενός την επιδίωξη για πιο αποτελεσματική προώθηση του αντιλαϊκού έργου, αφετέρου την "επικύρωση" των εγκληματικών ευθυνών στη διαχείριση κρίσιμων τομέων, επιβεβαιώνοντας ότι αυτές ήταν προϊόν συνειδητής πολιτικής επιλογής και όχι αστοχίας κάποιων υπουργών.

Δημοσιεύεται το ιδρυτικό ντοκουμέντο της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας


 
Η Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία (BKF) ιδρύθηκε στη Σόφια τον Γενάρη του 1920, ως ομπρέλα των Βαλκανικών Κομμουνιστικών Κομμάτων.

Το ιδρυτικό ντοκουμέντο της Βαλκανικής-Δουναβικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας

i) Τα πρώιμα χρόνια

Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας


Συζήτηση με τον βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ και ΣΤ' αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιώργο Λαμπρούλη


Συζητάμε με τον ιατρό πνευμονολόγο και βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργο Λαμπρούλη, ο οποίος προσφέρθηκε εθελοντικά να ενταχθεί στο ιατρικό δυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Η κίνηση αυτή έρχεται ύστερα από την επιστολή που είχε στείλει προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητούσε να απαλλαγεί προσωρινά από τα καθήκοντά του ώστε να συνδράμει στη μάχη κατά της πανδημίας.

Στην αλλαγή υπουργών Εργασίας, Εσωτερικών και κυβερνητικού εκπροσώπου επικεντρώθηκε ο ανασχηματισμός


 Περιορισμένες ήταν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκαν, με τον περιλάλητο ανασχηματισμό να επικεντρώνεται κυρίως στα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, με στόχο την απαραίτητη «ευελιξία» για την συνέχιση του αντιλαϊκού έργου της κυβέρνησης, το οποίο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, εν μέσω πανδημίας.

Συνθήκες γαλέρας


Γράμμα από μια καμπίνα

Η κατάσταση στη ναυτεργασία

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ελέω πανδημίας παρατηρείται ίσως το πιό αισχρό είδος εκμετάλλευσης εργατών στον πιό σκληρό ίσως καπιταλιστικό κλάδο.

Οι ναυτεργάτες της ποντοπόρου ναυτιλίας βιώνουν εξωπραγματικές καταστάσεις και βάρβαρη εκμετάλλευση με πρόσχημα την ασφάλεια.

Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει άμεσα όλα τα ασφαλή και διαθέσιμα εμβόλια


Παρέμβαση στο δελτίο του «Star» έκανε η Αφροδίτη Ρέντζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, σχετικά με την αναβολή των εμβολισμών στα νοσοκομεία.

Επισήμανε ότι οι εμβολιασμοί που είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 4 Γενάρη και θα ολοκληρώνονταν στις 20 του μήνα, δεν θα γίνουν παρά τα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι οι εμβολιασμοί αναβάλλονται στα Νοσοκομεία των Σερρών, της Καρδίτσας, του Βόλου, της Αρκαδίας και δεν έχει ανακοινωθεί πότε ακριβώς θα γίνουν.

Σύντομη ιστορία των εμβολίων 1796 - 2011


«Ο εχθρός είναι κοινός και αόρατος, αλλά κάθε φορά διαφορετικός. Και απέναντί του εμείς έχουμε μόνο ένα όπλο: το εμβόλιο». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε κάποτε ένας αμερικανός επιδημιολόγος τη δύσκολη μάχη που δίνει κάθε φορά η ανθρωπότητα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

1796 -1980: ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΙΑΣ

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 


04/01/1785

Γεννιέται ο Γερμανός παραμυθάς Γιάκομπ Λούντβιχ Καρλ Γκριμ (αδερφοί Γκριμ).

04/01/1809

Γεννιέται ο Γάλλος εκπαιδευτικός Λούι Μπράιγ, εφευρέτης του ομωνύμου συστήματος γραφής και ανάγνωσης των τυφλών.