Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Πλήθος κόσμου στο θάνατο του ηγέτη

Από την κηδεία του ηγέτη.

Βούρκος


Από την ώρα που η κυβέρνηση ξεκίνησε τις διαρροές για τις ναζιστικές παραφυάδες και τη μη συμμετοχή τους στις εκλογές, οι γνωστές αντικομμουνιστικές γραφίδες ανέσυραν όλη την ευρω-σαπίλα και τις άθλιες θεωρίες των «δύο άκρων», θυμίζοντας τα «αντικομμουνιστικά μνημόνια» και τη θέσπιση της 23ης Αυγούστου ως «μέρας μνήμης της ΕΕ για τα θύματα του σταλινισμού και του ναζισμού», που εξισώνει ανιστόρητα τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό με τον ναζισμό.

Περιουσία


Τι είναι άραγε ο εργαζόμενος; Αν πιστέψουμε την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό, τίποτα περισσότερο από ένα «περιουσιακό στοιχείο των επιχειρήσεων»! Αυτά λέει σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, χαρακτηρίζοντας τους εργαζόμενους «το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο» που έχουν οι επιχειρήσεις και θα πρέπει να το σέβονται!

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

 

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Πάτρα.

Να αποδοθούν οι ευθύνες για τον θάνατο της ανασφάλιστης εργαζόμενης στον Δήμο Ξυλοκάστρου


Επίκαιρη Ερώτησή

Θέμα: Να αποδοθούν οι ευθύνες για τον θάνατο της ανασφάλιστης εργαζόμενης στον Δήμο Ξυλοκάστρου

Το τραγικό εργατικό δυστύχημα ανασφάλιστης εργαζόμενης στην καθαριότητα, μητέρας πέντε παιδιών, στον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης φέρνει στο προσκήνιο την εγκληματική πρακτική να δουλεύουν εργαζόμενοι χωρίς σύμβαση και ανασφάλιστοι και μάλιστα σε κρατικό φορέα και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες γι' αυτό.

Αισχροκέρδεια


Καβγά για την «αισχροκέρδεια» έχουν στήσει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι «κακές πρακτικές ορισμένων εταιρειών» που κερδοσκοπούν με ...δόλια μέσα, εν μέσω παρατεταμένης ακρίβειας.

Τι κρύβεται κάτω από τη σκόνη που σηκώνουν; Οτι ο καλύτερος «χορηγός» των κερδών τους είναι η πολιτική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Και ότι η «αισχροκέρδεια», που είναι υπαρκτή, «ανθίζει» στον ανταγωνισμό για μεγαλύτερα κέρδη.

Τη συμμετοχή του ΕΑΜ στην κυβέρνηση απαιτεί ο λαός


Γενάρης του 1946.
Οι λαϊκές κινητοποιήσεις, επικεφαλής των οποίων στάθηκαν το ΚΚΕ και το ΕΑΜ, δεν μπόρεσαν να ανακόψουν το τρομοκρατικό — δολοφονικό όργιο της αντίδρασης που εντεινόταν σ’ όλη τη χώρα. Στις 15 του μήνα στη Νάουσα, δυνάμεις της Χωροφυλακής και της Εθνοφυλακής κύκλωσαν την πόλη και συνέλαβαν 400 πολίτες.

Εργαλείο για τις «πράσινες» μπίζνες του κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων


ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ «ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ»

 Οι «επενδύσεις» στην «πράσινη ανάπτυξη», που στηρίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, χρυσοπληρώνονται από τον λαό που βιώνει την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια

Σε μια συγκυρία που ο λαός πληρώνει πανάκριβα τις επιπτώσεις από τη στρατηγική της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας, την «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία» και την «πράσινη μετάβαση», η κυβέρνηση παρουσίασε την περασμένη Τετάρτη το επικαιροποιημένο «Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα» (ΕΣΕΚ).

Ρεβάνς


 Το «γεννάτε με δική σας ευθύνη» του Νοσοκομείου Αργους δεν είναι ένα «μεμονωμένο περιστατικό», αλλά ο κανόνας της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που αντιμετωπίζει ως «κόστος» τις ανάγκες του λαού, ακόμη και όταν αυτές αφορούν εγκυμονούσες και βρέφη. 

Θεωρίες για τη «μη ιμπεριαλιστική» Ρωσία

Ορισμένοι καθηγητές και όμιλοι θεωρητικού προβληματισμού έχουν βαλθεί, εδώ και καιρό, ειδικά μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, να δικαιολογήσουν τη ρωσική αστική τάξη και την εισβολή της.

Το αντιλαϊκό κράτος «πανταχού παρόν»

Οι συγκλονιστικές καταθέσεις συγγενών θυμάτων και εγκαυματιών, που συνεχίζονται στη δίκη για το Μάτι, επιβεβαιώνουν ότι τη μέρα της καταστροφής ήρθαν αντιμέτωποι με το πιο σκληρό πρόσωπο ενός κράτους επιλεκτικά ανίκανου να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία του λαού, επειδή είναι εχθρικό προς τις ανάγκες του. Αυτό ακριβώς δείχνουν οι μαρτυρίες για την εγκατάλειψη που βίωσαν, για την ανυπαρξία πρόληψης και έγκαιρης προειδοποίησης, για τη «γύμνια» των μέσων αντιμετώπισης της πυρκαγιάς.

Για τον απολογισμό της κυβέρνησης στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό


Τα παράσημα που διεκδικεί η κυβέρνηση της ΝΔ
 για τις επιδόσεις της στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό είναι προκλητικά. Στην πανηγυρική φιέστα στο Ζάππειο για τον σχετικό απολογισμό των 3,5 χρόνων διακυβέρνησής της, ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προσπάθησαν μάταια να αντιστρέψουν την πραγματικότητα. Ομως οι συνθήκες βαρβαρότητας που βιώνουν διαχρονικά οι χιλιάδες ξεριζωμένοι στη χώρα μας δεν μπορούν να κρυφτούν.

Βγάζουν τα τρακτέρ την Κυριακή για την αναπλήρωση του εισοδήματος


Με πολύμορφη δραστηριότητα, που περιλαμβάνει συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Αγροτικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών, περιοδείες και συσκέψεις σε δεκάδες χωριά, αλλά και τοπικές κινητοποιήσεις, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα εντείνουν τις προετοιμασίες τους για τις πανελλαδικά συντονισμένες κινητοποιήσεις στο τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη, με την έξοδο των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών στις 22 Γενάρη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
20/01/1775

Γεννιέται ο Γάλλος φυσικομαθηματικός Αντρέ Μαρί Αμπέρ, βασικός θεμελιωτής του ηλεκτρομαγνητισμού και της ηλεκτροδυναμικής, του οποίου το όνομα πήρε η μονάδα μέτρησης του ρεύματος.