Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Εδώ οι αυγές είναι ήσυχες


Σε ένα σχετικά ήσυχο χωριό τα μετόπισθεν του κόκκινου στρατού, ο διοικητής της εκεί αντιαεροπορικής μονάδας παραπονιέται για τους άντρες που του στέλνουν, πως το μυαλό τους είναι στο ποτό και τις γυναίκες. Η διοίκηση ακούει τα παράπονα του και αποστέλει μια γυναικεία αντιαεροπορική πυροβολαρχία.

Η ταινία παρακολουθεί τις ζωές, τόσο των κοριτσιών, όσο και του βετεράνου διοιηκητή της μονάδας, μέχρι εκείνο το σημείο, και ενώ τελικά ο τελευταίος καλείται να αντιμετωπίσει με πέντε από τις κοπέλες μια διμοιρία επίλεκτων γερμανών σαμποτέρ που έχει διεισδύσει πίσω από τις σοβιετικές γραμμές.

Νίκη των απεργών υφαντουργών στη Σμύρνη


Γιόρτασαν στην τοπική έδρα του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος


Η οργάνωση και η αλληλεγγύη αποδείχτηκαν αποτελεσματικά όπλα στον αγώνα των υφαντουργών της ΤΡ Inter Tekstil στη Σμύρνη, υπεργολάβου της μεγάλης εταιρείας Uniteks, που προμηθεύει με ρούχα μερικές από τις μεγαλύτερες αλυσίδες έτοιμων ενδυμάτων του κόσμου.

Ο σοσιαλισμός και η πρωτοπόρα πάλη της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού, μαζί με τους λαούς και τα ΚΚ νίκησαν το φασισμό


Καταγγελία της  ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Με αφορμή την 23η Αυγούστου που έχει καθιερωθεί ως “Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων”, η ΕΕ προκαλεί και πάλι με αντικομμουνιστικές δηλώσεις εκπροσώπων της, του Α’ αντιπροέδρου της Ε. Επιτροπής, Φράνς Τίμερμανς, και της Επιτρόπου Δικαιοσύνης, Βιέρας Γιούροβα, προπαγανδίζοντας την ανιστόρητη και επικίνδυνη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό(!).

«Διαβάστε ιστορία από βιβλία που δεν πουλάει ο Άδωνις και ο Πλεύρης…»


Ανακοίνωση, της ΚΝΕ, για την «εμετική» ανάρτηση της ΔΑΠ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η ανακοίνωση

Την 23η Αυγούστου, την οποία η ΕΕ έχει καθιερώσει ως "Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων", βρήκε αφορμή η ∆ΑΠ, για να "postάρει" μια εμετική εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ταυτίζει το φασισμό με τον κομμουνισμό.

Στο 'Ενήλικοι στο Δωμάτιο' του Κώστα Γαβρά


Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο μοναχικός ήρωας

Ο Χρήστος Λούλης είναι εξαιρετικός στο ρόλο του Βαρουφάκη, με την ταινία να μην κρύβει σε κανένα σημείο τι εκπροσωπεί.

Πριν πιάσουμε τους ενήλικες στο δωμάτιο ας μιλήσουμε πρώτα για τον ελέφαντα σε αυτό:

Από το αρχείο ΚΚΕ «Η γυναίκα και η νεολαία στον ΔΣΕ»

*Φωτογραφικό αφιέρωμα, 70 χρόνια από την υποχώρηση του ΔΣΕ, Αύγουστος 1949


Μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, το ότι ο ΔΣΕ έφτασε να έχει 25% της δύναμής του γυναίκες, αποτελούσε άλμα προόδου, ισχυρό χτύπημα στην προκατάληψη σε βάρος της γυναίκας και ακαταμάχητο στοιχείο ιδεολογικοπολιτικής και ηθικής διαπαιδαγώγησης.

Μια φορά οπορτουνιστές, πάντα οπορτουνιστές!


(Ιστορία μέχρι τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, 28/8/2019…)

Στη αρχή αρνήθηκαν το ΚΚΕ κι έγιναν ανανεωτές του μαρξισμού, του κομμουνισμού του σοσιαλισμού...

Μετά έγιναν αριστεροί, χωρίς κομμουνισμό, όμως με αλλα κάρτ μαρξισμό.

Πρόεδρος Βουλής: Έστειλε «συγχαρητήριο τηλεγράφημα» σε φιέστα φασισταριών για τον εμφύλιο;


Αντιγράφουμε από το «εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων» romfea.gr:
«Την Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2019 τελέσθηκε με λαμπρότητα η εθνικοθρησκευτική εκδήλωση μνήμης – Επέτειος της νίκης του Ελληνικού Στρατού στο Γράμμο και το Βίτσι (που φέτος ήταν εκεί ο επίσημος εορτασμός) έναντι των κομμουνιστών ανταρτών του «Δ.Σ.Ε.» που αιματοκύλησαν την πατρίδα κατά τα έτη 1946-1949».

Χο Τσι Μινχ


Πεθαίνει, 2/9/1069, ο Χο Τσι Μινχ (ψευδώνυμο του Νγκουέν Τατ Τχαν). Επιφανής προσωπικότητα του Βιετναμέζικου και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Φοίτησε στο Κομμουνιστικό Πανεπιστήμιο των Εργαζομένων της Ανατολής της ΕΣΣΔ (όπου είχε φοιτήσει, μεταξύ άλλων και ο Νίκος Ζαχαριάδης), υπήρξε αντιπρόσωπος στο 5ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς το 1924, ενώ διετέλεσε για χρόνια Α’ Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ.

Η είσοδος του ΕΑΜ στην κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας»


Σχηματίζεται, 2/9/1944, κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας» υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου. Σε αυτή το ΕΑΜ και η ΠΕΕΑ εκπροσωπούνται με 6 υπουργούς (τους Α. Σβώλο – Οικονομικών, Γ. Ζέβγο – Γεωργίας, Μ. Πορφυρογιάννη – Εργασίας, Ν. Ασκούτση – Δημοσίων Έργων και Η. Τσιριμώκο – Εθνικής Οικονομίας) και 1 υφυπουργό (τον Α. Αγγελόπουλο – Οικονομικών).

Η Κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας» ήταν προϊόν της Συμφωνίας του Λιβάνου (Μάης 1944) και αντικατόπτριζε το πρόβλημα στρατηγικής του ΚΚΕ την περίοδο της Κατοχής και της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.

Το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη


Οι δυνάμεις κατοχής και οι ντόπιοι ταγματασφαλίτες συνεργάτες τους δολοφονούν 149 κατοίκους του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, 2/9/1944, (Ολοκαύτωμα Χορτιάτη).

Το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Οι Γερμανοί προετοιμάζουν την αποχώρηση τους μπρος στην διαφαινόμενη ήττα τους. Στα σχέδια τους για ασφαλή υποχώρηση, να εκκαθαρίσουν την περιοχή γύρω απ' την Θεσσαλονίκη από τις