Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Ζαραλίκος στο φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή 2022

 

«Πριονοκορδέλα» πέρασε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων με την παράστασή του, χαρίζοντας άπλετο γέλιο στο κοινό που γέμισε από νωρίς τον χώρο.

ΝΑΤΟικό υπόβαθρο


Ως «αιχμή του δόρατος» των απαράδεκτων τουρκικών διεκδικήσεων παρουσιάζεται η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, που με επιμονή θέτει και ξαναθέτει η τουρκική αστική τάξη και η κυβέρνησή της, ενταγμένη πάντα στο «καλάθι» των εφ' όλης της ύλης αμφισβητήσεων σε Θράκη, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ολέθρια κλιμάκωση - Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

 
Η προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών σε Χερσώνα, Ζαπορίζια, Λουγκάνσκ και Ντονιέσκ από τη Ρωσία, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Πούτιν, μετά την ολοκλήρωση των δημοψηφισμάτων σ’ αυτές τις περιοχές, ρίχνει κι άλλο "λάδι στη φωτιά".

Σε πιο επικίνδυνη φάση


Οι ολοένα και πιο επικίνδυνες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία αποτυπώνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τη μεγάλη όξυνση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία, τη νέα φάση κλιμάκωσης συνολικά των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε όλο τον πλανήτη, με κεντρικό άξονα την αντιπαράθεση ΗΠΑ - Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα, με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς.

Η μεγάλη σφαγή των Ινδονήσιων κομμουνιστών το 1965


Μεταξύ της 1ης Οκτωβρίου 1965 και του Απριλίου – Μαΐου του επόμενου έτους, το δεξιό στρατιωτικό καθεστώς των στρατηγών Nasution και Suharto κατέλαβε την εξουσία και ενίσχυσε τη δύναμή του στην Ινδονησία. Σε εκείνο το δύσκολο επτάμηνο σφαγιάστηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Ο αυξανόμενος αριθμός των θυμάτων εμφανιζόταν περιστασιακά στον Τύπο, καταγεγραμμένος με λίγο περισσότερο πάθος από ένα αθλητικό αποτέλεσμα.

Με εκτόξευση των χρεών και νέα «προαπαιτούμενα» συνεχίζεται ο αντιλαϊκός μαραθώνιος


Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται εδώ και μέρες οι αγορές κρατικών ομολόγων και οι αποδόσεις, με αποτέλεσμα το κόστος δανεισμού των χωρών να έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη. Οι εκτιμήσεις για δραστική αύξηση επιτοκίων της ΕΚΤ, οι εκτιμήσεις για ύφεση και βέβαια οι εξελίξεις στα ενεργειακά και τον πόλεμο έχουν αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς χτες να σπάσει και το φράγμα του 5%, φτάνοντας στο 5,036%.

Πέθαναν σχεδόν όλοι όσοι διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ


ΜΕΛΕΤΗ - ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Το 97,7% των νοσηλευόμενων έχασαν τη ζωή τους περιμένοντας ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας, ακόμα πιο συντριπτικά τα στοιχεία για την επαρχία

Γροθιά» στο κυβερνητικό αφήγημα των αντιεπιστημονικών εξισώσεων «ένα κρεβάτι + ένας αναπνευστήρας = ΜΕΘ», και στις κυνικές δηλώσεις περί «πολυτέλειας» και «πεταμένων εκατομμυρίων» για τις 1.200 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που υπολείπονταν από τα δημόσια νοσοκομεία πριν την πανδημία, αποτελούν τα ευρήματα της μελέτης του καθηγητή Δημόσιας Υγείας Θεόδωρου Λύτρα, η οποία αποτελεί τη συνέχεια έρευνας που είχε δημοσιεύσει πέρυσι από κοινού με τον Σωτήρη Τσιόρδα.

«Μαλαματίνας συνέχεια»


Πώς συνδέεται η ζωή μας με κάποιες στιγμές χαράς και γλεντιού ακούσματα, μυρωδιές, γεύσεις κι αμέσως έρχονται φευγαλέα οι εικόνες. ένα αυτοσχέδιο γλέντι στη γειτονιά μετά τον μόχθο της μέρας, τα χρώματα του φτηνού κρασιού στο ποτηράκι και πάνω απ' όλα εκείνο το λυτρωτικό «Άντε να πάνε κάτω τα φαρμάκια και να πεθάνει ο Χάρος αδέρφια!».

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
30/09/1822

Ο τουρκικός στόλος αποβιβάζει 3.000 άνδρες στην επαναστατημένη Κρήτη. Όσοι γλίτωσαν από τα πυρά και τα γιουρούσια των επαναστατών υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το νησί στις 18 του Οκτώβρη.