Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Η Αρχαία Σπάρτη και ο Φασισμός

Ο φασισμός, που από την φύση του κατατρύχονταν από τους μύθους, εκτός από τον τευτονισμό, αγάπησε και τα κορμιά της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής! Ο φασισμός, δια της οδού του αρχαίου ελληνικού κάλλους και της «συμφιλίωσής» του με την τευτονολατρεία των Γερμανών,  την «καθαρότητα» του αίματος, μα και τη «δύναμη της θέλησης», δημιούργησε ένα θεωρητικό κατασκεύασμα που δίδασκε πως ο γερμανικός λαός ήταν ο δημιουργικός και δυναμικός  συνεχιστής του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων.

Η χειρονομία του KKE είναι μια μαρτυρία του αληθινού διεθνισμού

Ευρωεκλογές: Ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας

ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα κατέθεσε σήμερα το πρωί (8/4) το εκλογικό έγγραφο για την συμμετοχή στις Ευρωεκλογές το 2019. Θα συμμετέχουμε σε όλες τις περιφέρειες χωρίς την ανάγκη να συλλέξουν οι οργανώσεις υπογραφές επειδή είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής πρωτοβουλίας που αντιπροσωπεύεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από δύο ευρωβουλευτές του KKE.

Μήνυμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας για τα 20 χρόνια του ΠΑΜΕ

Το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης στέλνει το Εργατικό Τμήμα του ΤΚΡ, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Υπογραμμίζει τα επιτεύγματα του μετώπου αυτές τις δεκαετίες, τα συμπεράσματα που βγαίνουν και σε διεθνές επίπεδο από τη δράση του, καθώς και τη λειτουργία του ως προτύπου για την οργάνωση της τουρκικής εργατικής τάξης:

Να πάνε κάτω τα φαρμάκια…

Στον Κιάμο έπνιξαν τον πόνο τους οι εργατοπατέρες μετά τη Ρόδο

Μπορεί να έριξαν λίγα σποτάκια με Maiden (λέμε και καμιά… μεταλιά για να περνάει η ώρα), αλλά μετά το νέο κάζο στη Ρόδο, χρειάζονταν ένα λαϊκό άκουσμα για να έρθουν στα ίσια τους, στο πραγματικό τους επίπεδο, και να δείξουν πόσο καντά στην εργατική τάξη είναι. Πρώτο τραπέζι πίστα στους αγώνες της…

Ναρκοπέδιο

Ένα πραγματικό ναρκοπέδιο για το λαό είναι τα κάλπικα διλήμματα που ρίχνει στο τραπέζι ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τα «εγκαίνια» της κατ' όνομα «προοδευτικής συμμαχίας». Τα διλήμματα αυτά είτε είναι ψεύτικα, είτε έχουν ήδη απαντηθεί από την ίδια την κυβέρνηση, συνολικά με το αντιλαϊκό της έργο, σε συνέχεια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ανοίγουμε Το Δρόμο Στην Επόμενη Μέρα, Στο Αύριο Της Εργατικής Τάξης


20 Χρόνια ΠΑΜΕ

Ανοίγουμε Το Δρόμο Στην Επόμενη Μέρα, 

Στο Αύριο Της Εργατικής Τάξης

Με μια μεγάλη εκδήλωση στην Καισαριανή την περασμένη Τετάρτη, όπου πήραν μέρος εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από σωματεία της Αττικής, αλλά και συνδικαλιστές από όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν στην Ελλάδα για τη συνεδρίαση του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ, το ΠΑΜΕ γιόρτασε τα 20 χρόνια μαχητικής ζωής και δράσης.

«Πρόοδος» με ΝΑΤΟ, ΕΕ, μνημόνια ... τύφλα να 'χει η συντήρηση ...

ΚΚΕ: Πρόοδος δεν είναι η νομιμοφροσύνη σε ΝΑΤΟ - ΕΕ, τα μνημόνια, οι Μόριες, η συμπόρευση με ολιγάρχες, η συγκυβέρνηση με ακροδεξιούς, τα απομεινάρια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και οι γυρολόγοι της πολιτικής

Για την αριστοκρατική ελίτ, τη συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ

«Αυτοί που προσπαθούν να βρουν τρίχα για να πιαστούν και στηρίζονται σε μπράβους, νονούς της νύχτας, φασίστες, security, αστυνομία και ασφαλίτες, που λειτουργούν με πρακτικές μαφίας πίσω από κλειδαμπαρωμένες πόρτες και facecontrol, ψάχνοντας να κάνουν συνέδριο χωρίς δημοσιογράφους στα πιο απομακρυσμένα μέρη της χώρας, αλλά πάντα σε πολυτελή ξενοδοχεία, είναι οι ίδιοι που έχουν στρογγυλοκάτσει πάνω στο σβέρκο των εργαζομένων»

Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Θεσσαλονίκη καταλαμβάνεται από τους Ναζί.

 Ήταν Τετάρτη 9 Απριλίου 1941 όταν οι ναζί μπήκαν στη Θεσσαλονίκη.

Οι πρώτες μηχανοκίνητες μονάδες έφτασαν στις 8 το πρωί στην πλατεία Βαρδαρίου όπου έγινε η παράδοση της πόλης στους κατακτητές.* Στην έρημη από κόσμο «πλατεία Δημοκρατίας» τον γερμανικό στρατό υποδέχτηκαν οι αρχές της Θεσσαλονίκης, που παρέδωσαν την πόλη στην στρατιωτική διοίκηση των εισβολέων, στον ταξίαρχο Βερστ.