Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

Κοίτα ποιός μιλάει


Ξεμωράματα
    Μισή σελίδα αφιερώνει η «Αυγή» της Παρασκευής 30/11 για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ, όπου μετά από πολλές μπούρδες, καταλήγει στο συμπέρασμα - μομφή στο Κόμμα, ότι «η πολιτική απέναντι στο φασισμό απαιτεί και ενηλικίωση» (!) Εξηγούμε: Ο αρθρογράφος θεωρεί «ανήλικο» το ΚΚΕ επειδή δεν συμπαρατάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην ακροδεξιά.

Στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές

    Οι ναζιστές της Χ.Α. και όλοι οι όμοιοί τους εθνικιστές, σ’ όλη την Ελλάδα, προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις συνειδήσεις και την ψυχή των μαθητών απευθύνοντάς τους κάλεσμα να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που εκείνοι οργανώνουν με εθνικιστικό περιεχόμενο και αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. 
    Ο φασισμός, ο εθνικισμός, με τον αλυτρωτισμό και την μισαλλοδοξία που καλλιεργούν, πάντοτε αποτελούσαν το καλύτερο εργαλείο του κεφαλαίου, των Αμερικανών και ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, για να μοιράζουν και να ξαναμοιράζουν περιοχές, για να αλλάζουν τα σύνορα, για να επιβάλλουν στους λαούς τα συμφέροντά τους.

Η επέτειος της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΚΑΙ ΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με την μαζική συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας και από όλη την Ελλάδα, παρά το κρύο, τιμήθηκε η 76η επετείος της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου. Πλήθος κόσμου, παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, από όλη την χώρα, αλλά και μαζικοί φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έδωσαν το «παρών» στην

«Φουσκωτοί», παρακολουθούσαν τον πρόεδρο Μάρκο Μπεκρή

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΕΔΕΠ

 Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ καταγγέλλει στους εργαζόμενους στις προβλήτες του λιμανιού του Πειραιά και σε όλη την εργατική τάξη το γεγονός ότι αμέσως μετά τη λήξη της επιτυχημένης 24ωρης απεργίας στις 28/11/18 στο ΣΕΜΠΟ στις προβλήτες Ι, ΙΙ, ΙΙΙ της "COSCO" διαπιστώθηκε ότι μηχανές μεγάλου κυβισμού, με “φουσκωτούς”, χωρίς πινακίδες,

Το βιβλίο ξεχωριστό δώρο


Το βιβλίο είναι σύντροφος παντός καιρού, κι όχι απλά μια καλή λύση για τις γιορτές και στις διακοπές.

Έτσι κι εμείς προτείνουμε σήμερα μερικά βιβλία που ξεχωρίσαμε μες στη χρονιά που πέρασε κι αφορούν είτε καινούριους τίτλους, είτε παλιότερους που διαβάσαμε τώρα και συνιστούμε στους αναγνώστες μας, εξηγώντας παράλληλα το σκεπτικό της επιλογής.
 

Καλή ανάγνωση

Μια από τις κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα

Χάρτης από έκδοση της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού,
 που απεικονίζει τα 28 κατειλημμένα από το μαχόμενο λαό
 αστυνομικά τμήματα (σημειωμένα σε κόκκινο κύκλο)
ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1944
    Την Κυριακή στις 3 του Δεκέμβρη 1944, ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο του λαού της Αθήνας και του Πειραιά στην πλατεία Συντάγματος χτυπήθηκε με τα όπλα από τον τότε αστικό πολιτικό κόσμο και τους Αγγλους ιμπεριαλιστές συμμάχους του.
    Την ίδια μέρα, ο «Ριζοσπάστης» στην πρώτη σελίδα του είχε το σύνθημα: «Ολοι σήμερα στις 11 στο συλλαλητήριο του ΕΑΜ στο Σύνταγμα - Κάτω η κυβέρνηση του εμφυλίου πολέμου». Ενώ στη δεύτερη σελίδα του είχε τίτλο: «Ο παγκόσμιος Τύπος διαπιστώνει: Αποθρασυμένη η αντίδραση θέλει να επιβάλει με τη βία την εξουσία της».

