Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση της έκδοσης «Ανιχνεύοντας το ρεμπέτικο»

Πλήθος κόσμου συμμετείχε την Κυριακή, στην παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Λουκά, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, «Ανιχνεύοντας το ρεμπέτικο», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή». Η παρουσίαση έγινε στο λιμανάκι του Κερατσινίου, στον χώρο των Αλιέων Ερασιτεχνών, και έδωσε αφορμή για μια όμορφη μουσική βραδιά.

Αύριο ανοίγει τις πύλες του στο πρώην Στρατόπεδο «Καρατάσιου»


 Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

 Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες στο πρώην Στρατόπεδο «Καρατάσιου», στην Πολίχνη, όπου στις 14-15-16 Σεπτέμβρη θα φιλοξενηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, με σύνθημα «Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να "γενούνε τα σκοτάδια λάμψη"».

Η λάσπη από τον Βόλο θα φύγει, από το στόμα του Μπέου ποτέ…


Σε αντίθεση με τον Αχ. Μπέο, που κάνει τον τροχονόμο της μιζέριας και της καταστροφής, εμάς ο κόσμος μάς βλέπει κάθε μέρα δίπλα του. Δε …“στήνουμε” σποτάκια μιλώντας στο κενό. 

Οπότε του προτείνουμε να κρατήσει χαμηλά την μπάλα. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι μικρή χώρα.

Ήταν όλοι εκεί

 

Για τις συμπράξεις των αστικών κομμάτων στις εκλογές του Οκτώβρη έχουμε γράψει πολλά. Στο έδαφος της στρατηγικής τους σύμπλευσης και ανάλογα με το τι υπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με μεγάλη ευκολία στελέχη τους μεταπηδούν από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο και τα επιτελεία τους στηρίζουν φανερά ή υπόγεια άλλους συνδυασμούς.

Έτσι ο λαός σώζει τον λαό...

Ο φόβος έγινε οργή, η οργή έγινε αλληλεγγύη και συλλογική διεκδίκηση.

Αυτά κατέγραψε το συνεργείο του 902.gr που βρέθηκε το Σαββατοκύριακο 9-10 Σεπτέμβρη στον Παλαμά Καρδίτσας. Ζωές και κόποι χαμένοι στη λάσπη. Οργή για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, γιατί όλα τα χωριά μείνανε μόνα τους.

Κυρπαντελισμός, το ανώτερο στάδιο του φασισμού του ακραίου κέντρου (Το ξύπνημα του Μαγγελάνου)


I believe what the prophets said, That the oceans hold their dead, But at night when the waves are near, They whisper and i Hear…

Οι στίχοι και ο τίτλος του άρθρου προέρχονται από τον ομώνυμο δίσκο των Savatage, έναν δίσκο με ενιαία ιστορία και αναφορά στο περιστατικό του Maersk Dubai το 1996, όταν ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί του πλοίου πέταξαν τρεις Ρουμάνους  στη θάλασσα στη μέση του Ατλαντικού. Στην αρχή της δεκαετίας του ’90 η εμφάνιση τέτοιων περιστατικών ήταν σοκαριστική.

Γεώργιος Βαρλάμος

Ο Γιώργης Βαρλάμος γεννήθηκε το 1922 στην Πάρο. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, με δάσκαλους τους Ο. Αργυρό και Κ. Παρθένη, και χαρακτική (1942 - 1947) με δάσκαλο τον Γιάννη Κεφαλληνό. Συνέχισε, με τη βοήθεια υποτροφίας, τις σπουδές του στο Παρίσι, στην Ecole des Beaux-Arts, ζωγραφική, και στο College Technique Estienne, χαρακτική, όπου και ειδικεύτηκε στην τέχνη του βιβλίου και ιδιαίτερα στη χάραξη γραμματοσήμων.

Τώρα είναι η ώρα!

Μόνο ...σιγουριά δεν νιώθουν οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τις «αποζημιώσεις» και την «αποκατάσταση» των τεράστιων καταστροφών.

Αντίθετα, έρχονται κι αυτές να επιβεβαιώσουν ότι χωρίς οργάνωση, διεκδίκηση και αγώνα, το μέλλον στον κάμπο είναι δυσοίωνο. Χιλιάδες βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι κινδυνεύουν με «χαριστική βολή», ενώ για άλλους «επενδυτές» αναδύονται από τα λασπόνερα «ευκαιρίες» και κερδοφόρα σχέδια.

«Σκαλοπάτι» για την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης


 ΣΕ «ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ» Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στο ΒΒΒ (low) με σταθερές προοπτικές από ΒΒ (υψηλό), στο καθεστώς της λεγόμενης «επενδυτικής βαθμίδας», ανακοίνωσε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο καναδικός διεθνής οίκος αξιολόγησης «DBRS Morningstar».

Η απόφαση ενός από τους τέσσερις «μεγάλους» οίκους (που τις αξιολογήσεις του δέχεται και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) τροφοδοτεί με αισιοδοξία επενδυτές και επιχειρηματικούς ομίλους, αφού σηματοδοτεί την πρόσβαση του αστικού κράτους σε σχετικά φτηνότερο δανεισμό για λογαριασμό τους.

Το ΝΑΤΟ θα προχωρήσει το 2024 σε γιγαντιαίες στρατιωτικές ασκήσεις


Οι 31 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και η Σουηδία πρόκειται να πραγματοποιήσουν το 2024 τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ από τον «Ψυχρό Πόλεμο», ανέφερε χθες η βρετανική εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη πηγές της στρατιωτικής συμμαχίας, καθώς η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση με τη Ρωσία κλιμακώνεται, φέρνοντας πιο κοντά το ενδεχόμενο διεύρυνσης της σύγκρουσης.

Σε θέσεις μάχης οι νοσοκομειακοί γιατροί για την προστασία των πληγέντων


Υγειονομικό κλιμάκιο συγκροτούν στα Τρίκαλα, διεκδικήσεις από την ΟΕΝΓΕ

«Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Το σύνθημα, που έχει συνοδεύσει μια σειρά από μάχες των εργαζομένων και του λαού, παίρνει ξανά σάρκα και οστά στην προσπάθεια να στηριχθούν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, οι οποίοι είδαν τα σπίτια τους να βουλιάζουν στις λάσπες.

Η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να αποστείλει άμεσα δωρεάν πόσιμο νερό στις πληγείσες περιοχές


 Μετά την ανείπωτη καταστροφή, ένα ακόμα προσχεδιασμένο έγκλημα αυτή τη φορά στην περιοχή της Θεσσαλίας που άφησε πίσω της νεκρούς συνανθρώπους μας, αγνοούμενους, χιλιάδες νεκρά ζώα και τεράστια καταστροφή σε περιουσίες φτωχών λαϊκών οικογενειών καθώς και υποδομές, φτάσαμε στο σημείο δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποι μας να μείνουν για μέρες χωρίς το βασικότερο αγαθό, χωρίς νερό.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 13/09/1592

Πεθαίνει ο Γάλλος φιλόσοφος Μισέλ Ντε Μοντέν (Μονταίνιος).

13/09/1788

H Νέα Υόρκη ανακηρύσσεται πρώτη ομοσπονδιακή πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.