Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

"Διαφορές"

 
Ο ένας ανήκει στον σκληρό πυρήνα υποστηρικτών της ΝΔ κι έχει επαφές με την ηγεσία και τον μηχανισμό.

Δε γ…σαι κι Ε.Σ.Υ


Ενώ οι ανθέλληνες κομμουνιστές πάνε στο Λονδίνο με κουπόνια του κόμματος, ο ελληνικός λαός ετοιμάζεται να τον πιει, τιμώντας την παράδοση και η κυβέρνηση του ετοιμάζει το πρωτοποριακό “καλάθι του αρρώστου”, με προσφορές-σοκ σε διάφορες επεμβάσεις.

Στους δρόμους για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς

 
Συνέχεια στις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες, με αφορμή τον νέο κρατικό προϋπολογισμό - σφαγείο για τα λαϊκά νοικοκυριά, δίνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις με τα συλλαλητήρια που οργανώνουν το Σάββατο 17 Δεκέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με το ΚΚΕ παντού για αυτά που μας αξίζουν τον 21ο αιώνα


Ο λαός να πάει με το ΚΚΕ που είναι πρώτο στους αγώνες του και όχι με τα κόμματα των «Πάτσηδων» και αυτών που έφτιαξαν τους νόμους των πλειστηριασμών, τόνισε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος, μιλώντας στο κανάλι της «Ναυτεμπορικής». Αναφέρθηκε στην εξόρμηση του ΚΚΕ στον λαό σε όλη τη χώρα και στα θετικά μηνύματα που εισπράττονται επισημαίνοντας ειδικά τη θετική στάση των νέων απέναντι στο Κόμμα.  

Οι άνεργοι των ΗΠΑ πραγματοποιούν την πρώτη τους «εθνική πορεία πείνας»

 
Οι άνεργοι των ΗΠΑ πραγματοποιούν την πρώτη τους «εθνική πορεία πείνας».

Ο Ιούνης του 1930 ήταν ο πιο καταστροφικός μήνας που γνώρισε το Χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ μετά βέβαια από το «Κραχ» του Οκτώβρη του 1929.

Οι εφοπλιστές θα συνεχίσουν να φορολογούνται ... εθελοντικά!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ

Στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκε χτες το σχετικό «συνυποσχετικό», με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να σφάζονται στην ποδιά των ...αναξιοπαθούντων εφοπλιστών

Στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκε χτες το νέο «συνυποσχετικό» για την «εθελοντική» φορολογία των εφοπλιστών, που συμφωνήθηκε μεταξύ της κυβέρνησης της ΝΔ και της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

«Ο θάνατός σου δε θα ξεχαστεί - Αμέλεια του κράτους εγκληματική»


«Ο θάνατός σου δε θα ξεχαστεί - Αμέλεια του κράτους εγκληματική. Θέλουμε σχολεία ασφαλή»
γράφει το πανό που τοποθέτησαν μαθητές από σχολεία των Σερρών, έξω από το 9ο Δημοτικό Σχολείο, εκεί που ένας συμμαθητής τους πέθανε μετά από την έκρηξη λέβητα.

Ακόμα πιο επικίνδυνη τροπή μετά τα νέα ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος


 Ενώ οι ΗΠΑ προειδοποιούν για το ενδεχόμενο μιας «παγωμένης σύγκρουσης» για να κερδίσει χρόνο η Μόσχα

 Ακόμα πιο επικίνδυνη τροπή παίρνει η ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία, με το Κίεβο να εντείνει τα χτυπήματά του σε ρωσικό έδαφος και μάλιστα σε σημαντικές στρατιωτικές βάσεις, 500 - 700 χλμ. από τα ουκρανικά σύνορα, και τη Μόσχα να απαντά με νέα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων.

Τρίβουν τα χέρια τους

 
«Το εμπάργκο στη θαλάσσια μεταφορά του ρωσικού πετρελαίου θα έχει θετικό αποτέλεσμα: Εμείς οι πλοιοκτήτες θα γίνουμε πλουσιότεροι». Αυτή η δήλωση - μνημείο κυνισμού ανήκει στον Νίκο Βερνίκο, εφοπλιστή και πρόεδρο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ελλάδα.

Για να κρυφτεί η κρατική ευθύνη, τροφοδοτούν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και το ρατσισμ


Τις τελευταίες ώρες, μετά τον εν ψυχρώ πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, γινόμαστε μάρτυρες μιας άθλιας συζήτησης για να συγκαλυφθούν τα κοινωνικά αίτια και οι τεράστιες κρατικές ευθύνες, αξιοποιώντας τη γνωστή μέθοδο όλων των κυβερνήσεων και των διάφορων «παπαγάλων» τους, της στοχοποίησης μιας ολόκληρης κοινωνικής ομάδας όπως αυτής των Ρομά.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 07/12/1810

Γεννιέται ο Θίοντορ Σβαν. Γερμανός φυσιολόγος

07/12/1894

Πεθαίνει ο Γάλλος μηχανικός και διπλωμάτης Φερντινάν Ντε Λεσέπς, που διάνοιξε - μεταξύ άλλων – τις διώρυγες του Σουέζ και της Κορίνθου.