Υπάρχει επιλογή για το λαό


 Ισχυρό ΚΚΕ παντού!
«Ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί μόνο αν ο ίδιος ο λαός αποτρέψει με την ψήφο του την παλινόρθωση του καθεστώτος που μας έριξε στα βράχια...». Στη φράση αυτή του πρωθυπουργού, την περασμένη Πέμπτη από το βήμα της Βουλής, συμπυκνώνεται όλη η προσπάθεια της κυβέρνησης να κυριαρχήσουν τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα στα εργατικά - λαϊκά στρώματα, ώστε να συντηρεί μαζί με τη ΝΔ ένα δίπολο κάλπικο για το λαό. Ενα δίπολο που και οι δυο όψεις του είναι εξίσου καταστροφικές για τους εργαζόμενους και ευεργετικές για το κεφάλαιο.

Οι προτάσεις του ΚΚΕ για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Το κείμενο που κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος
  
Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Το αστικό Σύνταγμα, όπως κάθε Σύνταγμα, κατοχυρώνει την εξουσία της κυρίαρχης τάξης, εν προκειμένω της αστικής τάξης. Διασφαλίζει τα συμφέροντά της και τις διεθνείς της συμμαχίες. Προωθεί νέους στόχους κι επιδιώξεις αυτής της εξουσίας. Οι αναθεωρήσεις του Συντάγματος γίνονται για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της αστικής εξουσίας και για να αποτυπωθούν σε νομική - συνταγματική μορφή οι νέες ανάγκες του συστήματος, όπως αυτές διαμορφώνονται στην πορεία των εξελίξεων.

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018

Yπερώριμο τοαίτημα του διαχωρισμού κράτους - Εκκλησίας


ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

    Η σύμπνοια όλων των αστικών κομμάτων ώστε να παραμείνει στα συρτάρια ένα ακόμα υπερώριμο αίτημα, που είναι ο πλήρης διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας, κυριάρχησε στη συνεδρίαση για την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος που αφορά τις «σχέσεις Εκκλησίας και πολιτείας».

Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Στον νέο σφαγιασμό που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει για τις πενιχρές συντάξιμες αποδοχές μας με τον νόμο «Κατρούγκαλου».

Απαντάμε με νέα πανελλαδική συγκέντρωση 
Στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη στην πλ. Συντάγματος στις 12:30 το μεσημέρι και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

«Ο Δρόμος μας»

Σε κινηματογραφικές αίθουσες όλης της χώρας ξεκίνησε από την Πέμπτη να προβάλλεται το Ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, με τίτλο «Ο Δρόμος μας». Στα 100 λεπτά του έργου συμπυκνώνεται η ιστορία των 100 χρόνων δράσης του Κόμματος, μέσα από ντοκουμέντα, αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό, μαρτυρίες και δραματοποίηση μερικών από τις πιο σημαντικές "στιγμές" της.
Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους και στη νεολαία να βρεθούν στις κινηματογραφικές αίθουσες για να παρακολουθήσουν την παραγωγή, στην οποία συνέβαλαν εθελοντικά πάνω από εκατό συντελεστές.

Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό στέλνουν αυτή την ώρα εκατοντάδες νέοι και νέες, εργαζόμενοι της Αθήνας, που συμμετέχουν στην πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνουν η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ στο γήπεδο του Σπόρτινγκ στα Πατήσια, με τίτλο «Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Οι λαοί θα νικήσουν!».
Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την 29η Νοέμβρη που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

Η γύμνια σε όλο της το μεγαλείο...

Αυτή στη φωτογραφία είναι η ... «απεργιακή συγκέντρωση» του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης! Αυτό το μαύρο χάλι είναι η συγκέντρωση της... «πλειοψηφίας» του ΕΚΘ, των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών, που στο πρόσφατο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου έφτασαν στο σημείο να καλέσουν μέσα στις εργασίες του το «συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας, ενώ όταν ο ασφαλίτης πιάστηκε στα πράσα δεν βρήκαν ούτε μια λέξη καταδίκης έστω για τα μάτια του κόσμου.

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

“Ξέρω τι έκανες στην Κατοχή…”

Το αντιφασιστικό υλικό που μοιράζει η ΚΝΕ στους μαθητές στα σχολεία

 Το υλικό που μοιράζουν τα μέλη της ΚΝΕ στους μαθητές των σχολείων στη Βόρεια Ελλάδα -και όχι μόνο- ξεσκεπάζοντας τους χρυσαυγίτες ως μαντρόσκυλα του συστήματος, το ρόλο του ΝΑΤΟ, την ιστορική αλήθεια για τη Μακεδονία και το “Μακεδονικό ζήτημα” και το δηλητήριο του εθνικισμού, που χωρίζει τους λαούς.

