Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Σμύρνη 1922 - Μόρια 2020: Έλληνες και Ξένοι κοινός αγώνας για την ζωή


Σμύρνη 1922
Σμύρνη 1922

 ...Τρέξαμε να φύγουμε. Πιστεύαμε πως κάθε μετακίνηση έκρυβε κάποιαν ελπίδα.

-Στο νεκροταφείο! Πάμε στο νεκροταφείο. 

Δεν πατούν εκεί Τούρκοι. Σκιάζονται!
 
Πήγαμε στο νεκροταφείο. 

Ούτε σπιθαμή να σταθείς. 

Δήλωσή του Ηλία Σιώρα

Καθημερινά η ίδια η πραγματικότητα και οι ραγδαίες εξελίξεις στον κλάδο μας, θέτουν αμείλικτα ερωτήματα:
  • Γιατί επελέγη ο "Ευαγγελισμός" να αυξήσει τις Covid κλίνες τη στιγμή που δεν έχουν αξιοποιηθεί Covid κλίνες σε άλλα νοσοκομεία και προπάντων ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ; Δόθηκε υπουργική εντολή να δουλέψουμε όπως τον Μάρτιο, δηλαδή με τα μισά χειρουργικά τραπέζια και με μείωση των κλινών άλλων κλινικών. Τι θα γίνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς που έρχονται στον "Ευαγγελισμό" κάθε χρόνο;

Τα σχολεία να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας και προστασίας της ζωής μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών

Την ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη με όρους ασφάλειας και προστασίας της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών, επισημαίνει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο πόρταλ 902.gr.

Επισημαίνει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης που δεν αξιοποίησε το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την εμφάνιση της πανδημίας για την αντιμετώπιση μιας σειράς προβλημάτων που υπάρχουν έτσι κι αλλιώς στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως ελλείψεις εκπαιδευτικών, ελλείψεις κτιριακών υποδομών, καθαριότητας κ.ά.

Μοναδική απάντηση το καθολικό αίτημα για απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο παραμένουν στο δρόμο, με ευθύνη της κυβέρνησης και με την υποκριτική στάση της ΕΕ, που οδήγησαν τα πράγματα στο σημερινό αδιέξοδο και που εξαγγέλλουν σε όλους τους τόνους νέες κλειστές δομές, δηλαδή νέες "Μόριες". Μοναδική απάντηση στη σημερινή εκρηκτική κατάσταση και στο ξενοφοβικό, ρατσιστικό μίσος είναι να γίνει πράξη το καθολικό λαϊκό αίτημα για

Η Διοίκηση Ζέρβα απεχθάνεται την δημοσιότητα στο Δ.Σ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Για το Δημοτικό Συμβούλιο 9/9/2020)

10.9.2020

ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΖΕΡΒΑ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με σαθρές δικαιολογίες που «βγάζουν μάτι», η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, εξοβελίζει τη δημοσιότητα για όσα συμβαίνουν (ή δεν συμβαίνουν) σ’ αυτόν.

Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Πλαίσιο διεκδικήσεων

Διεκδικούμε:

·         Κατάργηση των πρόσφατων αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων που προστέθηκαν στους προηγούμενους, για το χτύπημα συμβάσεων, μισθών, δικαιωμάτων σε συνθήκες πανδημίας.

Στρώνουν το έδαφος

Με μπρος και πίσω, με εντάσεις και απειλές, αλλά και με συνεννοήσεις ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, στρώνεται το τραπέζι για επικίνδυνες διευθετήσεις σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σε ρόλο «οικοδεσπότη» και με «μενού» τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου, για τα συμφέροντα των μονοπωλίων και όχι των λαών.

Η συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ

Η συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ και των άλλων μαζικών φορέων.
 
Η εισήγηση του Γ. Πέρρου

Δεν μπορούμε να μην ξεκινήσουμε από το κατά τη γνώμη μας προμελετημένο έγκλημα στο κολαστήριο στη Λέσβο.
Δεν υπάρχει κανένας που να ανήκει στο ανθρώπινο είδος που να μην έχει συγκλονιστεί από τις εικόνες που είδαμε όλοι. Μωρά, μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, γυναίκες κοιμούνται στους δρόμους, στα χωράφια, μέχρι και στα νεκροταφεία.

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» «ενοχλεί»…

Τις τελευταίες μέρες, επανειλημμένα, οι επιχειρηματικοί όμιλοι «Google» και «Facebook» απορρίπτουν διαφημίσεις των κεντρικών εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο διαδίκτυο και τα social media (βλ. Google, Youtube, Facebook και Instagram), είτε με την αιτιολογία της πολιτικής διαφήμισης, που σχετίζεται με «κοινωνικά θέματα που ενδεχομένως μπορούν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα ή κάνουν αναφορές σε υπάρχοντα ή προτεινόμενα νομοθετήματα», είτε με την αιτιολογία της προώθησης ψυχαγωγικών ναρκωτικών!!! (Το ακούσαμε κι αυτό…)

Προβοκατόρικος αντικομμουνισμός από το μέλος του «Ρουβίκωνα» Σπ. Δαπέργολα

Αν νομίζατε ότι ο χυδαίος, προβοκατόρικος αντικομμουνισμός ευδοκιμεί μόνο στα δεξιά του αστικού πολιτικού φάσματος κάνετε λάθος. Η απέχθεια για τον σοσιαλισμό του 20ου αιώνα, την Σοβιετική Ένωση και τους κομμουνιστές αποτέλεσε και αποτελεί κυρίαρχο ιδεολόγημα (και) στους κόλπους του λεγόμενου «αναρχισμού».

Όλα έτοιμα

Ο χώρος του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη είναι έτοιμος για να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των παρευρισκομένων.

Εκδηλώνεται αμερικανοκίνητο στρατιωτικό πραξικόπημα στη Χιλή


Εκδηλώνεται, 11/9/1973, αμερικανοκίνητο στρατιωτικό πραξικόπημα στη Χιλή με επικεφαλής το στρατηγό Αουγκούστο Πινοσέτ. Ο Σοσιαλιστής Πρόεδρος, Σαλβαδόρ Αλιέντε, οχυρώνεται στο Προεδρικό Μέγαρο και πέφτει νεκρός με το όπλο στο χέρι. 

Στο πρώτο μήνυμά της, η χούντα ισχυρίζεται ότι η επέμβαση του στρατού έγινε «για να λυτρωθεί η πατρίδα από το μαρξιστικό ζυγό»

Σχέδιο «Λίμνες»


Συνέρχεται στις 11-12 Σεπτέμβρη η 3η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, με κύριο θέμα την πολιτικοστρατιωτική κατάσταση και τα καθήκοντα του Κόμματος γύρω από τη «δημιουργία ελεύθερου εδάφους στην έκταση της Μακεδονίας και την απελευθέρωση ολόκληρης της Μακεδονίας και Θράκης, με κέντρο τη Θεσσαλονίκη» (Σχέδιο «Λίμνες»).

Προτάσσοντας το σύνθημα «Όλοι στ’ άρματα! Όλα για τη νίκη!», η Ολομέλεια αποφάσισε τη μετατόπιση του κέντρου βάρους όλης της κομματικής δουλειάς στον ένοπλο αγώνα.