Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Νέα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές


Νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός τεράστιου συστήματος φακελώματος και χαφιεδισμού από το οποίο κανείς δεν εξαιρείται και το οποίο «ανθεί» μέσα στο αποκρουστικό θεσμικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει ΕΕ και κυβερνήσεις, φέρνουν στην επιφάνεια δημοσιεύματα των εφημερίδων «Documento» και «Βήμα της Κυριακής».

«Επαγρύπνηση και αγωνιστικότητα, με οδηγό το πνεύμα των παρτιζάνων»


ΘΕΜΗΣ ΠΑΝΟΥ

Ο Θέμης Πάνου είναι ένας μεγάλος ηθοποιός κι ένας ξεχωριστός συγγραφέας. Εχει ερμηνεύσει σπουδαίους ρόλους του σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου και είναι η σταθερή πρώτη επιλογή πολλών και σημαντικών σκηνοθετών.

Από τις ανάσες αισιοδοξίας στην αποφασιστική κλιμάκωση!


«Ε
πιτέλους πήραμε ανάσα, έτσι αλλάζουν τα πράγματα!
»: Κάτι τέτοιες φράσεις που άκουγε κανείς στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις της 9ης Νοέμβρη δείχνουν ότι η μεγάλη επιτυχία της απεργίας είναι μόνο η αρχή, ότι τώρα υπάρχει το έδαφος για αποφασιστική κλιμάκωση.

Δημήτρης Ψαθάς


Στάθηκε δίπλα στο λαό στα δύσκολα χρόνια

Σαν σήμερα 13 Νοεμβρίου 1979, ο Δημήτρης Ψαθάς, αφού πέρασε από την «Ελευθεροτυπία» και άφησε το χρονογράφημά του, πήγε σε συμβολαιογραφείο για υπόθεσή του, όπου και παραπονέθηκε σε φίλο του που τον συνόδευε ότι δεν αισθανόταν καλά. Πριν προλάβουν να του προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια, έπεσε νεκρός. Όμως ο Ψαθάς μένει “ζωντανός” με το έργο του, που εξακολουθεί να παίζεται και να επανεκδίδεται.

Διαρκή μνημόνια στη ... μεταμνημονιακή εποχή

 
Ο λαός στενάζει αλλά τα «κοράκια» κάνουν χρυσές δουλειές

Πολυετή μνημόνια στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που εάν δεν τηρηθούν θα επιβάλλονται πρόσθετα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, προτείνει η Κομισιόν η οποία τη βδομάδα που πέρασε παρουσίασε τις προτάσεις της για τους νέους κανόνες που θα διέπουν το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Ανυποχώρητος αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής μας, στον ελπιδοφόρο δρόμο για τις δικές μας ανάγκες


Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Και δω στη Μεσσηνία, στην Καλαμάτα, απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, στους βιοπαλαιστές αγρότες και μικροεπαγγελματίες, στους νέους και τις νέες, στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που δεν συμβιβάζονται με τη φτώχεια και τη μιζέρια, που θέλουν να ζήσουν σ’ αυτόν εδώ τον πλούσιο και όμορφο τόπο, όχι σαν σκλάβοι μιας άλλης εποχής, αλλά απολαμβάνοντας μια αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα στον 21ο αιώνα που ζούμε.

Συνταγογραφούμενο Οπιούχο

«Πρέπει να αποφεύγουμε την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής!». Δεν μπορεί, το έχετε ακούσει αυτό το κλισεδάκι, από πολλά και πολύχρωμα στόματα. Και ξαφνικά η απαξίωση αυτή του λαοφιλούς ποδοσφαίρου έγινε με μιας δόγμα στρατηγικής και τακτικής αντιπαράθεσης, μετατρέποντας τα πάντα σε γήπεδο. 'Η, καλύτερα, αρένα (όπως πομπωδώς διάφορα γήπεδα στα οποία πωλείται κι αγοράζεται ποδοσφαιρικό θέαμα ονομάζονται αρένες, είτε του ΟΠΑΠ είτε της Μπάγερ).

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 13/11/1821

Η Άρτα απελευθερώνεται από τους επαναστατημένους Έλληνες.

13/11/1850

Γεννιέται ο Σκοτσέζος συγγραφέας Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον.