Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

2η δύναμη στην Α΄ Θεσσαλονίκη

 

2η δύναμη στην Α΄ Θεσσαλονίκη*

Νεάπολη συκιών 12,14%

Διαμαρτυρία την Τρίτη στη διοίκηση του νοσοκομείου «Παίδων Αγία Σοφία»


 Σε διαμαρτυρία αύριο Τρίτη 10 Οκτώβρη στις 12 μ. στη διοίκηση του νοσοκομείου «Παίδων Αγία Σοφία» προχωρούν οι γιατροί του νοσοκομείου μετά από κάλεσμα των εργαζομένων στις χειρουργικές και παιδιατρικές κλινικές και της 5μελους επιτροπής ΕΙΝΑΠ

Ανακοίνωση για τον α' γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών

1. Τα αποτελέσματα που κατέγραψαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης επιβεβαιώνουν τις θετικές διεργασίες που εκφράστηκαν και στις βουλευτικές εκλογές, πάρα τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό. Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών-λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Αυτή η τάση εκφράστηκε και στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στις 13 Περιφέρειες και στους 262 δήμους, με περισσότερους από 20.000 υποψήφιους.

Η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εκφράζει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις που μπήκαν μπροστά στους αγώνες

 Γ. Πρωτούλης: Πιο δυνατοί από αύριο να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των πολλών

Είμαστε εδώ ακόμα πιο δυνατοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι, μαχητικοί για να υπερασπιστούμε από αύριο κιόλας τα συμφέροντα των εργαζομένων και των κατοίκων της Αττικής σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση στην οποία ζούνε, δήλωσε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. 

Ποιος χάνει;

 
Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει και αυτό φαίνεται πως ισχύει με το παραπάνω στην περίπτωση του σιδηρόδρομου, όπου ειδικά μετά τις πλημμύρες, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση ανάμεσα στους εργαζόμενους της «Hellenic Train» ακόμα και για τις θέσεις εργασίας. 

Η ιδιοκτήτρια του ιδιωτικοποιημένου σιδηρόδρομου επικαλείται τα χρωστούμενα του κράτους και τη διακοπή του μεταφορικού έργου λόγω των μεγάλων καταστροφών στις γραμμές, για να «τροχοδρομήσει» έναν νέο γύρο επίθεσης στους εργαζόμενους, διαρρέοντας διάφορα περί διαθεσιμότητας, μειώσεων μισθών κ.τ.λ. 

Το Ράιχσταγκ παραχωρεί έκτακτες αρμοδιότητες στην κυβέρνηση


Αντιμέτωπο με το νέο επαναστατικό αναβρασμό στις γραμμές της γερμανικής εργατικής τάξης, το Ράιχσταγκ παραχωρεί έκτακτες αρμοδιότητες στην κυβέρνηση του Γκ. Στρέσεμαν (στην οποία μετείχαν και 4 σοσιαλδημοκράτες υπουργοί) προκειμένου να καταπνίξει τους εργάτες (όπως και έγινε).

Σταθεροποιείται και ενισχύεται το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής


 Κατ’ αρχάς θα ήθελα να απευθύνω χαιρετισμό στους εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις σημερινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Τα αποτελέσματα των εκλογών επιβεβαιώνουν θετικές διεργασίες που κυοφορούνται, 3 μόλις μήνες μετά από τις βουλευτικές εκλογές, παρότι ο συσχετισμός εξακολουθεί ακόμα να είναι πολύ αρνητικός.

Στον δεύτερο γύρο η «Λαϊκή Συσπείρωση»


 Κομμουνιστής δήμαρχος ξανά στο «κόκκινο» νησί

Η Ικαρία, ο «κόκκινος βράχος», όπως όλα δείχνουν θα έχει ξανά κομμουνιστή δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα καταμέτρηση, σχεδόν στο 30%, η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Φ. Καρούτσος λαμβάνουν 47,65% των ψήφων.

Ευθυγράμμιση


 Μόλις έπεσε η πρώτη ντουφεκιά στο Ισραήλ, όλα τα αστικά κόμματα και μορφώματα στην Ελλάδα έσπευσαν να καταδικάσουν την τρομοκρατία και τη βία! Για «φρικτή τρομοκρατική επίθεση» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια μνημειώδη δήλωση αμερικανοΝΑΤΟφροσύνης, «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση σε βάρος του Ισραήλ», εκφράζει «την αλληλεγγύη του στον λαό του Ισραήλ» και καταγγέλλει τη «συνεχιζόμενη βία από όλες τις πλευρές»! 

Μεγάλη άνοδος και στις 13 Περιφέρειες για την «Λαϊκή Συσπείρωση»

 
Μεγάλη άνοδο καταγράφει και στις 13 Περιφέρειες της χώρας «Λαϊκή Συσπείρωση»!

Πολύ μεγάλη είναι η αύξηση του ποσοστού στην Θεσσαλία που αγγίζει το 80% και στην Αττικής που πλησιάζει το 70%.

Τα υψηλότερα ποσοστά σε δήμους που έλαβε η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Πάνω από 46% έλαβε στην Ικαρία, όπου εξέλεξε ήδη δήμαρχο, και πάνω από 40% στην Πάτρα κατέγραψε η «Λαϊκή Συσπείρωση» ως πρώτη δύναμη, όπως πρώτη δύναμη είναι και την Καισαριανή με ποσοστό 35%.

Σε πολλούς ακόμα δήμους κατέγραψε υψηλά ποσοστά και αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


09/10/1829

Οι Τζορτζ και Ρόμπερτ Στέφενσον επιδεικνύουν την ατμομηχανή τους που, σέρνοντας γεμάτα βαγόνια, αναπτύσσει την ιλιγγιώδη, για την εποχή, ταχύτητα των 46 χιλιομέτρων την ώρα.