Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

«Σπόρος »

Γιάννης Σταματίου, ο «Σπόρος »

Στις 17 Ιανουαρίου 2001 πέθανε ο δεξιοτέχνης μουσικός Γιάννης Σταματίου. Ο «Σπόρος», όπως τον ονόμασε ο Μανώλης Χιώτης και έμεινε γνωστός στο χώρο των μουσικών, υπήρξε ένας από τους κορυφαίους μουσικούς που ανέδειξε η λαϊκή μας μουσική.

Ξεκίνησε παίζοντας «κιθαρίτσα στη γειτονιά» και στα 12-13 του χρόνια, μπήκε στο χώρο της λαϊκής μουσικής σκηνής. Το 1948, με τον φίλο του Ακη Πάνου παίζουν σε μία ταβέρνα στην Καλλιθέα, ενώ δύο χρόνια αργότερα μπαίνει επίσημα στο πάλκο.

Η ΚΝΕ τρολάρει

 Με ένα νέο σποτ η ΚΝΕ, δίνει την δική της διάσταση στο #10yearschallenge, δίνοντας βάρος στην διαφορά... όχι στην εμφάνιση, αλλά στις θέσεις που τα αστικά κόμματα τις αλλάζουν πολύ γρήγορα.
    Γι' αυτό άλλωστε και το μήνυμα του σποτ αναφέρει: "Δεν ξεχνάμε τίποτα. Με δυνατό ΚΚΕ κάνουμε την διαφορά".
    ΥΓ: Η ΚΝΕ ζητάει προκαταβολικά συγγνώμη από το συμπαθές - κατά τ' άλλα - είδος των πιθήκων.

Τραγούδια και ποιήματα απο την Ελ Ντάμπα

 Ελ Ντάμπα, στρατόπεδο συγκέντρωσης      κομμουνιστών και αγωνιστών της Εθνικής    Αντίστασης

      Η κυβέρνηση Παπανδρέου σε συνεννόηση με τους Άγγλους βρήκε τρόπο να ξαποστείλει από τα πόδια της τους ΕΑΜίτες-ΕΛΑΣίτες.
 
 Τις μέρες που ακολούθησαν,τα Δεκεμβριανά, οι Άγγλοι άρχισαν ένα άγριο κι εκτεταμένο πογκρόμ συλλήψεων. Από παιδιά μέχρι γέρους, ανεξαρτήτου

Χτύπημα της Κυριακάτικη Αργίας

ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ - ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 

Συνεχής ενίσχυση του αντεργατικού οπλοστασίου και στη «μεταμνημονιακή περίοδο»
 
Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την οποία έκρινε συνταγματικό τον νόμο 4472/2017 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την «απελευθέρωση» της λειτουργίας των εμπορικών

Καταψηφίζουμε


Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που υπερψηφίζουν

      ΝΑΤΟ, ΕΕ και επιχειρηματικοί όμιλοι
 Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στη χτεσινή συζήτηση
 Παρακολουθώντας τη συζήτηση αυτές τις δύο μέρες στη Βουλή, κάποιοι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με φανερή αμηχανία, αρκετές φορές με επιφανειακά σχόλια, με μπόλικη προσπάθεια συσκότισης των γεγονότων και των επιχειρημάτων, αντιμετώπισαν τις θέσεις του ΚΚΕ. Δεν συζητάμε βέβαια για τα γνωστά και μη εξαιρετέα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο, που γράφουν καθ' υπόδειξη του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου.

«Εγώ, έτσι και τρούπωσα…, τρούπωσα»!

Πως το έλεγε ο Αριστοτέλης, που ήτανε και δάσκαλος του Μεγαλέξανδρου, και των οποίων είμεθα και γνήσιοι απόγονοι; Ο άνθρωπος – έλεγε – είναι ζώον πολιτικόν. Πολιτικόν. Ζώον…
    Μετά το κερασάκι της ανωτέρω αρχαιομάθειας ας πάμε στα νέα ελληνικά, κι ας δούμε μια φρέσκια φωτογραφία της πολιτικής μας ζωής: 
– Ο κ.Φωκάς εξελέγη σε αυτή τη Βουλή με την Ένωση Κεντρώων. Τώρα, πλέον, όμως, παρότι με άλλες ψήφους εξελέγη, είναι στους ΑΝΕΛ.