Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

«Δικηγόρος της μάνας σου είμαι, την π… ρε»


«Δικηγόρος της μάνας σου είμαι, την π… ρε» –Mπουμπούκι της ΕΛ.ΑΣ. δείχνει την κοπριά που το έθρεψε!

Όσο και να προσπαθούν, δεν κρύβονται τα «κατορθώματα» της ΕΕ στο προσφυγικό


«Όση σκηνοθεσία και να πέσει, δεν μπορεί να κρύψει το αίσχος από τις ουρές που σχηματίζονται καθημερινά από πρόσφυγες έξω από το ιατρείο, τους εξαντλημένους γιατρούς και νοσηλευτές να παλεύουν να προσφέρουν τη βασική περίθαλψη που μπορούν με τα μέσα που τους έχουν δοθεί, τους ελάχιστους εξουθενωμένους διερμηνείς που προσπαθούν να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα και την ψυχοκοινωνική υπηρεσία, που η στελέχωση της είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες των προσφύγων», σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων σε ΜΚΟ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, με αφορμή την επίσκεψη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής Μ. Σχοινά στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στο Σκαραμαγκά. 

«Φρίκη» του Ανόβερο και ο δήμαρχος Κόνιτσας

«Φρίκη» με στολή της χιτλερικής νεολαίας και ο δήμαρχος


Η «Φρίκη» και ο θαυμαστής της

Ο δήμαρχος Κόνιτσας, Νίκος Εξάρχου, ανέλυσε τα σχέδια του σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Ήπειρος TV1.

Επανατοποθέτηση του αγάλματος της  Φρειδερίκης

Η διοίκηση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας αρνείται τη σύγκληση του Π.Σ παραβιάζοντας κατάφωρα τον κανονισμό λειτουργίας του


Καταγγέλλουμε την Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που αρνείται την σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβούλιου παραβιάζοντας κατάφωρα τον κανονισμό λειτουργίας του!

Συγκεκριμένα, με βάση τον κανονισμό λειτουργίας (άρθρο 9 παρ. 3) του Περιφερειακού Συμβουλίου, 24 περιφερειακοί σύμβουλοι, (δηλ. το ένα τρίτο τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου), με γραπτή αίτηση τους, στις 11/2, ζήτησαν την σύγκληση του για συζητηθούν τα εξής δύο σημαντικά θέματα:

Οι υγειονομικοί του ιδιωτικού τομέα να μπουν κι αυτοί στη μάχη...


Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα συνεχίζουμε να δίνουμε τεράστια μάχη για να εξασφαλίσουμε την υγεία μας, για να εξασφαλίσουμε το μεροκάματο, για να στηρίξουμε τα παιδιά και τους γονείς μας. Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι έχουν μείνει χωρίς εισόδημα εδώ και μήνες.

"Η σφαγη των εργατών της Ford"


Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ FORD (1932)

Ήταν 7 Μαρτίου 1932 όταν μια μεγάλη πορεία 5.000 πεινασμένων άνεργων εργατών της Ford ξεκινάει για το εργοστάσιο της εταιρείας στο Detroit. Μέσα στην οικονομική κρίση που είχε ξεκινήσει το 1929, η εταιρεία (που κάποτε διαφήμιζε τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων της) είχε προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις γιατί είχαν πέσει οι πωλήσεις αυτοκινήτων.

Οι ένοπλοι (αρματολοί και κλέφτες)...


Με χίλια ονόματα μια χάρη

ακρίτας είτε αρματολός

αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι

πάντα είναι ο ίδιος ο λαός

Σε ιστορικό υψηλό, παρά την πανδημία


ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟ 2020

Τα κράτη συνέχισαν και με το παραπάνω να εξοπλίζονται και να συμμετέχουν σε στρατιωτικές επεμβάσεις, ασκήσεις και αποστολές

Συνεχίστηκε και το 2020 - εν μέσω πανδημίας - η τάση των τελευταίων χρόνων για αύξηση των παγκόσμιων αμυντικών δαπανών, φτάνοντας σε δυσθεώρητα ύψη.

Η αύξηση της καταστολής φανερώνει τον πραγματικό φόβο του συστήματος


-Ζούμε το τρίτο lockdown και η αναχαίτιση της πανδημίας δεν έχει επιτευχθεί. Τι δεν έκανε η κυβέρνηση και τι θα έκανε το ΚΚΕ, αν είχε την ευθύνη διαχείρισης της κατάστασης;

Η πανδημία δεν αναχαιτίζεται μόνο με περιοριστικά -και πολλές φορές- αντιφατικά μέτρα, με sms, με βεβαιώσεις μετακίνησης και ωράρια απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Αντιμετωπίζεται με μέτρα προστασίας εκεί που -όπως έχει αποδειχθεί- γίνεται η μεγάλη διασπορά, δηλαδή στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε δομές υγείας – πρόνοιας, στα σχολεία. Αντιμετωπίζεται με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα, με επιτάχυνση των διαδικασιών εμβολιασμού και πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. Αυτά προτείνει το ΚΚΕ εδώ και έναν χρόνο.

«Βαρίδι» κινδύνων οι συμμαχίες της αστικής τάξης και τα σχέδια συνεκμετάλλευσης


Στο Κάιρο μεταβαίνει τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας για επαφές με τον ομόλογό του Σ. Σούκρι (είχε προηγηθεί τηλεφωνική τους επικοινωνία στις 26/2), καθώς τα ευρωατλαντικά σχέδια συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου και «σταθεροποίησης» της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ μπλέκουν κι άλλο το κουβάρι των ανταγωνισμών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με τις εξελίξεις να εκθέτουν την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, που εναποθέτουν την προστασία των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στις λυκοσυμμαχίες της αστικής τάξης.

Επιστολή για την εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου


Η "Λαϊκή Συσπείρωση", όπως και το ΚΚΕ, διαχρονικά αλλά και ειδικά στις συνθήκες που προέκυψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, τοποθετείται από θέση αρχών.

Η διαδικασία εκλογής Προέδρου (όπως και των άλλων θέσεων του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου) είναι κορυφαία διαδικασία του Συμβουλίου.

Θα έπρεπε να είναι δημοκρατική, να αποτυπώνει τους πραγματικούς συσχετισμούς όπως καταγράφηκαν από τους ψηφοφόρους στις δημοτικές εκλογές.

8ο Συνέδριο του ΚΚ Κούβας


Το Δεκέμβρη του 2019, η 11η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κούβας αποφάσισε να πραγματοποιηθεί το 8ο Συνέδριο του ΚΚΚ φέτος, στις 16-19 Απρίλη. Παρά τις πολλές δυσκολίες που υπήρξαν από τότε, κυρίως με τον κορονοϊό, στις 2 Δεκέμβρη του 2020 δημοσιεύτηκε το Κάλεσμα με τα θέματα που θα συζητηθούν και ξεκίνησε στις κομματικές οργανώσεις βάσης η διαδικασία εκλογής των υποψηφίων αντιπροσώπων.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


07/03/-322

Πεθαίνει ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης

07/03/1274

Πεθαίνει ο Ιταλός θεολόγος Τόμας Ντ’ Ακουίνας (Θωμάς ο Ακυινάτης), από τους διαμορφωτές του δόγματος της καθολικής εκκλησίας.