Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Μια απίστευτη μαρτυρία για τα τεστ κορονοϊού

Διαβάσαμε στο facebook μαρτυρία αδελφής γιατρού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας η οποία πραγματικά μας άφησε άναυδους. Ελπίζουμε σε ό,τι αφορά το θέμα των τεστ κορονοϊού να μην είναι όπως τα περιγράφει, διότι αν είναι αληθινή τίθενται γενικότερα ζητήματα σχετική με την αξιοπιστία των στοιχείων που παρουσιάζονται είτε αφορούν τα τεστ είτε τα κρούσματα.

Σοβαρά ερωτηματικά

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια πυρκαγιά ξεσπά σε εργοστάσιο με παρόμοια υλικά, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, αλλά και για το συστηματικό έλεγχό τους από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Μια πυρκαγιά που έχει μετατρέψει ολόκληρη την Αττική σε θάλαμο επικίνδυνων αερίων και

Ανύπαρκτοι έλεγχοι στην είσοδο των τουριστών και πληρότητα 100% στα αεροπλάνα

Aποκλειστικά υπεύθυνη για την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού είναι η κυβέρνηση η οποία λειτουργεί με κριτήριο τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων των μεταφορών και του τουρισμού, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ελεγκτών Εναέριας Kυκλοφορίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Το καλοκαίρι μας


Δεν ξέραμε τι σημαίνει να βάζει κανείς όρια το καλοκαίρι. Ποτέ μας δεν θελήσαμε να μάθουμε. Από μικρά παιδιά, τότε που παίζαμε σε κακοτράχαλους χωματόδρομους και τα πόδια μας γεμίζανε με πληγές, μέχρι που μεγαλώσαμε, αποκτήσαμε αυτονομία και μάθαμε να φεύγουμε και να χανόμαστε για μέρες με φίλους και καινούργιους έρωτες.

Το καλοκαίρι μας ξεκινούσε με μια βουτιά με φόντο την ανατολή του ηλίου και συνέχιζε με ατέλειωτες συζητήσεις, ποτά και καρδιοχτύπια, μέχρι το ηλιοβασίλεμα.

Μόνο ο λαός με την πάλη του μπορεί να σπάσει το «φαύλο κύκλο»


Η νέα «έξοδος» του τουρκικού ερευνητικού σκάφους και η κλιμάκωση της επιθετικότητας από την πλευρά της κυβέρνησης της Τουρκίας, οι διεργασίες, το «παρασκήνιο» και ο «διπλωματικός πυρετός», με την ολοφάνερη «προετοιμασία εδάφους» για να «τρέξουν» επικίνδυνοι σχεδιασμοί στην Ανατ. Μεσόγειο με ευρωατλαντική σφραγίδα, δείχνουν σήμερα ακόμη πιο καθαρά πως τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, την ειρήνη στην περιοχή, τα πραγματικά συμφέροντα του ελληνικού, του

Ο ‘’ξύλινος’’ λόγος του ΚΚΕ

Οι αστοί, με όλα τα μέσα που διαθέτουν (έντυπα και ηλεκτρονικά) φροντίζουν να τροφοδοτούν την άποψη πως για την καθήλωση των ποσοστών του ΚΚΕ στις εκλογικές αναμετρήσεις φταίει τάχα η ‘’ξύλινη’’ γλώσσα που χρησιμοποιεί. Αλλά πόση αλήθεια κρύβει άραγε αυτή η ‘’πολιτική’’ εκτίμηση;

Το  ΚΚΕ, εκφράζοντας την άλλη αντίληψη για τη ζωή και για τον άνθρωπο, δε μπορεί να πει πράγματα που δεν τα πιστεύει μόνο και μόνο για να χαϊδέψει τα αυτιά των ψηφοφόρων.

Αναγκαίος ο επανασχεδιασμός για την πυροπροστασία στη Θεσσαλονίκη


ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τους υπουργούς  Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Υποδομών και Οικονομικών. 

Θέμα: Αναγκαίος ο επανασχεδιασμός για την πυροπροστασία στη Θεσσαλονίκη

Είναι γνωστό ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, πλέον της 20ετίας, υπήρξε έντονη ανοικοδόμηση και κατά συνέπεια μετεγκατάσταση σημαντικού αριθμητικά πληθυσμού κατά βάση από τον αστικό ιστό του δήμου Θεσσαλονίκης. Η μετεγκατάσταση αυτή έγινε κυρίως εντός των σημερινών διοικητικών ορίων των δήμων Θέρμης, Θερμαϊκού και Πυλαίας – Χορτιάτη.

Πρόκληση για το λαό τα «ευχαριστώ» του Ν. Δένδια προς τον Μ. Πομπέο

Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί και οι ψεύτικες προσδοκίες περί στήριξης της ΕΕ, μαζί με τα "ευχαριστώ" του Ν. Δένδια προς τον Μ. Πομπέο, αποτελούν πρόκληση για το λαό, αφού ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, από κοινού με την ΕΕ, τροφοδοτούν την επιθετικότητα της Τουρκίας, σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.

Ιδρυτικό Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου (ΚΚΚ)


Οι πρωτοπόροι κομμουνιστές 
έθεσαν τα θεμέλια της ταξικής πάλης

*93 χρόνια κλείνουν σήμερα από το ιστορικό Ιδρυτικό Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου (ΚΚΚ). Στις 14-15 Αυγούστου του 1926, σε ένα ταπεινό σπίτι της οδού Βασιλείου Μακεδόνος στη Λεμεσό, μια δράκα πρωτοπόρων κομμουνιστών έβαζαν και επίσημα τα θεμέλια του ταξικού κινήματος στην Κύπρο.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 15 - 16 Αυγούστου 2020:
  • Επικίνδυνα σενάρια στην Αν. Μεσόγειο με τη σφραγίδα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ: «Μαγειρεύουν» τη συνεκμετάλλευση για τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος των λαών.
  • Έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού: «Καθρέφτης» της διαχείρισης της πανδημίας με κριτήριο τις ανάγκες της οικονομίας και όχι του λαού. Υγειονομικοί μιλούν στον «Ριζοσπάστη» για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ο τορπιλισμός της ΕΛΛΗΣ

Στις 15 Αυγούστου 1940 και ενώ το καταδρομικό ΕΛΛΗ βρισκόταν αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Τήνου, συμμετέχοντας με μεγάλο σημαιοστολισμό στο γιορτασμό της Παναγίας, τορπιλίστηκε από ιταλικό υποβρύχιο, 3 ολόκληρους μήνες πριν την κήρυξη του ελληνοϊταλικού πολέμου.

Γεννιέται ο Ναπολέων Βοναπάρτης


Γεννιέται, 15/8/1769, ο Γάλλος επαναστάτης, στρατηγός και κατόπιν αυτοκράτορας της Γαλλίας Ναπολέων Βοναπάρτης.

Πέθανε στις 5 Μάη του 1821 στην Longwood House, Λόνγκγουντ, Αγία Ελένη.

Το 1815 βρίσκει τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη εκτοπισμένο στο νησάκι Ελβα, ενώ στη Γαλλία, με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών αντιδραστικών δυνάμεων, παλινορθωνόταν η μοναρχία των Βουρβώνων.