Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Κυριάκο, φέρε ένα λουκούμι στο παιδί

 


Μόνο τατουάζ στο κούτελο δεν έχει χτυπήσει ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας τη φράση "βάζω πλάτη παντού" φροντίζοντας για ακόμη μία φορά να το επιβεβαιώσει στην ομιλία του στη Βουλή και μάλιστα λίγο πριν μπει σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Στους καταπέλτες κουρελιάστηκαν οι εκβιασμοί των εφοπλιστών


Συνεχίζουμε τον αγώνα με αγωνιστική αισιοδοξία να δυναμώσει η οργάνωση και η δράση των Σωματείων, με πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέσα και έξω από τα καράβια, για να ακυρωθούν στη πράξη ο νόμος -έκτρωμα και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ.

Δεν είναι το μικρότερο κακό, είναι το πλυντήριο του κεφαλαίου


Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε 56 από τα άρθρα του εκτρώματος Χατζηδάκη
.

Από το νομοσχέδιο που δόθηκε μάχη να καταδικαστεί στο σύνολό του από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε το μισό! Εκεί που ο Χατζηδάκης τα είχε βρει σκούρα και φαινόταν να μην πείθει ούτε τους... ταξιδιώτες ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με "πολλά θετικά και κάποια δύσκολα σημεία", εκεί που η φράση "νομοσχέδιο-έκτρωμα" είχε μπει στα χείλη χιλιάδων εργαζομένων και νέων, πήρε από τον ΣΥΡΙΖΑ την πάσα για να εμφανίζεται, δήθεν, δικαιωμένος.

Να δυναμώσει ο αγώνας για να «μείνουν στα χαρτιά» οι ρυθμίσεις του αντεργατικού νόμου


Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στις απεργίες και τις άλλες κινητοποιήσεις και έδωσαν παλικαρίσια τη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο-τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ, κόντρα στις απαγορεύσεις, τους εκβιασμούς, τα ψέματα, συνολικά την κυβερνητική προπαγάνδα. Η προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και γνωστά ΜΜΕ να στήσουν μηχανισμούς προβοκάτσιας, κοινωνικού αυτοματισμού και συκοφάντησης των απεργιακών αγώνων και των εργατικών κινητοποιήσεων έπεσε στο κενό.

Στιγμιότυπα από το μεγάλο απογευματινό απεργιακό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα


 Δείτε στο video στιγμιότυπα από το μεγάλο συλλαλητήριο το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιούνη στην Αθήνα, έξω από την Βουλή, όπου χιλιάδες διαδηλωτές έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα: «Τον τελευταίο λόγο έχουν οι εργαζόμενοι. Ο νόμος - έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά!»

Ιγκόρ Στραβίνσκι


Στις 17/6/1882 γεννιέται ο Ιγκόρ Στραβίνσκι. Σπουδαίος Ρώσος συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας. Σε ηλικία 9 χρόνων έπαιζε πιάνο και στα 18 του μάθαινε μόνος του τη θεωρία της σύνθεσης. Παράλληλα σπούδασε στο Νομική Σχολή του πανεπιστημίου της Πετρούπολης. Από το 1910 ζούσε στο Παρίσι, το 1914 μετακόμισε στην Ελβετία και το 1939 εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ. Το 1962 επέστρεψε στη Σοβιετική Ενωση και έδωσε συναυλίες με δικά του έργα.

Δεν τους βγήκε

 


Τόσο μελάνι χύθηκε στις αστικές εφημερίδες εδώ και πάνω από έναν μήνα, από την πανεργατική Πρωτομαγιάτικη απεργία μέχρι σήμερα, μπας και μαζευτούν τα σωματεία και πάψουν τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο.

Τόσα στημένα ρεπορτάζ σε κανάλια και ραδιόφωνα, μήπως και ενεργοποιηθεί ο «κοινωνικός αυτοματισμός». Τόση συκοφαντία από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της για την «αντικοινωνική στάση» όσων τολμούν να σηκώσουν ανάστημα.

Τομές


Για να ανοίξει ένας επιχειρηματικός όμιλος παράρτημα στην Ελλάδα αρκεί ένα «κλικ» στον υπολογιστή, όπως διαφημίζει το υπουργείο Ανάπτυξης. Για να αποφασίσει απεργία ένα πρωτοβάθμιο σωματείο, όμως, θα πρέπει να περάσει από χίλια κύματα. Και αν τελικά τα καταφέρει, θα πρέπει να ξεπεράσει και τον σκόπελο των δικαστηρίων, όπου προσφεύγει η εργοδοσία και όπου κατά κανόνα 9 στις 10 απεργίες κρίνονται παράνομες.

Στις 25 και 26 Ιούνη στη Νέα Παραλία το Φοιτητικό Φεστιβάλ


Με πλούσιο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΠΟ Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 25 Ιούνη και το Σάββατο 26 Ιούνη στη Νέα Παραλία, στο ύψος του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Να μην εφαρμοστεί στους χώρους δουλειάς το τερατούργημα

 


Δεν πρέπει να εφαρμοστεί στους χώρους δουλειάς το τερατούργημα που ψηφίστηκε στη Βουλή τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο κανάλι «kontra».

Υπέρ σε 56 άρθρα από ΣΥΡΙΖΑ και σε 74 από ΚΙΝΑΛ


Με τους 158 ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών υπερψηφίστηκε επί της αρχής το αντεργατικό τερατούργημα στη Βουλή. 

Στην ψηφοφορία κατ' άρθρο, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε 56 άρθρα του νομοσχεδίου, ψήφισε «παρών» σε 17, ενώ το ΚΙΝΑΛ υπερψήφισε 74 άρθρα. Υπέρ σε 6 άρθρα είπε και το ΜΕΡΑ25, ενώ η Ελληνική Λύση υπερψήφισε 21 άρθρα. Το νομοσχέδιο περιλάμβανε 128 άρθρα. 

Δύσκολοι καιροί...


Δύσκολοι καιροί για προβοκάτορες...

Δεν είχε κανείς παρά να δει την πρωινή «ενημέρωση» για την απεργία που επιχείρησαν να στήσουν τα ΜΜΕ.

Πρώτα, κατέβηκαν στο λιμάνι για τα γνωστά «ρεπορτάζ» με τον τουρισμό που καταστρέφεται και τους δήθεν αγανακτισμένους με την απεργία πολίτες.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


17/06/1882

Γεννιέται ο Ρώσος συνθέτης και πιανίστας Ιγκόρ Στραβίσνκι.

17/06/1888

Γεννιέται ο Γερμανός στρατηγός και θεωρητικός του πολέμου Χάιντζ Γκουντέριαν, ο οποίος ανέπτυξε την τακτική του «αστραπιαίου πολέμου».