Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Του Πικάσο το κάγκελο

                                                              ΤΟΥ ΠΙΚΑΣΟ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ

Συζήτηση με τον τελευταίο εν ζωή μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου


Ένα διαφορετικό Podcast μας επιφυλάσσει σήμερα η ΚΝΕ για το «κλείσιμο» της χρονιάς...

Η στάση ευθύνης του ΚΚΕ συμβαδίζει με τον αγώνα για τη διεκδίκηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας


Πριν λίγες μέρες, το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία εμβολιασμού όσων συμμετείχαν στο 21ο Συνέδριό του. Η στάση αυτή ευθύνης του ΚΚΕ συμβαδίζει με τον αγώνα που συνεχίζεται για τη διεκδίκηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας, ιδιαίτερα σε χώρους δουλειάς και μέσα μεταφοράς, για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προτεραιότητα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. 

Στο δίχρονο της κυβέρνησης της ΝΔ πραγματική αντιπολίτευση αποτελεί το ΚΚΕ


Από την αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας και την επίθεση στα εργασιακά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, μέχρι την παραπέρα εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σταθερή πυξίδα, μόνο που αυτή δεν δείχνει τις ανάγκες του λαού, αλλά τα προτάγματα και τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Να αποσυρθεί το έγγραφο με θέμα τη “Σύγκρουση Συμφερόντων”


Η εταιρεία ανάρτησε στους χώρους δουλειάς έγγραφο με θέμα τη “σύγκρουση συμφερόντων” για το οποίο υπάρχουν ερωτήματα και ανησυχία ότι ανοίγει επικίνδυνους, για τους εργαζόμενους, δρόμους.

Το συγκεκριμένο κείμενο αναφέρει πως οι εργαζόμενοι πρέπει να προσέχουν να μην έρχονται τα συμφέροντά τους σε σύγκρουση με την εταιρεία!!! Μιλάει για επιχειρηματικές, προσωπικές, κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες ή σχέσεις, όχι μόνο των ίδιων των εργαζομένων αλλά και συγγενών τους(!!!), που μπορεί να είναι ενάντια στα συμφέροντα της εταιρείας.

Καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων σε Μετρό και Ηλεκτρικό


Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης και φίμωσης των εργαζομένων σε Μετρό-Ηλεκτρικό από Κυβέρνηση-ΣΤΑΣΥ-ΜΜΕ.

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι στο δήθεν «φιλεργατικό» νόμο Χατζηδάκη, οι εργαζόμενοι έρχονται ήδη αντιμέτωποι με τις διατάξεις του που στοχεύουν να βάλουν στον γύψο το δικαίωμα στην Απεργία και την διεκδίκηση ανθρώπινων συνθηκών ζωής και εργασίας.

Η Μάχη της Μυρτιάς ή Γουρίτσας


7-10/7/1943: Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΟΥΡΙΤΣΑΣ (Μυρτιάς)


Στις 7 Ιουλίου 1943 έφθασε από την οργάνωση του ΕΑΜ Αγρινίου στο αρχηγείο του 2ου Τάγματος του 2/39 συντάγματος του ΕΛΑΣ (Τριχωνίδας), που είχε την έδρα του στον Άγιο Βλάση το παρακάτω σήμα: «Πληροφορία εξακριβωμένη: εντός των ημερών τμήμα του κατοχικού στρατού θα μεταβεί στο Θέρμο για εγκατάσταση στρατιωτικής βάσεως. Παρακαλούμε όπως καταβληθεί κάθε προσπάθεια για ματαίωσή της». Η «διαρροή» αυτή προερχόταν από τη διερμηνέα των Γερμανών στο Αγρίνιο, Μαρία Δημάδη.

Ζωτικής σημασίας


Κάθε δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση γύρω από την εξέλιξη της πανδημίας γίνεται με ένα και μόνο σκοπό: Να στηριχθεί το «αφήγημα» της ατομικής ευθύνης και να πετάξει από πάνω της τις τεράστιες ευθύνες που έχει κυρίως για την άθλια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας. «Εμβολιασμοί ή μέτρα», «υποχρεωτικότητα ή κίνητρα», «προνόμια ή απαγορεύσεις» είναι στοιχεία της κυβερνητικής προπαγάνδας που επαναλαμβάνονται αυτές τις μέρες.

Σήμερα η σύσκεψη συντονισμού ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο


Η επόμενη μέρα, μετά την ψήφιση του ν/σ Χατζηδάκη, βρίσκει την εργατική τάξη πιο έμπειρη, με νέες δυνάμεις στα Σωματεία, στους χώρους δουλειάς. Η απεργιακή απάντηση οργανώθηκε από τα Συνδικάτα, συζητήθηκε στους χώρους δουλειάς, οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αγωνίστηκαν.

Προετοιμάζουμε τη μεγάλη εξόρμηση με την Πολιτική Απόφαση του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ!


Τη μεγάλη εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που θα έχει ως ένθετο την Πολιτική Απόφαση του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, προετοιμάζουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα.

Προσποιείται ότι δεν γνωρίζει τίποτε η Κομισιόν για την άσκηση «Defender Europe 21»


 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ότι δεν γνωρίζει τίποτε ισχυρίζεται η ΕΕ σχετικά με τη συμμετοχή των κρατών-μελών της στην πολύμηνη ΝΑΤΟικη άσκηση - μαμούθ «Defender Europe 21». Στην απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Κώστα Παπαδάκη, πίσω από υπεκφυγές επιχειρεί να αποκρύψει τους σχεδιασμούς αυτής της επικίνδυνης για τους λαούς άσκησης αλλά και για τη συμμετοχή σε αυτή της πλειοψηφίας των κρατών-μελών της ΕΕ.

Η ασφάλισή μας δεν είναι τζόγος!


Η επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με την τωρινή επίθεση στους μισθούς, στις συλλογικές συμβάσεις, την αλλαγή προς το χειρότερο στις εργασιακές σχέσεις. Είναι η συνέχεια πάνω στους συνεχόμενους αντεργατικούς νόμους που έχει φέρει έως τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και οι οποίοι θα ακυρωθούν στην πράξη μέσα στους χώρους δουλειάς και στη ζωή.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


07/07/1770

Ο Οθωμανικός στόλος καταστρέφεται στη Σμύρνη από τον Ρωσικό (Ναυμαχία του Τσεσμέ). Ακολουθούν αντίποινα και σφαγές εναντίον του ελληνικού πληθυσμού της πόλης.

07/07/1822

Αρχίζει να εφαρμόζεται το σχέδιο του Κολοκοτρώνη, με στόχο να παρεμποδιστεί ο Δράμαλης να φτάσει στην Κόρινθο.