Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Στα μάτια σου...

Στην περίοδο των μνημονίων, της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης, χιλιάδες σπίτια κάθε χρόνο εξακολουθούν να ξεπροβοδίζουν τους δικούς του ανθρώπους κυριος νέους, που αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Το τραγούδι, με έναν όμορφο τρόπο προσπαθεί να αποτυπώσει την αγωνία των γονέων για τα παιδιά τους που έφυγαν στα ξένα..

Συγκλονιστική στιγμή η συνάντηση με τη Β. Σταματίου, επιζήσασα του Άουσβιτς


Για τη συνάντησή του με τη Βάσω Σταματίου, μια ηρωίδα της Αντίστασης και του αγώνα του ελληνικού λαού, επιζήσασα που ήταν φυλακισμένη στο Άουσβιτς, κατά την επίσκεψή του τη Δευτέρα στη «Στέγη Γερόντων - Ίδρυμα Πετρή» στη Στυλίδα, μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης 26 Δεκέμβρη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Λαμία 1 Fm».

Η εξομολόγηση του Άγιου Βασίλη


 Η αλήθεια είναι ότι έχω συνηθίσει να μου στέλνουν γράμματα. Ποτέ δεν είμαι εγώ ο παραλήπτης. Αλλά αυτή τη φορά θα γίνει μία εξαίρεση. Μια εξαίρεση που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια, μα τι λέω, εδώ και αιώνες… Έχω όμως κι εγώ μια καλή δικαιολογία. Σχεδόν πίστεψα πως υπάρχω και παρασύρθηκα, εν ολίγοις κυριεύτηκα από αλαζονεία.

Το Προεδρικό Διάταγμα υποβάθμισης των καλλιτεχνικών σπουδών θα μείνει στα χαρτιά!


 Καλά θα κάνει η κυβέρνηση -εδώ και τώρα- να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των σπουδαστών των καλλιτεχνικών σχολών και των καλλιτεχνών αποσύροντας το απαράδεκτο Προεδρικό Διάταγμα, που υποβαθμίζει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών σε απολυτήρια Λυκείου, παίρνοντας ταυτόχρονα μέτρα αναβάθμισης των καλλιτεχνικών σπουδών και ουσιαστικής ισχυροποίησης των πτυχίων τους.

«Ήρωας της Σοσιαλιστικής Εργασίας»


Στις 27 Δεκέμβρη 1938, το Προεδρείο του Ανώτατου Σοβιέτ της ΕΣΣΔ καθιερώνει την τιμητική διάκριση «Ήρωας της Σοσιαλιστικής Εργασίας».

Ο Ήρωας της Σοσιαλιστικής Εργασίας, ήταν τιμητικός τίτλος στην Σοβιετική Ένωση.

Τα σχολεία εκπέμπουν SOS

Προκάτ στο 8ο Γυμνάσιο Αθήνας

Γερασμένα κτίρια, λογική και πρακτική μικρότερου κόστους και υποχρηματοδότηση, προτεραιότητες μακριά από τις στοιχειώδεις ανάγκες της Εκπαίδευσης και των μαθητών, συνθέτουν την εικόνα της σχολικής στέγης.

Με «Patriot» και «έξυπνες βόμβες» ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» οι ΗΠΑ


 Ενώ η Μόσχα εκσυγχρονίζει το οπλοστάσιό της, ενισχύει τα σύνορα και ρίχνει στο πεδίο όπλα νέας γενιάς

 Νέα φάση κλιμάκωσης και μεγαλύτερης εμπλοκής των ΗΠΑ στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση με τη Ρωσία στην Ουκρανία και στην Ανατολική Ευρώπη σηματοδοτεί η επίσκεψη του Ουκρανού Προέδρου Β. Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη, όπως και τα όσα ανακοινώθηκαν εκεί, με την απόφαση αποστολής του αμερικανικού πυραυλικού συστήματος αεράμυνας «Patriot» στο Κίεβο.

Έφυγε από τη ζωή ο σ. Λάζαρος Κυρίτσης


Έφυγε από τη ζωή,  χθες το βράδυ, πλήρης ημερών, ο σύντροφος Λάζαρος Κυρίτσης, αντιπρόεδρος της ΠΕΚΑΜ, αλύγιστος Μακρονησιώτης, με αδιάκοπη δράση στο λαϊκό κίνημα και αταλάντευτη στάση, η οποία σφυρηλατήθηκε με τα ιδανικά της ΕΑΜικής Αντίστασης, του ΔΣΕ και του ΚΚΕ. 

Παρασκήνιο επικίνδυνων «διευθετήσεων» σε «πνεύμα συμμαχικής αλληλεγγύης»


Πυκνό παρασκήνιο με ευρωατλαντική «σφραγίδα» μαρτυρά η συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή 16 Δεκέμβρη, στις Βρυξέλλες, «εν κρυπτώ» η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Ελληνα πρωθυπουργού, Αννα-Μαρία Μπούρα και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, με τη μεσολάβηση της γερμανικής κυβέρνησης και την παρουσία του σύμβουλου του Γερμανού καγκελάριου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Γενς Πλέτνερ, με τις δύο πλευρές να διαρρέουν μετά ότι «αποκαταστάθηκε ο δίαυλος επικοινωνίας».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 27/12/1571

Γεννιέται ο πρωτοπόρος Γερμανός αστρονόμος Γιόχαν Κέπλερ.

27/12/1822

Γεννιέται ο Γάλλος χημικός Λουί Ζαν Παστέρ, «πατέρας» της μικροβιολογίας.