Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Όταν πριν ένα αιώνα διεκδικούσαν οι εργαζόμενοι 13ο μισθό


 Τέτοιες μέρες, καθώς έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, μαζί με τα εκατομμύρια των συνταξιούχων της χώρας, αναπολούν την προ κρίσης περίοδο. Tότε που με τον λεγόμενο 13ο μισθό, το "Δώρο Χριστουγέννων", μπορούσαν πρωτίστως οι χαμηλοσυνταξιούχοι των 400 ή 600 ευρώ, που δύσκολα καταφέρνουν να σταθούν στη ζωή αλλά και οι εργαζομενοι του δημόσιου τομέα, να "βουλώσουν κάποιες τρύπες" και να καλύψουν βασικές ανάγκες.

Η Θεσσαλονίκη απειλείται με κυκλοφοριακό «έμφραγμα»


Ο κ. Καραμανλής μίλησε για "μια πολύ ευχάριστη ημέρα" αλλά απέφυγε να αναφέρει ότι με ευθύνη του υπουργείου του επί χρόνια η γραμμή διέθετε μόνο 1 λεωφορείο από τα 3 που είναι προγραμματισμένα ενώ για αρκετές ημέρες τους τελευταίους μήνες λόγω βλάβης του μοναδικού οχήματος η γραμμή 22 έκλεισε και έμεινε η Άνω Πόλη χωρίς λεωφορεία» σημειώνει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Έδωσε πανηγυρικό χαρακτήρα στη σημερινή του επίσκεψη λέγοντας "έχουμε αφήσει πίσω μας τον χειρότερο εαυτό των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης", κρύβοντας την πραγματικότητα που βιώνει το επιβατικό κοινό της πόλης.

«Μεμονωμένο περιστατικό»...

 
Το κατάπτυστο ψήφισμα που ενέκρινε την περασμένη βδομάδα το Ευρωκοινοβούλιο, με τις ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι «το σκάνδαλο των σκανδάλων» είναι η ΕΕ των μονοπωλίων. Η σήψη και η διαφθορά είναι στο DNA της και «φύονται» στο έδαφος των πολυπλόκαμων σχέσεων που αναπτύσσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι με τους πολιτικούς τους εκπροσώπους και τα όργανα της ιμπεριαλιστικής Ενωσης.

Το ναζιστόμουτρο Πλεύρης και οι υπουργοί της ΝΔ του Μητσοτάκη


 Αυτό το ναζιστόμουτρο λέγεται Πλεύρης: 

Είναι το άτομο που στο Εφετείο για την δίκη της Χρυσής Αυγής προχώρησε σε επίδειξη των ναζιστικών “ιδεών” του απευθύνοντας ναζιστικό χαιρετισμό προς μαχαιροβγάλτες, εκφράζοντας, προφανώς, εκτός από τον εαυτό του και τον ναζί καταδικασμένο εγκληματία Λαγό, του οποίου είναι συνήγορος. 

Κώστας Βαλσάμης

Ο Κώστας Βαλσάμης γεννήθηκε στις 6 Ιούνη 1908 στη Σύμη Δωδεκανήσου. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών το 1937 με άριστα και διακρίσεις. Δάσκαλοί του υπήρξαν οι Κώστας Δημητριάδης και Μιχάλης Τόμπρος. Στη συνέχεια σπούδασε, με γαλλική υποτροφία, στο Παρίσι, όπου παρέμεινε πάνω από πενήντα χρόνια.

Καπαμάς ... pass


Με τη γνωστή «συνταγή» των voucher και pass επιχειρεί για άλλη μια φορά η κυβέρνηση να διασκεδάσει την αγανάκτηση του λαού από τη μεγάλη ακρίβεια, την ώρα που απορρίπτει προκλητικά και στο όνομα των «δημοσιονομικών αντοχών» το δίκαιο αίτημα για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους.

Επιβεβαιώνει τις συζητήσεις για αποστολή των ελληνικών S-300 στο Κίεβο με ανταλλάγματα


Ναι σε ανταλλάγματα αν η ελληνική κυβέρνηση στείλει τους S-300 στο Κίεβο δηλώνει η Ουάσιγκτον επιβεβαιώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, τις σχετικές συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, την οποία καλεί να αποφασίσει τι τελικά θα πράξει. Στο όλο θέμα παρενέβη τη Δευτέρα η Μόσχα χαρακτηρίζοντας εχθρική την αποστολή S-300 στην Ουκρανία.

«Κοροϊδία χωρίς πλαφόν» η απόφαση των υπουργών της ΕΕ


Ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού ότι η απόφαση των υπουργών της ΕΕ για πλαφόν συνιστά παρέμβαση των κυβερνήσεων για τη "διόρθωση των αγορών" αποτελεί μεγάλη κοροϊδία και μάλιστα "κοροϊδία χωρίς πλαφόν". 

Οργή και αγανάκτηση από τα pass και τα καλάθια της κοροϊδίας


Η πίεση που δέχεται το εισόδημα μιας εργατικής-λαικής οικογένειας δεν αντιμετωπίζεται με vouchers και pass ούτε με αγιοβασιλιάτικα καλάθια νοικοκυριού. Την ίδια στιγμή που η θέρμανση αποτελεί άγχος και άλυτο πρόβλημα για τις κρύες μέρες του χειμώνα και οι δυσκολίες φουντώνουν, τα supermarket και οι επιχειρήσεις στην ενέργεια πολλαπλασιάζουν την κερδοφορία τους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


20/12/1802

Γεννιέται ο Δημήτριος Βούλγαρης, 8 φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας.