Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Το ανθρωπόμορφο τέρας είναι γέννημα ενός ανθρωποφάγου συστήματος


Αυτό που συμβαίνει στον Κολωνό δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Για τέσσερις μήνες ένα ανθρωπόμορφο τέρας βίαζε και εξέδιδε ένα 12χρονο κορίτσι και στη σειρά περίμεναν άλλοι 200+ "πελάτες".

Κραυγαλέες αντιφάσεις


«Σπάνε ρεκόρ 15ετίας τα κέρδη των εισηγμένων» πανηγύριζε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα στις οικονομικές σελίδες και ανέλυε ως εξής τη ...χαρμόσυνη είδηση: «Ανάκαμψη με υψηλές επιδόσεις για το 75% των επιχειρήσεων το α' εξάμηνο - Θυμίζουν τις καλές εποχές της προμνημονιακής περιόδου».

Τεχνητό κώμα


Σε πολλές περιπτώσεις οι γιατροί για να σώσουν τη ζωή κάποιου ασθενούς, οι περισσότερες περιπτώσεις που ξέρω είναι μετά από βαριά ατυχήματα, επιπλοκές χειρουργείων και άλλα τέτοια, θέτουν τον ασθενή σε τεχνητό κώμα. Ε λοιπόν, αυτές τις μέρες, οι κομπογιαννίτες της πολιτικής, εντός εκτός, πιθηκίζουν περί την Ιατρική επιστήμη και θαρρώ πως αποφάσισαν να θέσουν σε τεχνητό κώμα τον καθένα και την καθεμιά από μας, κοινωνίες ολόκληρες.

ΚΡΗΤΗ:Η τελευταία πράξη του Β΄παγκοσμίου πολέμου στην Ευρώπη

Βίλα Αριάδνη, εδώ υπεγράφη η παράδοση των Γερμανών

11/10/1944: Οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής εγκαταλείπουν το Ηράκλειο της Κρήτης. Τμήματα ανταρτών μπαίνουν στη πόλη.

Σεπτέμβρης 1944. Οι Γερμανοί που εγκαταλείπουν την Ελλάδα με κατεύθυνση τα βόρεια σύνορα της χώρας, μόνο στα όνειρα τους θα μπορούσαν να φανταστούν αυτό που συμβαίνει.

Παρουσιάζει το ευρωατλαντικό ποτήρι... μισογεμάτο


 Το πικρό για τον λαό ποτήρι των ευρωατλαντικών σχεδιασμών που δίνουν αέρα στα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας συνεχίζει να παρουσιάζει «μισογεμάτο» η κυβέρνηση, στον απόηχο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Πράγα, την Παρασκευή.

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση


Υποβρύχιο drone του ΝΑΤΟ είχε εντοπιστεί στον Nord Stream 1 το 2015

Ενα υποβρύχιο τηλεχειριζόμενο σκάφος εξουδετέρωσης ναρκών του ΝΑΤΟ είχε εντοπιστεί το 2015 στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ που έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από ένα drone τύπου «Sea Fox» να βρίσκεται στον αγωγό φυσικού αερίου.

Το πόρισμα του ΚΚΕ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής


Με την κατάθεση των πορισμάτων των κομμάτων, διαδικασία που ολοκληρώθηκε χτες το απόγευμα, η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση των παρακολουθήσεων και υποκλοπών μπήκε πλέον επίσημα στην τελική της φάση. Θα ακολουθήσει μία ακόμα συνεδρίαση την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και θα επικυρωθεί το τελικό της πόρισμα, ενώ οι «τίτλοι τέλους» θα πέσουν στην Ολομέλεια, η οποία θα κληθεί με ψηφοφορία να επικυρώσει το τελικό πόρισμα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 11/10/1862

Καταπλέει στο λιμάνι του Πειραιά η βασιλική θαλαμηγός, αλλά ο Όθωνας και η Αμαλία δεν τολμούν να βγουν στην προκυμαία, που συγκλονίζεται από αντιμοναρχικές εκδηλώσεις. Την επομένη, θα φύγει για πάντα από την Ελλάδα. 

Ο Βαυαρός Βασιλιάς Όθωνας