Επικίνδυνοι σχεδιασμοί ΕΕ - ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια

Σ. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

Στη συζήτηση για την «έκθεση προόδου για το Κόσοβο» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας τα παρακάτω:
«Πιέζετε αφόρητα για ένταξη της Αλβανίας την προοπτική προσχώρησης του Κοσόβου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη διεύρυνση των ΕΕ - ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια που στηρίζει κι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Το μετάλλιο του αστεριού της φιλίας στον Δ. Κουτσούμπα απένειμε ο Παλαιστίνιος πρέσβης

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΜΠΑΣ
Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, ο πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης Μαρουάν Τουμπάσι απένειμε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα το μετάλλιο του Αστεριού της Φιλίας, εκ μέρους του προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς, σε ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης της υποστήριξής του στην προώθηση των δίκαιων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού.

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία – Μικροί ήρωες υπάρχουν ακόμα

Η Χρυσή Αυγή κι οι άλλοι φασίστες, έδειξαν πια τις προθέσεις τους: 
Στοχεύουν στους μαθητές και στα σχολεία.
 Και ιδιαίτερα στοχεύουν στην ΚΝΕ και τη δράση της. 
Τα λένε όλα καθαρά.

Τώρα λοιπόν ανησυχούν για τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία και

Οταν η ελληνική αστική τάξη «πρόσφερε» ένα τμήμα της Μακεδονίας στη Βουλγαρία…

Η αστική τάξη «θυσίαζε» πόλεις της Μακεδονίας
με αντάλλαγμα τη Μικρά Ασία
(φωτ.: Ελληνες στρατιώτες στη Σμύρνη το 1919)
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

 Η πατριδοκαπηλία της αστικής τάξης

     Διαχρονικά, η αστική τάξη ουδέποτε λογάριασε θυσίες για την ισχυροποίηση της εξουσίας της και του καπιταλισμού συνολικότερα, είτε σε ανθρώπους (ακόμα και δικούς της), είτε σε εδάφη κ.λπ. Ετσι, αν σε μια δεδομένη χρονική συγκυρία οι περιστάσεις απαιτούσαν την αλλαγή συνόρων, άλλοτε με την προσάρτηση εδαφών και πληθυσμών, άλλοτε με την παράδοσή τους («ζυγίζοντας» κάθε φορά τα αντισταθμιστικά οφέλη), η αστική τάξη δεν είχε ποτέ κανέναν ενδοιασμό να προχωρήσει στη μία ή την άλλη επιλογή.

Το ΚΚΕ δίνει το χέρι σε όσους θέλουν να σηκωθούν

Η κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική «σου παίρνω δέκα και σου δίνω ένα», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, με αφορμή το «κοινωνικό μέρισμα» και τα άλλα ψίχουλα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra», το βράδυ της Τετάρτης 28 Νοέμβρη, κατέδειξε πως αυτή η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, υπενθύμισε πως τα πρωτογενή πλεονάσματα θα είναι 3,5% μέχρι το 2022 και τουλάχιστον 2% μέχρι το 2060, ενώ στη «μεταμνημονιακή εποχή» θα είναι μειωμένη ακόμη περισσότερο η κρατική επιχορήγηση για το Ασφαλιστικό.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για τη… “Μεγάλη Ελλάδα”… και τις… “Αλύτρωτες Πατρίδες”…

Πολλή «εθνικοφροσύνη» κι αλυτρωτισμό βλέπω τελευταία κι είπα κι εγώ:
ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗ … “ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ” … ΚΑΙ ΤΙΣ …  “ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ” …
Φίλε, εσύ που θες να λέγεσαι «Εθνικιστής»,

ΕΔΕ στο φιλόλογο που στοχοποίησε ο Παναγιώταρος για παρεμπόδιση των εθνικιστικών καταλήψεων


    Μια απίστευτη είδηση μας έρχεται από τη Βέροια, όπου κλήθηκε σε ΕΔΕ ο φιλόλογος Δημήτρης Ταχματζίδης, καθηγητής του 4ου Λυκείου Βέροιας, επειδή αντιτάχθηκε στις καταλήψεις εθνικιστικού δηλητηρίου με αιχμή το μακεδονικό. Αυτό μάλιστα, μολονότι επισήμως το Υπουργείο Παιδείας έχει ταχθεί ενάντια σε αυτές τις δράσεις.

