Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Επιχείρηση για την ανατίναξη της «Μεγάλης Βρετανίας»


22 Δεκέμβρη: Αρχίζει η επιχείρηση για την ανατίναξη της «Μεγάλης Βρετανίας» 
Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 1944
Μέσα σε λίγες αράδες ο καπετάνιος του Α΄ Σώματος Στρατού του ΕΛΑΣ  Σπύρος Κωτσάκης περιγράφει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται στις 22 του Δεκέμβρη όλες οι ελασίτικες δυνάμεις στην  Αθήνα και τον Πειραιά:

Κούφια αντιπαράθεση

 Πραγματική διαφορά μόνο με δυνατό ΚΚΕ!

    Άλλη μια κακοστημένη παράσταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ στήθηκε την περασμένη βδομάδα με επίκεντρο την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019. Οι ...ομηρικοί καβγάδες, τα παχιά λόγια, τα χτυπήματα των χεριών στα έδρανα φανέρωσαν για μια ακόμα φορά ότι όσο περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμπλέουν στη στρατηγική υπηρέτησης των μονοπωλίων, τόσο θα γιγαντώνονται οι θεατρινισμοί τους, με διάφορες αφορμές.

«Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα»

Σκίτσο του Pablo Picasso
Τα λόγια του Μπελογιάννη -παντοτινό σύμβολο του πατριώτη, του διεθνιστή, του ανθρώπου, του κομμουνιστή– αποδείχτηκαν πολύ πιο ισχυρά από τις κάννες του εκτελεστικού αποσπάσματος. Πολύ πιο ανθεκτικά από τους μικρόνοες. Που νόμιζαν ότι δολοφονώντας τον Μπελογιάννη θα τον φίμωναν. Τον εκτέλεσαν πιστεύοντας ότι έτσι τα λόγια του θα έπαυαν να δονούν για πάντα τις καρδιές όλων εκείνων που δεν κάνουν «δήλωση μετανοίας». Τι ηλίθιοι…