Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Το ζεϊμπέκικο του Μάνου


Ο Μάνος Λοΐζος υπήρξε μια από τις σημαντικότερες δυνάμεις του νεοελληνικού τραγουδιού, καταθέτοντας μουσική μεγάλης έμπνευσης και ταυτόχρονα οικεία και κοσμαγάπητη. Λάτρης του λυρισμού, όπως έχει πει ο Μίκης Θεοδωράκης, «ήταν μια πλαγιά πολύχρωμα λουλούδια που έλαμπαν, καθώς τα χτυπούσε ο ήλιος. Και θα λάμπουν για πάντα και πιο πολύ, όσο θα υπάρχει και θα λάμπει στον κόσμο αυτός ο μοναδικός ήλιος: Η καρδιά του ανθρώπου».

Τίμος Περλέγκας


Στις 22 Οκτώβρη του 1938, γεννήθηκε ο αξέχαστος ηθοποιός Τίμος Περλέγκας, στην Πάτρα.

Μέλος του ΚΚΕ, ο Τίμος Περλέγκας ανήκει στους καλλιτέχνες που σύνδεσαν της τέχνη τους και τη ζωή τους με τους κοινωνικούς αγώνες.

Τα νέα μέτρα του Μητσοτάκη


Τα νέα μέτρα του Μητσοτάκη του Ιάκωβου Βάη

Μέτρα ασφάλειας και προστασίας μέσα στους χώρους δουλειάς


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΣΕΣ

Το σωματείο μας όλο αυτό το διάστημα απαίτησε από την κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα με αιτήματα ώστε:

 

  • Να δυναμώσει το σύστημα υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε προσωπικό και εξοπλισμό. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές μονάδες υγείας.

Υπέρ του Αζερμπαϊτζάν ο πολυεθνικός ενεργειακός όμιλος ΒΡ


Επιβεβαιώνοντας ότι οι πόλεμοι γίνονται για το «φαγοπότι» των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων της ενέργειας, ένας από αυτούς, ο όμιλος ΒΡ (βρετανικά, αμερικανικά, γερμανικά και άλλα κεφάλαια) εξέφρασε τη στήριξή του στο Αζερμπαϊτζάν. Με επιστολή του στον πρωθυπουργό του Αζερμπαϊτζάν, ο διευθυντής του ομίλου για Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία και Τουρκία, Γκάρι Τζόουνς, υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν «στον αγώνα για την αποκατάσταση της εδαφικής του ακεραιότητας» και εκφράζει «βαθιά λύπη» για τους αμάχους που σκοτώθηκαν από το βομβαρδισμό της Γκάντζα.

«Ευχές» και “συμπόνια” αντί ουσιαστικών μέτρων


Στην παρουσίαση της ανησυχητικής κατάστασης, από την άποψη των αυξανόμενων κρουσμάτων διάδοσης του κορονοϊού, στον Δήμο μας όπως και στις γενικές παραινέσεις που ακούμε καθημερινά από τους κυβερνητικούς αντιπροσώπους, αναλώθηκε η διοίκηση του Δήμου στη χθεσινή συνεδρίαση της «Επιτροπής Διαχείρισης Επιδημιολογικής κρίσης».

Δώστε πίσω τα κλεμμένα


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν  οι Συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις,  άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκη.

Στο κελί οδηγείται η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή


Στη φυλακή οδηγούνται οι εγκληματίες ναζί, εκτός από πέντε πρώην βουλευτές και 7 καταδικασμένους για για τους οποίους δόθηκε αναστολή ποινής.

Συνεπώς, η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής οδηγείται στη φυλακή καθώς δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις της: Νίκος Μιχαλολιάκος 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, Ιωάννης Λαγός 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες, Ηλίας Κασιδιάρης 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, Γιώργος Γερμενής 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες, Χρήστος Παππάς 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες, Ηλίας Παναγιώταρος 13 έτη κάθειρξη, Αρτέμης Ματθαιόπουλος 10 έτη κάθειρξη.

Φρανκενστάιν


Ενα ακόμα έγκλημα σε βάρος του λαού είναι ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή και που η κυβέρνηση ρίχνει στη «μάχη» για τη θωράκιση των τραπεζών, την ενίσχυση του κεφαλαίου και την προσέλκυση «επενδύσεων».

Καμία προσδοκία από ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ


Τα αδιέξοδα για τον λαό της διαχρονικής εμπλοκής των ελληνικών κυβερνήσεων στα σχέδια των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ανέδειξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης. Στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τα «συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» ανέφερε τα παρακάτω:

Σταθερά μπροστά ο Λουίς Άρσε


Καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων από τις εκλογές της Κυριακής στη Βολιβία (προεδρικές και βουλευτικές), στο 55,78% των ψηφοδελτίων ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος του «Κινήματος για το Σοσιαλισμό», Λουίς Άρσε, λαμβάνει ήδη το 49%, έναντι 33,9% που παίρνει ο Κάρλος Μέσα, υποψήφιος της «Κοινωνίας Πολιτών», με τη στήριξη των πραξικοπηματιών που ανέτρεψαν το 2019 τον πρώην Πρόεδρο Έβο Μοράλες. Στην τρίτη θέση είναι ο ακροδεξιός Λουίς Φερνάντο Καμάτσο με 15,92%. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα exit polls o Άρσε έφτανε στο 53%, 20 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο.

Διεκδικούμε ό,τι με τη βία μας έχει αφαιρεθεί

ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΠΟΛΛΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020, 11π.μ. 

 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο ΔΣΕ στην Κ. Μακεδονία

 
 Συγκροτείται ,22/10/1947,το Αρχηγείο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
 
Ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας στην Κεντρική Μακεδονία
Αυτή είναι η ιστορία μας διδασκόμαστε

Η 20ή Ταξιαρχία του Δημοκρατικού Στρατού

Γεννιέται ο Μάνος Λοΐζος

Γεννιέται, 22/10/1937, ο μεγάλος κομμουνιστής μουσικοσυνθέτης Μάνος Λοΐζος
 Ο Μ. Λοΐζος με το πλούσιο έργο και τους αγώνες του πορεύθηκε στο πλάι του ΚΚΕ, παλεύοντας για μια δικαιότερη κοινωνία.

Γεννιέται ο Τζον Ριντ


Γεννιέται, 22/10/1887, ο Αμερικανός κομμουνιστής δημοσιογράφος Τζον Ριντ. Ο Ριντ «κάλυψε» τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, την οποία και αργότερα περιέγραψε στο μνημειώδες έργο του «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» (την εισαγωγή του οποίου έγραψε ο ίδιος ο Β. Ι. Λένιν).