Αποτέλεσμα του αγώνα σωματείων και μαζικών φορέων η απόφαση για αποφυλάκιση της καθαρίστριας


 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας για την αναίρεση της ποινής για τη συνάδελφό μας καθαρίστρια που θα παραμείνει ελεύθερη μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από τον Άρειο Πάγο είναι το αποτέλεσμα του αγώνα των σωματείων, των μαζικών φορέων.

Κάλεσμα της 20ής Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

    H 20ή Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ) πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 25 Νοέμβρη 2018 στην Αθήνα, φιλοξενούμενη από το ΚΚΕ, το οποίο τιμάει τα 100χρονα της ιστορικής του πορείας.
    Στη συνάντηση, με θέμα "Η σύγχρονη εργατική τάξη και η συμμαχία της. Τα καθήκοντα της πολιτικής της πρωτοπορίας -των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων-

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

Για τη σημερινή απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς σε όλες τις πόλεις της χώρας που ξεπέρασαν τις πιέσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, τη δυσοσμία του σύγχρονου εργατοπατερισμού και συμμετείχαν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων.

Μαζική και μαχητική η απεργιακή κινητοποίηση Σωματείων και Ομοσπονδιών

Μαζική και μαχητική ήταν η απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη.
Αρχικά, έγινε συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου, όπου χαιρέτισε η Ηλέκτρα Παρίντα, μέλος της Επιτροπής Εργαζομένων στις ΜΚΟ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης. (Δείτε εδώ το video). Kεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. (Δείτε το video).

Ο απεργοσπάστηςΑν δε θες να απεργήσεις, τουλάχιστον μη ρεζιλεύεις τον εαυτό σου,
όπως η αλεπού με τα κρεμαστάρια 

     Αυτό το κείμενο θα μπορούσε να μιλάει για αυτούς που θα απεργήσουν. Αλλά δεν έχει νόημα να τα λέμε μεταξύ μας, όσοι είναι πεισμένοι. Κι ίσως να μην έχει νόημα να απευθύνεται στους υπόλοιπους. Κανείς δε θα απεργήσει, απλά και μόνο επειδή διάβασε κάπου ένα κείμενο που τον έπεισε.

ΑΠΕΡΓΙΑ


Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

Δεν έχει θέση στα σχολεία μας το δηλητήριο και το μίσος των εθνικιστών!

Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Προς τους συναδέλφους και τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ!
ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Σώστε τα παιδιά μας από τους ναζί!


Αυτοί είναι – οι ίδιοι που μαθαίνουν ανήλικα παιδιά να υμνούν τον Χίτλερ – που δηλώνουν «προστάτες» των μαθητών!
Αυτοί είναι (διαβάστε τη δήλωση του αρχιναζί Μιχαλολιάκου εδώ) που απειλούν να διακινήσουν το δηλητήριο τους μετά τα σχολεία και στα πανεπιστήμια! 
Συναγερμός!

Στιγμές από τη μεγάλη γιορτή!

    Ζω σε μια χώρα που έχει ακόμα Κομμουνιστικό Κόμμα. Στις άλλες χώρες, θέλω απλά να ταξιδέψω. 100 χρόνια ΚΚΕ.
    Η συνείδησή μου με θέλει εδώ.
    Μέχρι η ανθρωπότητα να πάρει τα χαρακτηριστικά που της πρέπουν.
    Μέχρι ο εργαζόμενος, η νεολαία, ο συνταξιούχος, ο καλλιτέχνης, ο δάσκαλος, ο επιστήμονας να προσφέρουν απερίσπαστα και να χαίρονται ό,τι παράγουν.
    Μέχρι που να πάψει να υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 100 και μία μέρα.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της

20ή ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή η 20ή Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ) την οποία φιλοξένησε το ΚΚΕ, με την ευκαιρία και της συμπλήρωσης 100 χρόνων ζωής και δράσης του. Η συνάντηση είχε θέμα «Η σύγχρονη εργατική τάξη και η συμμαχία της. Τα καθήκοντα της πολιτικής της πρωτοπορίας - των

Όλοι στην απεργία στις 28 Νοέμβρη «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων»


 «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Οχι τα κέρδη των λίγων»: Με το σύνθημα αυτό απεργούν αύριο και διαδηλώνουν εργαζόμενοι και συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα.
Με την πανεργατική πανελλαδική απεργία, με τις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν σε πάνω από 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του, κορυφώνουν τη μαχητική δραστηριότητα που ανέπτυξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, συλλογικές διαδικασίες, περιοδείες, εξορμήσεις και πλατύ άνοιγμα στους χώρους δουλειάς.

