Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Ο Ζελένσκι, το ΚΚΕ και η ΝΑΤΟϊκή «εθνική» ενότητα…


Η παρουσία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή ήταν άκρως αποκαλυπτική, τόσο για τον ίδιο και την πολιτική που ακολούθησε όλα τα προηγούμενα χρόνια όσο και για αυτούς που τον στηρίζουν, συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων που έσπευσαν να τον υποδεχτούν σε ρόλο “χειροκροτητή”.

Ανοιχτόμυαλοι

 
Με την ελευθερία και τη δημοκρατία ή με τον ολοκληρωτισμό και την καταπίεση; Με τους αμυνόμενους ή με τον εισβολέα; Με το φως ή το σκοτάδι; Με αυτά και άλλα «διλήμματα», η αμερικανοΝΑΤΟική προπαγάνδα πασχίζει βδομάδες τώρα να στρατεύσει τον λαό στα σχέδια του ενός στρατοπέδου ληστών, απαιτώντας μεταξύ άλλων να υπομείνει και τις ατελείωτες θυσίες που επιβάλλει ο πόλεμος των κυρώσεων, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Η εξέλιξη του πολέμου δείχνει πως χάνουν οι λαοί και κερδίζουν πολλές μερίδες του κεφαλαίου και από τις δυο πλευρές


- Από το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών τι συμπεράσματα θα μπορούσαμε να εξάγουμε; Έχει διαφορά για εσάς αν Πρόεδρος της Γαλλίας θα είναι ο κ. Μακρόν ή η κυρία Λεπέν;

«Σφυρίζουν» λήξη


Ο Μάης πλησιάζει, και όπως έγινε πέρυσι και πρόπερσι τέτοιες μέρες, έτσι και φέτος η κυβέρνηση λανσάρει το γνωστό ...φάρμακο που «εξαφανίζει» τον κορονοϊό και ακούει στο όνομα «τουριστική σεζόν». Τα κέρδη των τουριστικών ομίλων δεν μπορούν να περιμένουν, και έτσι ο κορονοϊός ξεκινάει ...διακοπές.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη


Οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών δημοσιογράφου από την ΕΥΠ για "λόγους εθνικής ασφαλείας", είναι εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση που εκθέτει την κυβέρνηση, ειδικά από τη στιγμή που η εν λόγω κρατική υπηρεσία υπάγεται στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού.

Ξεδιαλύνοντας το «μυστήριο» της ενεργειακής ακρίβειας

*
 

 Ποιος δεν αισθάνεται σήμερα ανασφάλεια και άγχος πε­ριμένοντας τον λογαριασμό του ρεύματος, της θέρμανσης, τα κοινόχρηστα για να δει αν τελικά οι αποταμιεύσεις του μήνα επαρκούν για την πληρωμή τους. Άλλοι μά­λιστα ψάχνουμε τρόπους για φθη­νότερη θέρμανση και μετακίνηση, αφού τα καύσιμα θεωρούνται πια ακριβό σπορ. Το τραγικότερο: τα θύματα πυρκαγιών σχετιζόμενων με το φαινόμενο της ενεργειακής φτώχειας χτύπησαν ρεκόρ το 2021.

Νέες «μαύρες σελίδες» εμπλοκής, που ανοίγουν κεφάλαια μεγάλων κινδύνων για τον λαό


Ειδικές δυνάμεις στη Μοζαμβίκη στέλνει η κυβέρνηση / «Σε συνεχή κινητικότητα» Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Ανδραβίδα και Σούδα / «Δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ», λέει ο υπουργός Αμυνας

H αφοσίωση της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

 


30 χρόνια απο την ψήφιση της συνθήκης του Μάαστριχτ

Ισχυροί δεσμοί ενώνουν τους σοσιαλδημοκράτες των ευρωπαϊκών κρατών με τον ιμπεριαλιστικό οργανισμό της ΕΕ. Πυρήνας της επιτυχημένης σχέσης τους είναι η προπαγάνδα των σοσιαλδημοκρατών για μια καλύτερη, πιο φιλολαϊκή ΕΕ αν αυτοί βρίσκονται στο τιμόνι της διαχείρισης.

Το «φως στο τούνελ» για τον λαό βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ στον δρόμο της ανατροπής


 Μια θέση δίπλα στο ΚΚΕ έχει όποιος εργαζόμενος, άνεργος, βιοπαλαιστής, αγρότης, επαγγελματίας, επιστήμονας ανησυχεί για τον κίνδυνο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αγανακτεί με τη ΝΑΤΟική προπαγάνδα, αρνείται να διαλέξει ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 16/04/1821

Ο Φιλικός λαϊκός αγωνιστής Αντώνης Οικονόμου, που ύψωσε τη σημαία της Επανάστασης στην Ύδρα, δολοφονείται από μισθοφόρους των εφοπλιστών-προκρίτων του νησιού.