Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

«Ο πιο Μεγάλος Περίπατος»


«Ο πιο Μεγάλος Περίπατος» του Χριστόφορου  Ζαραλίκου θα βρίσκεται για  20 παραστάσεις στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη». Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 28 Οκτώβρη  και κάθε Τετάρτη 21.15 και Σάββατο 23.00.

Τα κείμενα είναι του Χ. Ζαραλίκου ενώ την ηχοληψία, τα video και τις προβολές έχει αναλάβει ο Άρης Πρόδρομος.

Συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη


Συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη, στις 7μμ στο άγαλμα Βενιζέλου.

Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουν με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση τους, για να μην φέρει η κυβέρνηση το κατάπτυστο νομοσχέδιο, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Οι Ναζί στην φυλακή!


Η κάλπη και τα εκλογικά ποσοστά δεν αποτελούν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον φασισμό, για τον ναζισμό, για την ακροδεξιά. Αν ήταν έτσι, ο Χίτλερ με το 44% και το 33% που είχε πάρει στις εκλογές του 1933 στη Γερμανία θα ήταν «Άγιος». Αν ήταν έτσι η Λεπέν με το 30% στη Γαλλία θα ήταν «οσία». Οι ακροδεξιοί με τα διψήφια ποσοστά από την Δανία και την Ουγγαρία μέχρι την Αυστρία και την Ολλανδία θα ήταν «ιεραπόστολοι».

«Πυξίδα» της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ είναι η διατήρηση της ΝΑΤΟικής συνοχής για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις


Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Στόλτενμπεργκ επιβεβαίωσαν ότι "πυξίδα" τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΝΑΤΟ είναι η διατήρηση της ΝΑΤΟικής συνοχής που αποτελεί την αιχμή του δόρατος για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, καθώς και το βασικό όχημα για την επιβολή λύσεων "συνεκμετάλλευσης" στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, υπό ευρωατλαντική εποπτεία.

Συγκέντρωση στις 17 Οκτώβρη ενάντια στην καρκινογόνα καύση σκουπιδιών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη 29/9/2020

Ο Αγώνας συνεχίζεται...  

Με τον άνεμο κόντρα, δώσαμε μάχες απέναντι στην πολιτική που φέρνει τον καρκίνο στις γειτονιές μας και θυσιάζει την υγεία μας για τα κέρδη των λίγων.

Εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για τα 75 χρόνια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας


Εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις,  σε όλο τον κόσμο, για την 75χρονη πορεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ)

ΑμερικανοΝΑΤΟικός ... συγχρωτισμός


Συνθήκες ...συγχρωτισμού προκαλούν οι απανωτές επισκέψεις των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στη χώρα μας, με επίκεντρο τα Ελληνοτουρκικά. Δεν πρόλαβε να φύγει ο Πομπέο και σήμερα φτάνει στην Αθήνα ο γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ. Η επικινδυνότητα των σχεδίων που κουβαλάει στις βαλίτσες του ο επικεφαλής της ευρωατλαντικής συμμαχίας, δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό «ανεπιθύμητος» που του αποδίδουν εργαζόμενοι και φορείς του λαϊκού κινήματος.

Είμαστε παραμονή μιας καταδικαστικής απόφασης για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή


Είμαστε παραμονή της έκδοσης μιας αναμενόμενα καταδικαστικής, συντριπτικά ομόφωνης απόφασης για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο κανάλι «Open».

Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες η νέα έκδοση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής


Μια νέα έκδοση, με τον τίτλο «Η δίκη της Χρυσής Αυγής - Η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου της εγκληματικής - ναζιστικής οργάνωσης» θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

Ο λαός απαιτεί οι ναζί στην φυλακή


Ψήφισμα Σωματείων

Καταδικάζουμε την δράση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, αλλά και κάθε ναζιστικού παλιού και νέου μορφώματος που στόχο έχουν να χύσουν δηλητήριο ανάμεσα στους εργαζομένους, να χτυπήσουν το οργανωμένο ταξικό κίνημα και τα σωματεία του. Με όποια ονομασία και να εμφανιστούν τα φασιστικά, ναζιστικά κόμματα στην πράξη αποτελούν το μακρύ χέρι των αφεντικών, όπως φανερώνουν και όλες οι δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στο Λαγκαδά σε απεργούς εργαζόμενους της ΑΓΝΟ αλλά και τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, πράξη οργανωμένη και καθοδηγημένη από τη Χρυσή Αυγή.

Ο Ιωσήφ Στάλιν ανακοινώνει ότι η ΕΣΣΔ διαθέτει ατομική βόμβα


Ο Ιωσήφ Στάλιν ανακοινώνει, 6/10/1951, ότι η ΕΣΣΔ διαθέτει ατομική βόμβα

Ο Στάλιν, όπως όλοι οι Κομμουνιστές, επιθυμούσε Ειρήνη. Έντιμη Ειρήνη με αλληλοσεβασμό, ώστε να διαρκέσει.

 Οι καπιταλιστές επιθυμούν κέρδος με κάθε κόστος.

Η δολοφονία των μελών του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ


Οι Βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής συλλαμβάνουν, 6/10/1941, έπειτα από προδοσία και εκτελούν κοντά στην Παλαιοκόμη Σερρών 6 μέλη του Μακεδονικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ,
Παρασκευάς Μπάρμπας, γραμματέας του ΓΠ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης (ψευδώνυμο Δράκος, ναυτικός από το Βόλο), Αποστόλης Τζανής, μέλος του ΓΠ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης (ψευδώνυμο Κωστάκης, δάσκαλος από το χωριό Κλινές του Νομού Φλώρινας), Μωυσής Πασχαλίδης, οργανωτικός της ΟΚΝΕ (ψευδώνυμο Γρηγόρης, αγρότης από το γειτονικό χωριό Αμφίπολη), τα αδέλφια Αραμπατζής Μαζαράκης  και Λάμπρος Μαζαράκης, μέλη του ΓΠ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης (από το χωριό Ηλιοκώμη), και τρεις νέοι (οι δύο από τους οποίους ήταν αδέλφια) καταγόμενοι από τα Κύργια του νομού Δράμας.