Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Αν ο Χριστός ήταν ο πρώτος κομμουνιστής, μήπως ήταν και ο πρώτος αναρχικός;

Οι σκηνές που ακολουθούν δεν προέρχονται από οδομαχίες στη Φαλούτζα, ούτε από συγκρούσεις ΜΑΤ – γνωστών αγνώστων στα στενά πέριξ του Πολυτεχνείου, αλλά από την υπεράνω αντιεξουσιαστικής υποψίας συνοικίας του νέου κόσμου.

Χρυσή Αυγή: Ο Χριστός ήταν…«μπάσταρδος» και «υπάνθρωπος του σταυρού»


Εξηγούμαστε: Σε αυτό το διαδικτυακό μετερίζι δεν καμωνόμαστε τους πιστούς, τους θεοσεβούμενους, ούτε πολύ περισσότερο τους υπέρμαχους της οποιασδήποτε θρησκείας. Απέναντι σε θεούς και μεταφυσικές δοξασίες, δεν προσδοκούμε καμία μετά θάνατον «βασιλεία των ουρανών». 

Στη φόρα τα «άπλυτα» της «φαμίλιας» των ναζί


Ο πρώην δικός τους, ο ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός μίλησε για
«τα “μαύρα λεφτά” στα ταμεία της Χρυσής Αυγής, την οικονομική εκμετάλλευση του θανάτου του Γ. Φουντούλη από τον Μιχαλολιάκο, το 1 εκατομμύριο ευρώ που πέρασαν παρανόμως στην οργάνωση από τους ευρωβουλευτές και τους συνεργάτες τους, την απόλυτη οικογενειοκρατία με τους διορισμούς στενών συγγενών της φαμίλιας Μιχαλολιάκου».

Πάσχα στη Σοβιετική Ένωση

Μαρτυρίες Ελλήνων που έζησαν στην ΕΣΣΔ 

Πώς γιορταζόταν το Πάσχα στη Σοβιετική Ένωση; Μια όψη του εορτασμού της χριστιανικής γιορτής σε μια άθρησκη κοινωνία μεταφέρει, υπό συγκεκριμένο βέβαια, μη φιλικό ιδεολογικό πρίσμα το Sputnik, συνομιλώντας με δυο Έλληνες που έζησαν στην ΕΣΣΔ. Προκύπτει ότι τα έθιμα του Πάσχα είχαν μεγάλη ζωτικότητα, ακόμα και μεταξύ των πολλών μη θρησκευόμενων Σοβιετικών πολιτών, ενώ και οι

Ορκίζεται η πρώτη κατοχική κυβέρνηση

Το πρώτο ζήτημα που τέθηκε μπροστά στην αστική τάξη ήταν η δημιουργία κυβέρνησης. 
Υπήρξε σχεδόν πλήρης ομοφωνία ότι έπρεπε να σχηματιστεί.

 Κι έτσι συγκροτήθηκε, 29/4/1941, η κυβέρνηση Τσολάκογλου. Ο ίδιος έγραψε:
«... τρανωτάτην απόδειξιν του ότι πάντες ήθελον την ύπαρξιν Κυβερνήσεως αποτελεί η γνώμη των αρχηγών πολιτικών κομμάτων της Χώρας (...)

H απόπειρα εκκαθάρισης του ΕΛΑΣ στο Βέρμιο


Κατά τους θερινούς πρώτους εαρινούς μήνες του 1944, η Γερμανική Στρατιωτική Διοίκηση της Μακεδονίας αποφάσισε μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση ενάντια στις δυνάμεις του ΕΛΑΣ στο Βέρμιο. Στη Θεσσαλονίκη οι οργανώσεις του ΕΑΜ και του ΚΚΕ έλαβαν από τα δίκτυά τους την πληροφορία ότι οι Γερμανοί θα κινητοποιούσαν σύντομα περίπου 3000