Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα


 Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», σήμερα Σάββατο 25 Σεπτέμβρη, θα μεταδοθεί απευθείας, από το κανάλι της Βουλής.

47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» 2η μέρα


Πρόσωπα φρέσκα, νέα, χαμογελαστά, με βλέμμα αποφασιστικό και αισιόδοξο, που το προηγούμενο διάστημα συναντήθηκαν στους αγώνες, στους χώρους δουλειάς, στα Πανεπιστήμια, στις γειτονιές, συναντιούνται μαζικά στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», μετατρέποντας αυτή την νεανική γιορτή σε μια ανάσα αισιοδοξίας, δύναμης, μαχητικότητας.

«Να φτιάξουμε μια ζωή που να αξίζει να πεθάνεις για χάρη της»


Η πρώτη φορά που είδα τον Κώστα Καζάκο στη σκηνή ήταν το καλοκαίρι του 1993 στην «Όπερα τής Πεντάρας» σε σκηνοθεσία του Ζύλ Ντασέν, στο ιστορικό Αθήναιον που χρόνια, πριν, είχε φιλοξενήσει «Το μεγάλο μας τσίρκο». Εγώ μαθήτρια δημοτικού και αυτό που θυμάμαι είναι τον κόσμο έξω από το θέατρο να λέει «μπράβο στον Καζάκο που ερχόμαστε στο θέατρο».

Συναυλία αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους στις 2 Οκτώβρη


Συναυλία αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους οργανώνουν από κοινού οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης με τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης, με τίτλο το σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό», το Σάββατο 2 Οκτώβρη, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ.

Εξαίρεση... ή κανόνας;



Εξαίρεση...

Πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες για τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες, με αφορμή τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της «e-food». Μάλιστα, από διαφορετικές πλευρές έγινε προσπάθεια να ξεπλυθεί η βάρβαρη πολιτική της ΕΕ στις εργασιακές σχέσεις και να εμφανιστεί η απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας δήθεν ως «εξαίρεση» και ως «απόκλιση» από τον ευρωπαϊκό «παράδεισο».

Αχιλλέας Παράσχος


Ο Αχιλλέας Παράσχος (25/9/1838-26/1/1895) ήταν ο δημοφιλέστερος ποιητής στην εποχή του, θεωρούνταν εθνικός ποιητής. Στις φιλολογικές εσπερίδες της εποχής η αίθουσα του Παρνασσού πλημμύριζε κόσμο.

«Πάρε κόσμε» για τους ομίλους και ο λογαριασμός στον λαό

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ


Μπαράζ από νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, τόσο από το σκέλος της ενισχυμένης εποπτείας όσο και στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, περιλαμβάνει η ατζέντα κυβέρνησης - ΕΕ - επιχειρηματικών ομίλων, με κεντρικό ζητούμενο την προσέλκυση ικανής μάζας νέων κερδοφόρων επενδύσεων, την προώθηση συγχωνεύσεων, εξαγορών κ.ά., με σειρά νέων προκλητικών κινήτρων, επιδοτήσεων και άλλων διευκολύνσεων για τους ομίλους.

Χιλιάδες λαού και νεολαίας στέλνουν μήνυμα μαχητικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ


Με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Κεντρική Σκηνή στο Πάρκο Τρίτση, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ., κορυφώνονται οι πολιτικές εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή».

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. 

Να φτάσει παντού το Κάλεσμα της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ


Θα δημοσιευτεί με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 2 - 3 Οκτώβρη

Θέσεις μάχης παίρνουν οι δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, με σκοπό το Κάλεσμα της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ να φτάσει στους εργατοϋπαλλήλους, στους αυτοαπασχολούμενους, στη φτωχή αγροτιά, στους νέους και τις νέες, στους συνταξιούχους, να μπει σε κάθε σπίτι, χώρο δουλειάς, στις γειτονιές και τους χώρους Εκπαίδευσης.

Στους εκβιασμούς και τις απειλές, οι ντελιβεράδες βγαίνουν νικητές!


Μετά από μαζικότατες κινητοποιήσεις με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σε διάφορες πόλεις της χώρας, τον συντονισμό των σωματείων και την αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης, οι εργαζόμενοι στην e-food
βγαίνουν νικητές!

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»,  25 – 26 Σεπτέμβρη:

• Νεανικό ξέσπασμα συμμετοχής - ρεκόρ στο 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Χιλιάδες λαού και νεολαίας στέλνουν μήνυμα μαχητικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες και τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων.

Συνθήκες φτώχειας για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ
 
Ξεκίνησαν τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ
 
Τις συνθήκες απόλυτης φτώχειας για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά επιβεβαιώνουν και στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα οποία προχώρησε σε οριακές αλλαγές των προηγούμενων εκτιμήσεών της σχετικά με το «εισόδημα και συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών» έτους 2020, που αφορά τα εισοδήματα των νοικοκυριών για το έτος 2019.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


25/09/1838

Γεννιέται ο ποιητής Αχιλλέας Παράσχος.

25/09/1849

Πεθαίνει ο οπλαρχηγός της επανάστασης του 1821 και μέλος της Φιλικής Εταιρίας Νικήτας Σταματελόπουλος (Νικηταράς).