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018

100 χρόνια ΚΚΕ «...Και θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα»

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΕΦ
Τα 100 χρόνια του τιμημένου ΚΚΕ, γιορτάζουν σε κλίμα ενθουσιασμού, συγκίνησης και περηφάνειας χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 25 Νοέμβρη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Το Στάδιο ασφυκτικά γεμάτο, από ανθρώπους κάθε ηλικίας, εργάτες, νέους, συνταξιούχους, γυναίκες που βρέθηκαν στη γιορτή των 100 χρόνων του ΚΚΕ για να τιμήσουν την ίδρυση, την ένδοξη δράση του, τους χιλιάδες νεκρούς κομμουνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018

Δείτε την εκδήλωση στο ΣΕΦ με την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Δείτε τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στο ΣΕΦ με την οποία κορυφώνεται ο γιορτασμός των 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ.
Δείτε απευθείας την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Αμέσως μετά ακολουθεί μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video και εδώ.

Αφιέρωμα στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ

Είμαι κομμουνιστής
Είμαι αγάπη απ’ τη κορφή ως τα νύχια,
αγάπη θα πει βλέπω, σκέφτομαι, κατανοώ,
αγάπη θα πει το παιδί που γεννιέται,
το φως που πλημμυρίζει
αγάπη θα πει να δέσεις μια κούνια στ’ άστρα
αγάπη θα πει να χύνεις τ’ ατσάλι μ’ απέραντο μόχθο
Είμαι κομμουνιστής.
Είμαι αγάπη απ’ την κορφή ως τα νύχια…

                                                                                                         Ναζίμ Χικμέτ

Ένας αιώνας ΚΚΕ, γιατί…

1. Γιατί όπου κι αν βρίσκεσαι σε αυτόν τον τόπο, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρεις το ιστορικό χνάρι που άφησαν οι κομμουνιστές, σε κάθε πεζούλι, κάθε ρεματιά.
2. Γιατί αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να το επανεφεύρουμε, να το φτιάξουμε από την αρχή.
3. Γιατί υπάρχει και θα συνεχίσει να δρα, όσο υπάρχει αδικία, οι αιτίες που την γεννούν, όλα αυτά τα παλιοπράγματα που αποτελούν την ταξική προϊστορία του ανθρώπου.
4. Γιατί το κόκκινο χρώμα είναι από τη θυσία των μελών του, είναι το αίμα του, που δεν το δανείστηκε από κανέναν.

«Μεταμνημονιακό» τσεκούρι στις λαϊκές ανάγκες, νέα δώρα στο κεφάλαιο

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2019
 Η κατοχύρωση όλων των αντιλαϊκών μέτρων της μνημονιακής περιόδου και η προσθήκη νέων, η πρέσα διαρκείας στα κονδύλια που αφορούν την κάλυψη ακόμη και στοιχειωδών αναγκών, η ένταση της φοροληστείας του λαού και παράλληλα οι «εμβληματικές παρεμβάσεις» για την τόνωση της κερδοφορίας των

Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου


Η ανατιναγμένη γέφυρα
Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα
στέλνει περήφανο χαιρετισμό
νέας ανάστασης χτυπάει καμπάνα
μηνάν τα όπλα μας το λυτρωμό.
    Ο συμβολισμός του όμορφου αυτού αντάρτικου τραγουδιού δεν είναι τυχαίος. Τα σύμβολα στην ιστορία, αποτέλεσμα καταγραφής μεγάλων έστω
και στιγμιαίων γεγονότων, έχουν επιδράσει στη λαϊκή ανάταση, έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία ψυχολογίας και συνείδησης στις λαϊκές μάζες για να
δημιουργήσουν στη συνέχεια ηρωικά