Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Η ΕΔΑ προτείνει παραπομπή του Κ. Καραμανλή για την «Πεσινέ»


 Στις 29 του Γενάρη 1965 μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα εισάγεται για συζήτηση στη Βουλή η πρόταση της ΕΔΑ για την παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και των πρώην υπουργών Π. Παπαληγούρα, Ν. Μάρτη, Α. Πρωτοπαπαδάκη και Δ. Χελμή για την υπόθεση της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ του εργοστασίου της «Πεσινέ» και την κατασκευή του φράγματος του Μέγδοβα.

Μαθητές πάνε με κουβέρτες στο σχολείο τους!


ΣΕΡΡΕΣ - ΛΕΣΒΟΣ

Εικόνες με μαθητές που πηγαίνουν στα σχολεία τους κουβαλώντας εκτός από τις τσάντες τους και... κουβέρτες βλέπουμε τις τελευταίες μέρες σε δημοσιεύματα! Τα πρωτόκολλα των ανοιχτών παραθύρων, με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε πολλές περιοχές της χώρας, οδηγούν σε ασφυκτικές καταστάσεις μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η θεωρία του «αγέννητου παιδιού» στα σχολεία με σφραγίδα του Υπουργείου Παιδείας!


 "Η γυναίκα προορίζεται να σώσει τη σχέση", "οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν παρέα με ελαττωματικούς", "Ο αγ Πορφύριος και η ευγονική" είναι κάποια απ' όσα αναφέρονται στη σελίδα της Ελληνικής Εταιρείας προγεννητικής αγωγής, στην οποία ανατέθηκε να μορφώσει τα παιδιά.

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: «Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το σύστημα»

Το μεγάλο συλλαλητήριο των εργαζομένων της Αθήνας και της Πάτρας στο Σύνταγμα, είναι το πραγματικό περιεχόμενο της πρότασης μομφής, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, βουλευτής του ΚΚΕ, ξεκινώντας την ομιλία της στη συζήτηση της Βουλής για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. 

«Ένας δεν είμαι ... μα χιλιάδες»

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Τις φωνές τους και τις διεκδικήσεις τους ένωσαν εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς της Πάτρας και της Αττικής, σε μια μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα, βάζοντας στο επίκεντρο των διεκδικήσεων την προστασία της ζωής τους και την απαίτηση για σύγχρονα δικαιώματα. 

Η «Σφαγή των 15»


Στις 29 Γενάρη συμπληρώνονται 100 χρόνια από την «Σφαγή των 15». Πρόκειται για τη δολοφονία 15 Τούρκων κομμουνιστών, ανάμεσά τους και του προέδρου του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΤΚΡ), Μουσταφά Σουπχί, στη Μαύρη Θάλασσα.

Ανοιχτή επιστολή σχετικά με το Ψήφισμα του ΚΚ Ισπανίας


 ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αναφορικά με την αντιπαράθεση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία

Τις τελευταίες μέρες οξύνεται η αντιπαράθεση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία. Οι κινήσεις μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την περιοχή από τη Βαλτική έως τη Μαύρη Θάλασσα συνοδεύονται και από διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε αυτές τις δυνάμεις. Διαπραγματεύσεις που έχουν και στοιχεία «μυστικής διπλωματίας» και στις οποίες ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ επιδιώκουν να παρουσιαστούν ως «προστάτες» της «κυριαρχίας» της Ουκρανίας, της δήθεν «κυρίαρχης επιλογής» της να επιλέξει συμμαχίες, καθώς και ως «προστάτες» της εδαφικής της ακεραιότητας από τη «ρωσική επιθετικότητα».

Κίνδυνος - θάνατος για τον λαό η πολιτική της Υγείας - εμπόρευμα


ΣΤΑ ΥΨΗ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Συνεχίζει η κυβέρνηση να καλλιεργεί εφησυχασμό ενώ ο λαός θρηνεί πάνω από 100 θύματα τη μέρα
 
Σταθερά πάνω από 100 είναι οι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, σε μια περίοδο που όλο και περισσότερο η κυβέρνηση και η επιτροπή καλλιεργούν τον εφησυχασμό ότι διανύουμε ένα ακόμα «τελευταίο μίλι».

Μομφή στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και συμπόρευση με το ΚΚΕ


Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση, όπως έχει κάνει με όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, και την πολιτική που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες και με την οποία συμφωνούν τα άλλα κόμμα, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας

Απάντηση στη ΓΣΕΕ για παιδικούς σταθμούς στις επιχειρήσεις


Η ΓΣΕΕ, με επιστολή της προς το υπουργείο εργασίας, συμφωνεί και ζητά την επίσπευση των διαδικασιών για την εφαρμογή  νομοθετικών ρυθμίσεων που προβλέπουν τη “δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών και νηπίων” μέσα στις επιχειρήσεις με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως και για την υποστήριξη των θηλάζουσων στην εργασία.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

 


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 29-30 Γενάρη:

  • Λαϊκή οργή και αγανάκτηση για «αφύσικες» καταστροφές – πανδημία – ακρίβεια: Ο λαός θα σώσει τον λαό! Στον δρόμο του οργανωμένου αγώνα, της διεκδίκησης, της ανατροπής! Όλοι στο συλλαλητήριο που οργανώνουν εκατοντάδες σωματεία και φορείς της Αττικής το Σάββατο 29/1, στις 11.30 π.μ. στο Σύνταγμα. Διεκδικούμε σύγχρονες υποδομές, προστασία της ζωής του λαού. Καμία αναμονή από αντιλαϊκές κυβερνήσεις, παλιούς και νέους «σωτήρες»!

Μια μέρα σαν τη σημερινή


29/01/1860

Γεννιέται ο Ρώσος συγγραφέας Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχοφ.

29/01/1891

Γεννιέται η Σοβιετική χορεύτρια και δασκάλα του μπαλέτου Ελισαβέτα Γκέρντ.