Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Οι πρώτοι ύποπτοι πίθηκοι που μεταφέρουν την ασθένεια της ευλογιάς πιθήκων


 Οι πρώτοι ύποπτοι πίθηκοι που μεταφέρουν την ασθένεια της ευλογιάς πιθήκων, βγαίνουν από τα υπόγεια του Αζοφστάλ στην Μαριούπολη.

Ματιές στην πολύχρονη μουσική διαδρομή του Δημήτρη Μητροπάνου


Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου, η ΚΕ του ΚΚΕ και η οικογένειά του διοργανώνουν μια μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον αξέχαστο ερμηνευτή, τη Δευτέρα 30 Μάη στις 20.30, στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

Να λοιπόν που για μιλήσω πάλι για το ποδόσφαιρο.


Να λοιπόν που για μιλήσω πάλι για το ποδόσφαιρο. Εδώ δικαίωνεται απόλυτα η θέση του κόμματος όσον αφορά την συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στο στοίχημα.

Τι έγινε σήμερα στην Αγγλία; Κάτι που ο πωρωμένος οπαδός,δεν θα μπορέσει ποτέ να το αντιληφθεί.

Ξεκινάμε λοιπόν.

Ο αριθμός των ξεριζωμένων ξεπέρασε το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων


Μετά το αρνητικό ρεκόρ με τον αριθμό των ανθρώπων που πεινούν, το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα σπάει ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο αριθμό ξεριζωμένων που έχει καταγραφεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία.

Και την φετινή αντιπυρική περίοδο χωρίς ουσιαστική πρόληψη και προστασία


Όπως έγινε γνωστό, από δημοσιεύματα του Τύπου, στις 17 Μαΐου 2022 κατά την ενημέρωση για τα μέτρα που αφορούν την φετινή αντιπυρική περίοδο, ο ίδιος ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χ. Στυλιανίδης, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν βεβαιότητες».

Παναγιώτης Τούντας


Ο Παναγιώτης Τούντας γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1886 απο ευκατάστατους γονείς, που του έδωσαν τη δυνατότητα να ασχοληθεί απο μικρός με τη μουσική.

Πράσινα κέρδη για το κεφάλαιο - νέα βάρη για τον λαό


ΝΕΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Ο νέος κλιματικός νόμος, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, είναι μια ευκαιρία αποκάλυψης του «ποιος κερδίζει και ποιος χάνει» απ' την πολιτική της ΕΕ για τη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση», που αποτελεί τον κοινό άξονα των προγραμμάτων διακυβέρνησης τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, όπως επίσης και τον πυρήνα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Διαχρονικό «ξέπλυμα» των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων σε βάρος των λαών

 
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ

 Η πείρα από τους μέχρι σήμερα ιμπεριαλιστικούς πολέμους είναι εξαιρετικά διδακτική για τη στάση των σοσιαλδημοκρατικών κι οπορτουνιστικών δυνάμεων.

Κινούμενο στις ίδιες ράγες αναζητά ρόλο ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


Σε αναζήτηση κυβερνητικού ρόλου, πορευόμενου στις ίδιες ράγες μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ όπως διαφάνηκε και στο τριήμερο συνέδριό του.

81 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης


Τιμάμε τα 81 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, μάχη με ιδιαίτερη θέση στη λαϊκή αντίσταση και πάλη της περιόδου του Β΄ Παγκόσμιου Ιμπεριαλιστικού Πολέμου.
Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους και όσες έδωσαν τη ζωή τους ή έμειναν ανάπηροι στα πεδία των μαχών και στην παρανομία.

Μνημείο αντάξιο της θυσίας αυτών που νίκησαν τον θάνατο


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΗ

Εκδήλωση - εκδρομή για την αποκάλυψη μνημείου στην Ανάφη οργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ. Πάνω σε αυτό το νησί - βράχο του Αιγαίου έχουν γραφτεί λαμπρές σελίδες ηρωισμού και αυτοθυσίας από εκατοντάδες πρωτοπόρους αγωνιστές του λαού μας, στην πλειοψηφία τους μέλη, στελέχη και οπαδοί του ΚΚΕ. Η Κεντρική Επιτροπή τιμά τη μνήμη τους ορθώνοντας μνημείο αντάξιο της θυσίας τους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 23/05/1707

Γεννιέται ο Σουηδός βοτανολόγος Καρλ Φον Λίνε, «πατέρας» της σύγχρονης βοτανολογίας και εφευρέτης του συστήματος ταξινόμησης φυτών και ζώων.