Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα

 

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης για τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων


Δέκα χρόνια λειτουργίας το 902.gr βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του λαού μας. Η συμβολή του είναι ιδιαίτερα σημαντική στην προβολή κάθε μικρού ή μεγάλου προβλήματος των εργαζομένων, των εργατικών λαϊκών οικογενειών αλλά και στην προβολή των καθημερινών αγώνων.

«Ρόλος κλειδί» στα σχέδια των ΗΠΑ, που οδηγεί σε κινδύνους τον λαό


Τους επικίνδυνους δρόμους που ανοίγουν για τον λαό οι δρομολογούμενες διευθετήσεις στην περιοχή με τη σφραγίδα των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, επιβεβαιώνουν τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το πρόσφατο διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια. 

Το καλάθι του νοικοκυριού είναι «άδειο»


Τις τελευταίες βδομάδες, η νέα τάχα «λύση» για την ακρίβεια στα τρόφιμα, το λεγόμενο «καλάθι του νοικοκυριού», πυροδότησε έναν νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης. Η ΝΔ υποστηρίζει ότι το «καλάθι» ανακουφίζει τα λαϊκά στρώματα απ' τον πληθωρισμό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει έναν τάχα καταγγελτικό λόγο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν προχωρά σε τολμηρά μέτρα «σύγκρουσης με τον πυρήνα της ακρίβειας», υποστηρίζοντας δηλαδή ότι η δική του δέσμη μέτρων, με «μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα» και με πάταξη της «αισχροκέρδειας», μπορεί «να δώσει ανακούφιση στους πολίτες».

Πώς η Aσφάλεια κατέγραφε τη δράση της ΚΝΕ την περίοδο της παρανομίας


 Η ΚΝΕ ιδρύθηκε τον Σεπτέμβρη του 1968 με απόφαση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η απόφαση αυτή ήρθε λίγους μήνες μετά την ιστορική 12η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ. Ήταν η πρώτη φορά από την αυτοδιάλυση της ΟΚΝΕ το 1943 που συγκροτούνταν στην Ελλάδα οργάνωση με μαρξιστικά - λενινιστικά χαρακτηριστικά, νεολαία του ΚΚΕ, με σκοπό να κερδηθεί η νεολαία στον αγώνα για την κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση.

Γιγαντώνεται το πλέγμα των βάσεων του θανάτου, μεγαλώνει η στοχοποίηση του λαού


 Η ανάπτυξη των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων προς την πρώτη γραμμή του μετώπου του πολέμου γίνεται με ορμητήριο ένα ευρύ πλέγμα βάσεων, σε κομβικά σημεία στην ελληνική επικράτεια. Τα «θεμέλια» μπήκαν ήδη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που άνοιξε τον δρόμο και πλέον, με βάση και την κατάπτυστη Συμφωνία για τις Βάσεις (MDCA), οι ΗΠΑ αναπτύσσουν εκεί τις δυνάμεις τους και «επενδύουν» μεγάλα ποσά για να επεκτείνουν και παραπέρα τις υποδομές τους, μετατρέποντας ολόκληρη τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟικό προμαχώνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη στοχοποίησή της από άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Να δυναμώσει ο αγώνας για ανάπτυξη ενιαίου φορέα παιδικής προστασίας, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους


Οι νέες καταγγελίες σχετικά με την κακοποίηση παιδιών που φιλοξενούνταν σε προβεβλημένη ΜΚΟ και ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, επιβεβαιώνουν τη διαχρονική θέση του ΚΚΕ ότι η προστασία παιδιών που έχουν στερηθεί τις οικογένειές τους, δεν μπορεί να αφήνεται στα χέρια των κάθε είδους ιδιωτών, ΜΚΟ, επιχειρηματιών, επαγγελματιών αναδόχων, εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και διαφόρων "φιλανθρώπων".

Χωρίς ρεύμα για ώρες η μισή Ουκρανία από τα ρωσικά χτυπήματα


Πάνω από 10 εκατομμύρια Ουκρανοί έμειναν για αρκετές ώρες σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω των διακοπών που προκαλούνται από την αυξημένη χειμωνιάτικη ζήτηση και την αδυναμία των ενεργειακών υποδομών της χώρας να αντεπεξέλθουν, εξαιτίας των μεγάλων καταστροφών που έχουν υποστεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς του τελευταίου διαστήματος.

Παρακμή...


Μία φωτογραφία που αποτυπώνει πλήρως το πραγματικό πρόσωπο της καπιταλιστικής αγριότητας και της σκληρής πραγματικότητας που έχει διαμορφώσει το σύστημα για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί δικαίως την αγανάκτηση και την οργή στη θέα της.

Σχεδόν δυόμισι εκατομμύρια οι χαμένες θέσεις εργασίας!


ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ 1ο ΔΕΚΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2022

Τσουνάμι απολύσεων κατέκλυσε την αγορά εργασίας το δεκάμηνο Γενάρης - Οκτώβρης του 2022, με τις χαμένες θέσεις εργασίας να φτάνουν στον αστρονομικό αριθμό των 2.357.582, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη». Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της εργασιακής περιπλάνησης που έχει γίνει καθεστώς για ένα μεγάλο τμήμα της εργατικής τάξης, είναι σαν να έχει χάσει τουλάχιστον μια φορά τη δουλειά του ο κάθε μισθωτός τους τελευταίους δέκα μήνες.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
19/11/1805

Γεννιέται ο Γάλλος μηχανικός και διπλωμάτης Φερντινάν Ντε Λεσέπς, που διάνοιξε - μεταξύ άλλων – τις διώρυγες του Σουέζ και της Κορίνθου.