Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Ο Αγιος Βασίλης που κλαίει


ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ δούλευε γκαρσόνι σ' ένα υπαίθριο εξοχικό κέντρο. Κι όταν χειμώνιασε κι έκλεισε το κέντρο, έψαξε να βρει αλλού δουλιά. Τα χρόνια ήταν δύσκολα και δεν μπόρεσε να βρει, παρά μια κουτσοδουλιά έκτακτου γκαρσονιού σ' ένα γαλατάδικο. Αλλά κι εκεί τον χτύπησε η ατυχία. Το κτίριο, όπου στεγαζόταν το γαλατάδικο, ήταν παλιό και γκρεμίστηκε, για να γίνει στη θέση του πολυώροφο μέγαρο. Κι έτσι έμεινε άνεργος. Κι έρχονταν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Απεργία για τα αιτήματα των ποδοσφαιριστών πρότεινε ο Πεπ Γκουαρντιόλα


Το ενδεχόμενο να κατέβουν οι παίκτες και οι προπονητές σε απεργία καθώς «κανένας δεν νοιάζεται για την ευτυχία των ποδοσφαιριστών», που φορτώνονται αγώνες προκειμένου να ... βγει το αγωνιστικό καλεντάρι των Ομοσπονδιών, πρότεινε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα. 

Χρόνια πολλά με εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού


«Χρόνια πολλά με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού γιατί τελικά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Καλές γιορτές με υγεία και δύναμη σε όλους και όλες»
ευχήθηκε σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Δυο δήμαρχοι – δυο διαφορετικοί κόσμοι


ΔΥΟ ΔΗΜΑΡΧΟΙ – ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ…

Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ …ΘΕΑΜΑΤΑ

ΚΙ Ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ

Συνάντηση με τον υπ. Εσωτερικών για την άθλια κατάσταση διαβίωσης των εργατών γης


Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Δεκέμβρη αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Εργατών Γης της ευρύτερης περιοχής της Μανωλάδας, της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Η σύσκεψη με τον Τσώρτσιλ στην Αθήνα

 


Το τρίτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, παρά τη σθεναρότατη και ηρωική αντίσταση του λαού της πρωτεύουσας και των μαχητών του ΕΛΑΣ, η στρατιωτική υπεροχή των Εγγλέζων γίνεται πλέον αισθητή. Επίσης, οι εφεδρείες του ΕΛΑΣ (σε έμψυχο δυναμικό και μέσα) δεν μπορούν να φθάσουν έγκαιρα στην Αθήνα.

Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονές και προσδοκίες για λύσεις «από τα πάνω»


Ενα ...«πράσινο» νήμα συνδέει το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, τον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε το περασμένο Σάββατο στη Βουλή και τη στρατηγική της «πράσινης μετάβασης», που επεκτείνεται τώρα και σε άλλους τομείς, πέρα από την Ενέργεια.

«Άλλη μία "συμβολή"

 
Η προστασία από την πανδημία και την επερχόμενη μετάλλαξη "Όμικρον" για την κυβέρνηση περιορίζεται στην απαγόρευση των εορταστικών εκδηλώσεων, στη διπλή μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τη μονή μάσκα σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. 

Τα ΜΑΤ, η «Kavala Oil», ο Τζέφρι Πάιατ και ο Ντάνιελ Λεμπ...


Η αλήθεια είναι πως δεν χρειαζόταν κανένα τηλεφώνημα του Αμερικανού πρεσβευτή η κυβέρνηση ή πιο καλά ο υπουργός Εργασίας, κ. Χατζηδάκης, με τον τόσο αντεργατικό κατήφορο που έχουν πάρει, ώστε να υπάρξει όλος αυτός ο εξοργιστικός αυταρχισμός εις βάρος των εργαζομένων στο παράρτημα του ενεργειακού ομίλου «Energean» στον Πρίνο, που ακούει στο επιχειρηματικό όνομα «Kavala Oil» ή, ελληνιστί, «Καβάλα Όιλ». 

Αντιλαϊκές παρεμβάσεις χωρίς τέλος για την ανάκαμψη του κεφαλαίου


ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 
Ανάκαμψη και μεγέθυνση του παραγόμενου ΑΕΠ με ρυθμό πάνω από 8% το φετινό 12μηνο, με σχετική επιβράδυνση στο 5% για το 2022 και στο 3,9% για το 2023 βλέπει η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) στην «ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική» που κατατέθηκε χτες από τον διοικητή της, Γ. Στουρνάρα, στον πρόεδρο της Βουλής και το υπουργικό συμβούλιο.

Πρωτοφανείς διαγραφές συνδικαλιστών από την πλειοψηφία του ΔΣ επειδή ασκούν κριτική!


Συνδικαλιστές και σωματεία στον χώρο του Πολιτισμού καταγγέλλουν την πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Τεχνικών Κινηματογράφου - Τηλεόρασης (ΕΤΕΚΤ), που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κάλεσε σε πειθαρχικό και προχώρησε σε διαγραφές μελών του σωματείου και εκλεγμένων συνδικαλιστών! Η αιτιολογία τους είναι ότι δρουν ενάντια στο σωματείο, επειδή διαφωνούν με τη διοίκηση, έχουν άλλη ιδεολογία και ασκούν κριτική!

Συνελήφθη εργοδότρια που ζήτησε από εργαζόμενους να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων


Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη ιδιοκτήτρια επιχείρησης εστίασης στη Δράμα, την ώρα που έπαιρνε από εργαζόμενους πίσω το δώρο Χριστουγέννων.

Δεν είμαστε αναλώσιμοι!


 Δεν είμαστε αναλώσιμοι!

Δυστυχώς για πολλοστή φορά, γινόμαστε μάρτυρες της σκληρής πραγματικότητας που έχει να αντιμετωπίσει ένας διανομέας στην βάρδια του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από διάφορα ειδησεογραφικά σαιτ, συνάδελφοι μας έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού το απόγευμα της Κυριακής εν ώρα εργασίας από πελάτες.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 24/12/1818

Γεννιέται ο Βρετανός φυσικός Τζέιμς Πρέσκοτ Τζάουλ.

24/12/1845

Γεννιέται ο δευτερότοκος γιος του Δανού βασιλιά Χριστιανού Θ’ Γεώργιος Γλύξμπουργκ, κατοπινός βασιλιάς της Ελλάδας (Γεώργιος Α’).