Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Ψηφίστηκε ο αντιδραστικός νόμος – πλαίσιο για τα ΑΕΙ


Ψηφίστηκε, χτες αργά το βράδυ, στην Ολομέλεια της Βουλής, με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, ο επαίσχυντος νόμος - πλαίσιο της κυβέρνησης. Ο νόμος - πλαίσιο «πέρασε» με 157 ψήφους υπέρ και 56 κατά.

Μακριά από τις ανάγκες των γυναικών και των υπογόνιμων ζευγαριών

 
Μακριά από τις ανάγκες των γυναικών και των υπογόνιμων ζευγαριών – ακόμα ένα πεδίο κερδοφορίας των ιδιωτών στο χώρο της υγείας.

Καραβιές... και φόβοι


Καραβιές...  

Καθώς η ΕΕ προετοιμάζεται για έναν ψυχρό χειμώνα και το ενδεχόμενο «καρδιακό» της οικονομίας της από τη διακοπή της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου, τα περισσότερα κράτη - μέλη έχουν αρχίσει μια συστηματική προσπάθεια εξοικονόμησης Ενέργειας, ώστε να αυξηθούν τα αποθέματα φυσικού αερίου.

Κίνδυνοι παραπέρα κλιμάκωσης με αιχμή τα νέα ΝΑΤΟικά πυραυλικά συστήματα του Κιέβου


Με το Κίεβο να έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τα προηγμένα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων HIMARS που του στέλνει το τελευταίο διάστημα το ευρωατλαντικό μπλοκ, επιδιώκοντας χτυπήματα βαθιά στις περιοχές που ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, ζητώντας μάλιστα από τις ΗΠΑ πυραύλους με ακόμα μεγαλύτερο βεληνεκές, και τη Μόσχα να καταγγέλλει την αποστολή των εν λόγω συστημάτων ως «υβριδικό πόλεμο» της Δύσης κατά της Ρωσίας και να απευθύνει νέες «προειδοποιήσεις», κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας.

Η πραγματική αποκατάσταση της αδικίας βρίσκεται στην ανατροπή αυτής της πολιτικής και στις θέσεις του ΚΚΕ


 Μετά την κοροϊδία του Power Pass, με τα λαϊκά νοικοκυριά να βλέπουν ψίχουλα στους λογαριασμούς τους σε σύγκριση με αυτά που έχουν πληρώσει, έρχεται και η σημερινή -ακόμη μεγαλύτερη- κοροϊδία του κυρίου Μητσοτάκη που μιλάει για "ανακούφιση" και "αποκατάσταση αδικίας".

Η δικτατορία της 21ης Απρίλη και το Κυπριακό


 Η επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών, στις 21 Απρίλη 1967, υπήρξε τραγωδία για τον ελληνικό λαό, αλλά για την Κύπρο και το λαό της ήταν πραγματική συμφορά. Αλλωστε, σ' αυτά που διαδραματίζονται σήμερα για την επισημοποίηση της διχοτόμησης η χούντα προσέφερε μέγιστες υπηρεσίες.

Απογείωση των τιμών και της κυβερνητικής κοροϊδίας

    

«Ανθρακες ο θησαυρός» αποδείχτηκαν ξανά οι κυβερνητικές εξαγγελίες περί «επιστροφής» κόστους ρεύματος στους πολίτες, αφού από χτες ξεκίνησαν οι αναρτήσεις των ποσών που θα λάβουν τα νοικοκυριά αποκαλύπτοντας σε όλο του το μέγεθος το απύθμενο κυβερνητικό ψεύδος.

«Η αρρώστια δεν είναι ντροπή, ρε μπαμπά»*


Απλή, μεστή, επαρκής. Και αγαπητική. Πολύ. Η απάντηση της Άννας. Της κόρης μου. Εδώ και τριάντα, κοντά, χρόνια φυσικοθεραπεύτρια στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Αυτά… σαν αφορμή… για τα παρακάτω.

Συνένοχοι στο έγκλημα


Την ώρα που ο λαός «λιποθυμάει» ανοίγοντας τους λογαριασμούς ρεύματος και τα αστικά επιτελεία κάνουν «προετοιμασία εδάφους» για να μάθει να ζει με δελτίο στην Ενέργεια, μόλις προχτές στη Βουλή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν Οδηγία της ΕΕ για τη μονιμοποίηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην Ενέργεια.

Ανιστόρητη τοποθέτηση του υφ. Παιδείας για το Πολυτεχνείο


Θ. Παφίλης: Ντροπή για όσα συνειδητά είπατε!

Ανιστόρητη και πολιτικά απαράδεκτη τοποθέτηση έκανε ο Αγ. Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας - πανεπιστημιακός, για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην ομιλία του στη Βουλή, με αφορμή τις αντιδράσεις του φοιτητικού κινήματος στο νομοσχέδιο για το νόμο-πλαίσιο των ΑΕΙ.

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τις αμβλώσεις


Μαζική και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ήταν η εκδήλωση των Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ  στο Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Η αναπαραγωγική υγεία των γυναικών στη σήψη του καπιταλισμού - Μια συζήτηση με αφορμή την απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 15/07/1848

Γεννιέται ο Ιταλός κοινωνιολόγος Βιλφρέντο Παρέτο, ένας από τους θεμελιωτές της επιστήμης της κοινωνιολογίας.