Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

«Το Τέλος της Υπόκλισης»

                                                        «Το Τέλος της Υπόκλισης»

 Στίχοι-Μουσική: Πολυξένη Καράκογλου

Να δυναμώσει ο ταξικός πόλος στην ΟΙΥΕ


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία απευθύνει σε όλους τους αντιπροσώπους του 38ου
Συνεδρίου της ΟΙΥΕ, ταξικό, αγωνιστικό χαιρετισμό. Μέσα στο Συνέδριο είναι απαίτηση και ανάγκη να εκφραστούν οι αγωνίες, τα προβλήματα των εργαζομένων, να δοθεί ο λόγος στα συνδικάτα και στους εκλεγμένους αντιπροσώπους.

Τα αντιλαϊκά μέτρα είναι στρατηγική της ΕΕ, σύντομα θα διαψευστούν όσοι υπόσχονται «διόρθωση» αυτής της πολιτικής


Αν και η επίσκεψη της Α. Μέρκελ προβάλλεται ως “αποχαιρετιστήρια”, το σίγουρο είναι ότι ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης δεν πρόκειται να ''αποχαιρετήσουν'' τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, στα οποία η Μέρκελ πρωτοστάτησε στο πλαίσιο της ΕΕ και σε συνεργασία μ’ όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Του Αντάρτη

Rebellion connexion - Του Αντάρτη [Συμμ. Κώστας Καζάκος, Λίλα Καφαντάρη]


 Είμαστε αυτοί που δεν θα χωρέσουν στα αστικά ΜΜΕ, είμαστε αυτοί που δεν προσπαθήσανε καν να τα κατανοήσουν ή να τα προσεγγίσουν, οι ίδιοι άνθρωποι που χρόνια τώρα υπηρετούν ένα hiphop ταξικά προσδιορισμένο και κατά συνέπεια ενήλικο και επικίνδυνο. 

Τα ...μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζει η COSCO


Τα... «επίπεδα ασφάλειας της ναυτιλίας» είναι αναρτημένα στην είσοδο των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) που υποτίθεται ότι αφορούν την ...προστασία των εργαζομένων. Αυτά είναι τα εξής: 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας παρέδωσε αρχειακό υλικό του ΚΚΕ για τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη στην οικογένειά του


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Οκτώβρη, στην έδρα της ΚΕ, με τη Φωτεινή (Φωφώ) Θεραπιώτη - Σουκατζίδη, πρώτη ξαδέλφη του ήρωα κομμουνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη, τον οποίο εκτέλεσαν οι Γερμανοί στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, την Πρωτομαγιά του 1944, μαζί με άλλους κομμουνιστές, που έμειναν στην Ιστορία ως οι «200 της Καισαριανής».

Οι Τσιγγάνοι στην Εθνική Αντίσταση


Τον ΕΛΑΣίτη Βασίλη Μήτρου «τον έμαθαν σε λίγο τα χωριά της Εύβοιας, τον έμαθαν οι ταγματασφαλίτες, τον έμαθαν οι Γερμανοί. "Ερχεται ο Γύφτος" έλεγαν οι τσολιάδες και έτρεχαν να κρυφτούν. "Πέρασε ο Γύφτος" έλεγαν στις γειτονιές και έτρεχαν να τον γνωρίσουν. Απέραντη αγάπη από τους σκλαβωμένους, άσβεστο μίσος από τους Γερμανούς και τους προδότες»

«Έδωσαν ζωή νικώντας το θάνατο. Σ' αυτό το δρόμο συνεχίζουμε!»

 


«Σε τούτα εδώ τα χώματα την περίοδο 1946-1949 στο Νοσοκομείο του Γράμμου οι μαχητές του υγειονομικού του ΔΣΕ έδιναν "ζωή νικώντας το θάνατο". Σ' αυτό το δρόμο συνεχίζουμε».

«Κι άστραψε φως η Ακροναυπλιά »


Στις 6 του Απρίλη 1941 εισβάλλουν στην Ελλάδα οι χιτλερικές ορδές… Οι κρατούμενοι της Ακροναυπλίας περιμέναμε αυτήν την επίθεση και δε μας ξάφνιασε. Γίνονταν στην Ακροναυπλία συζητήσεις, αν ο λαός και ο στρατός μας θα μπορούσαν να αντέξουν στη φοβερή επίθεση των χιτλερικών με τα άρματα μάχης, τα μηχανοκίνητα στρατεύματα και τις εκατοντάδες αεροπλάνα.

Εκατοντάδες συνδικάτα στη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων


Τ
α πανεργατικά συλλαλητήρια στις αρχές Νοέμβρη προετοιμάζουν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες μετά τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε μια σειρά πόλεις συντονίζουν τη δράση τους και δυναμώνουν τον αγώνα τους ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, προτάσσοντας τις διεκδικήσεις τους για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς, διεύρυνση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Στην κατεύθυνση αυτή βάζουν στόχο να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τη δράση τους με απεργιακή κινητοποίηση το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το ΟΧΙ του λαού


Ποιος είναι κείνος ο λαός, που λέει στους ξένους «όχι»
και που κρατάει κατάκορφα της λεφτεριάς τη λόχη
κι όντας οι λίγοι αφέντες του, που τον διαφεντεύγουν
τον παρατάν μεσοστρατίς και ασκώνονται και φεύγουν;

Ο αστικός κόσμος και οι ταγματασφαλίτες


Η συγκρότηση της πρώτης από τις τρεις κατοχικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα, γνωστές ως κυβερνήσεις των δοσιλόγων.*

Η κυβέρνηση, που σχημάτισε στις 7 του Απρίλη 1943 ο Ιωάννης Δ. Ράλλης, ήταν η τρίτη στη σειρά κατοχική κυβέρνηση που αναλάμβανε τη «διακυβέρνηση» της χώρας με γερμανική εντολή. Είχαν προηγηθεί οι κυβερνήσεις του στρατηγού Γεωργίου Τσολάκογλου (29 του Απρίλη 1941 - 2 του Δεκέμβρη 1942) και του καθηγητή της Ιατρικής Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου ** (2 του Δεκέμβρη 1942 - 6 του Απρίλη 1943), τον οποίο όρισε πρωθυπουργό ο Τσολάκογλου.

Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των απεργών εργατών της COSCO


Την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των απεργών της Cosco εκφράζει η ΚΝΕ. - Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών!

Προχωρούν σε 48ωρη απεργία από τις 10 Νοέμβρη


Σε 48ωρη απεργία από τις 6 π.μ. της Τετάρτης 10 Νοέμβρη ως τις 6 π.μ. της Παρασκευή 12 Νοέμβρη προχωρούν οι ναυτεργάτες.

Η Διοίκηση της ΠΝΟ, κάτω από τα οξυμένα προβλήματα λόγω της επιθετικότητας των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, καθώς και κάτω από τις αγωνιστικές διαθέσεις των ναυτεργατών όπως εκφράζονται στα καράβια αλλά και τις δράσεις των ταξικών ναυτεργατικών Σωματείων, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη της 48ωρης απεργίας.

Ολα έτοιμα για τη μεγάλη εκδήλωση των εγκαινίων την Κυριακή


ΜΝΗΜΕΙΟ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΔΣΕ ΣΤΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Μια μέρα σαν τη σημερινή


29/10/1863

Ιδρύεται ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός.

29/10/1884

Γεννιέται ο Ουγγρικής καταγωγής Αμερικανός ηθοποιός Μπέλα Λουγκόζι (Μπέλα Φέρεντς Ντεσό Μπλασκό).